If you can dream it, you can do it.

Divat, könyvek és a többi

Váratlan utazás

2016. április 07. - Coco Chanel Eszterrrka

Most, az elszokottól eltérően egy olyan témához érkeztünk, amire még én is sok szépet és jót tudok írni. Mondanám, hogy ezen a sorozaton nőttem fel, csakhogy akkor hazudnék. Én a Disney- hercegnőkön nőttem, és most, hogy kicist nagyobbacska lettem kezdtem el nézni ezt a csodálatos sorozatot, amit ugyan könyvben már előtte kivégeztem. Jelenleg semmit sem szeretnék úgy komolyabban leírni, azt majd a továbbiakban, egyszerűen a szereplőkről írnék egy kis véleményt:

 

Sara Stanley (Sarah Polley)- A kislány, aki a vidéki rokonaihoz költözött... Bevallom, eleinte, amikor olyan kis nyűgös volt, hogy haza akar menni, akkor a legkisebb mértékben sem volt szimpatikus. Aztán, ahogyan kezdte bebizonítani, hogy fiatal kora ellenére igenis nagyon érett (a gyerekek közül valljuk be, ő ott a legjobb abban a családban) és két lábbal a Földön járó, eszes kiscsaj, így szép lassan a második lett a kedvenceim között, végül pedig az első helyre jutott.

Hetty King (Jackie Burroughs)- Hát, az emberek véleménye meg fog oszlani, lesz aki egyet ért velem és lesz, akinek leesik az álla (Hetty Kingnél álatlában csak két lehetőség létezik), de nekem ő az abszolút kedvencem az egész sorozatból, amióta csak nézem. Igaz, a könyvben hihetetlenül unszimpatikus volt, de amikor azt olvastam, még kicsi voltam, így nem igazán értettem meg, milyen határozott, oszlopszerű karakter ez a Hetty. Néha lehet rajta nevetni, egyet lehet vele érteni, párszor lehet, hogy felmérgedek rá, de összeségében ő ott a legnagyobb karakter, akit nem lehet nem szeretni vagy utálni, mert ő egy olyan személy (vagyis hát, sajnos csak karakter), akivel szemben nem lehet közömbösnek lenni. Eszméletlen, hogy mindent, amit a fejéb vesz, véghez is visz. Hihetelen ez a nő, de tényleg, én igazán nagyon kedvelem.

Felicity King (Gema Zamprogna)- Jöjjön hát Sara legidősebb unokatestvére, Felicity. A könyvben ki nem állhattam azt az utálatos lányt, ámde nem tudom miért, a sorozatban már egyáltalán nem érdekelt, milyen undok, és a kedvencemmé vált Hetty King mellett. Néha hihetetlenül tudott idegesíteni, voltak hihetetlen hisztériás megnyilvánulásai, folyton okoskodott, ennek ellenére valamiért mégis megkedveltem a karakterét. Mondjuk, voltak részek (ez konkrétan a Felicity igazi lovagjára utal), amelyek hihetetlenül idegesítettek, és ugyebár róla szóltak, de ennek ellenére szeretem Felicityt.

Felix King (Zachary Bennett)- Hát, Felix valami hihetetlen abban a sorozatban, a szó legjobb értelmében! Azok a beszólásai mindig, meg az, hogy a történet elején folyton eszik... Nagyon vicces, nélkülözhetetlen figura a sztoriban, egy csomószor tette felejthetetlenné a jelenetet, ami más esetben (ugyebár, ha nincs ott) szép, megható pillanat lett volna, de ott volt ő, aki mégis viccesé tett egy ilyen, világmegváltó (khm...) pillanatot. A későbbiekben ugye, egyre felelőségteljesebb, munkát vállal, és még ő is felnő nekünk, de még így is kimondhatatlanul nagy kulcsfigura. Nem a kedvencem a sorozatból, de elképzelhetetlen, hogy ne legyen ott és szóljon bele a dolgokba.

Cecily King (1 - 5.:Harmony Cramp, 6 - 7.: Molly Atkinson)- Hát, nélküle pedig (főleg az első öt évadban) simán ellett volna a sorozat, csupán azért volt ott és mondott el két szót, mert Montgomery művében meg lett említve és a másik két évadban pedig legalább volt kit szerepeltetniük. De szegény Harmony Cramp, igazán aranyos kislány volt, de sajnos alig kapott szerepet, azt is csak két szót, illetve meg a Csütörtöki gyerek című részben szerepelt, de akkor is tuberkolózist kellett kapnia szegény Cecilynek, hogy a kamera elé kerüljön, aztán pedig a lányt elküldték a sorozatból és felvettek helyette egy másikat. Tehát, szó mi szó, igazán aranyos kis teremtés, de mivel szerep, az nem sok van, ezért nem igazán tudom, mit kéne gondolnom róla, nincs róla igazán semmilyen véleményem, csak az, hogy nagyon cuki.

Janet King (Lally Cadeau)- Hát, én nem tudom, miért utálom ezt a nőt olyan mélységesen, de ahányszor csak megszólal a sorozatban, legszívesebben lekapcsolnám a tévét. Ez a Janet King egy teljesen átlagos, annak a kornak megfelelő nőszemély, engem mégis irritál a jelenléte. Én ilyen hihetetlen utálatot még nem éreztem egy könyv/sorozat/filmszereplő iránt, mint ez iránt a Janet iránt, minden ok nélkül meg pláne, de valmiért, ő abszolúte unszimpatikus, sőt utált személy a számomra.

Olivia Dale szül.King (Mag Ruffman)- A mosolygós, jókedélyű, folyton vidám nagynéni, akit nem utálok, de nem szeretem. Egyáltalán nem mondható el róla az, ami Janet Kingről, tehát, hogyrühellem de nem is igazán viselem jól a jelnlétét. A kedvenceimet a legnagyobb kedvességgel sem közelíti meg, néha idegesítő, amilyen pozitív hozzáállás sugárzik belőle. Még a legrosszabb helyzetben is próbálja vigyorogva oldani a feszültséget, holott szerintem senki sem vágyik egy hihetetlenül pozitív személyre, amikor az élete széthullóban van, de lehet, hogy ez egyedül az én véleményem. A karakterét túlzottan anyáskodóra és szerethetőre formálták, gondolom azért, hogy mindenki szeresse, ami nem nagyon jött be.

Alec King (Cedric Smith)- Ez az ember viszont, a feleségével ellentétben, igencsak szimpatikus. Az egyetlen, amit nem értek vele kapcsolatban, hogy nem csak hülye volt, hogy elvette Janet Kinget (elnézést, akkor még Wardot), de kiskorábam ízlésficamot is kapott és valamilyen, számomra érthetetlen okból, még szereti is azt a nőt. Na, mindegy is, nem az ízlését kedvelem benne. Ő egy néha hihetetlenül megértő felnőtt, az egyedüli, aki átlátja a gyerekek próblémáit (Érkezések és távozások, stb.), ám néha ez kicist fordítva van (A vacsora, Apák és fiúk, stb.). Vannak hihetetlenül jól beköpései is. Szeretm ezt a karaktert, nincs túlformálva olyanra, hogy jajj, most mindeki legyen oda Alec Kingért, de egy teljesen normális, szerethető férfi.

Gus Pike (Michael Mahonen)- Hát őszintén, én nem kicist lepődtem meg, amikor olvastam, hogy eredetileg két rész erejéig szerepelt volna csak, végül hálát adtam a jó Istennek, hogy ez nem így alakult. Ennek két oka van: az első, hogy amikor először megejelent, azt kívántam, tűnjön el, mert iylen idegesítő ygereket én még nem éltem, tehát ha ilyen negatív véleménnyel lennék róla, annak én sem örülnék, a másik pedig, hogy a későbbiekben azonban ő lett ott az egyik legnormálisabb személy. Egy oldalról iagzán irigylem ezt a fiút, a kitartásáért, azért, hogy ő megtette azt, amit szinte senki más, hogy kiállt a tanulatlanok közül és igenis bebizonyította, hogy ő egy okos, komoly ember. Másrészről viszont, sajnálom is, amiért ilyen közegből került ki. Az egyetlen, amit nem értek, hogy bár én szeretem Felicityt, de hogyan lehetett belé olyannyira szerelmes, hogy mindenegyes féltékenységi jelenetét kibírta? Mindegy, a kitartásáért pluszpont...

Jasper Dale (R. H. Thompson)- Jasper Dale egy hihetetlenül okos, ámde ugyanennyire idegesítő ember. Nem mondanám, hogy nem szeretem a karakterét, de nem vagyok nagy rajongója. Engem az őrületbe kerget, hogy más befejez három mondatot, mire ő egy szót kinyög. Bár volt egy rész, ahol nem dadogott, mire én néztem is, hogy jó sorozatot nézek, mi az, hogy Jasper nem dadog?! Hihetetlenül felháborító! Ennek ellenére, mégiscsak zavar, ahogyan nem képes folyamatosan beszélni. Mint ez elején is melítettem, eszméletlen agya van annak az embernek! Komolyan, olyan dolgokat feltalál... Hihetetlen! Ennek ellenére idegesítő.

 

Most, hogy azt hiszem, a főbb szereplők meg is volnának, hát még annyi, hogy le pontozom őket:

 

Sara Stanley: 10/10

Hetty King: 10/10* (igen, ezt a csillagot muszáj volt odarakni)

Felicity King: 10/9

Felix King: 10/9

Cecily King: 10/5

Janet King: 10/-341257454254327457578864323 (jó egytől tízes skálán egy nagyon gyenge egyeske)

Olivia Dale: 10/4

Alec King: 10/8

Gus Pike: 10/9

Jasper Dale: 10/7

 

Annak, aki esetleg nem ismeri e csodálatos sorozatot, annak csak ajánlani tudom! Az egyetlen sorozat, amit képes vagyok megnézni és szeretem.

Ajánlom ezt az oldalt:

http://avonlea.hu

 

250px-roadtoavonlea_intertitle_s2.jpg