If you can dream it, you can do it.

Divat, könyvek és a többi

Sztárban sztár

Az új rovat első igazi bejegyzése- avagy az első kiesők

2016. július 13. - Coco Chanel Eszterrrka

Sziasztok, az első Sztárban sztár bejegyzés után jön is a második, amiben ezúttal lesz is valami érdekes, vagy nem érdekes, tök mindegy. Aki elolvassa, azért lehetőleg ne aludjon be rajta.

A versenyzők táborát két részre szedtem, így hat- hat arányban szépen elosztottam őket, kiesés szerint. Tehát az első körben az első hat (Nyári lányokat külön számítva hét) versenyzőnek alakításaihoz jön egy kis reakció. Annyi megjegyezendő részemről, hogy az első után az ötödikig egy adást sem láttam, így a produkciókból is csak azokat, melyek a Sztárban sztár Parádéban láthatóak voltak. Azért, amit tudok értékelek.

Janza Kata

Janza Kata, a musicalénekesnő számomra már azon a ponton furcsa volt, hogy elvállalt egy ilyen szereplést. Ha belegondolok, egyrészről szomorú voltam, ha úgy vesszük, amikor kiesett, mert a két ott ácsorgó közül inkább Csobot Adéltól búcsúztam volna, mert Katát kifejzetetten szeretem, tehetséges, szimpatikus énekes- és színésznő. Ám, másik oladlról nézve, neki csak jó, hogy idejében otthagyhatta a műsort, szerintem ő több annál, mitsem a négy kedves (nem kedves, kinek mi) zsűritagunk előtt táncolgasson és kornyikáljon másnak öltözve... Csak én érzem úgy, hogy ebben a műsorban az előadók telejsen hülyét csinálnak magukból? Jó, mindegy, én jót röhögök rajtuk, ők meg kezdjenek vele, amit akarnak- hisz elvállalták, vagy nem?

1.adás: Bergendy István- Hadd főzzek ma magamnak: Mindenhol szétszedik szegénykémet, és tény, nem volt a műsortörténetének legjobb alakítása, de nekem lettek volna tippeim, a szeptember 27- i vasárnap estén ki távozhatott volna (Bebe, Csobot Adél, de az aznapi alakítása alapján én egyértelműen Rácz Gergőt küldtem volna haza), így nem voltam elégedett a végeredménnyel, de azért elég hálátlan feladat teljesen más hanfekvésű karaktert kapni, ellenkező nemben, ráadásul elsőként kimenni a színpadra az első adásban... Így én egyáltalán nem csodálom, hogy végül is kiesett. Bár biztos, ha lenne TV2 Live Applikációm, én aznap este az összesített listát látva neki küldtem volna egy pluszszavazatot.

 

Bebe

Nos. Mint énekessel sincs semmi bajom Bebével, bár nem kedvencem, szimpatikusnk sem mondanám, de a Micsoda nő ez a férfi című duettjét Oroszlán Szonjával kifejezetten szeretem, szoktam párszor hallgatni. Annyira nem ismerem a munkásságát meg őt sem, így róla röviden ennyit mondtam volna. Ja, meg hogy szívem szerint elküldtem volna őt már az első adásban (hihetetlenül gyenge alakítást nyújtott), de ezt már feljebb említettem.

1.adás: Paul Stanley- Crazy Crazy Night: Jó, mondjatok nekem bármit, de egyrészt bár egy leheletnyit rockrajongónak érzem/nevezem magamat, azért nem tartom, hogy ez nehezebb feladat volna egy Elvis Presley- nél, inkább ellenkezőleg, mert hiába, mondhatják, a Kiss milyen ikonikus rockbanda, ettől függetlenül ez a műsor látott már nagyobb feladatokat is (bár ez nem éppen Csobot Adél későbbi Taylor Swiftjére és Selena Gomezére vonatkozik). Alapból, itt már a maszk is adva volt, ezzel lehetett talán ilyen tekintetben legkevesebb dolguk a sminkeseknek, bár nem hiszem, hogy mondjuk Csobot Adél arcával túl sokat bajlódtak, de itt még gondolkodni sme kellett a megoldáson, Paul Stanley anno megoldotta. Köszönhették is neki nagy szívvel. 29 ponttal ült le, ami bár a leggyengébb pontszám volt, lehetett volna énfelőlem alacsonyabb is, arról nem is bezélve, hogy végül nem is esett ki vele, csak a soron következő adásban.

2.adás: Tom Jones- If I Only Knew: Hát, Bebe vonzotta az ikonikus, ismert külföldi karaktereket, az biztos, de mindkettőt gyengén adta elő, a műsor nem számára lett kitalálva, én személy szerint meg vagyok elégedve, hogy ha az elsőben nem is, de a másodikban már eltűnt a színről. 30 pontot kapott, ezúttal eggyel többet, mint utoljára, a számok magukért beszélnek, ismét ő szerezte a legalacsonyabb pontszámot. Szerintem nem egyedül vagyok, aki nem gyászolta meg a távozását.

 

Nyári lányok (Nyári Alíz és Nyári Edit)

Mint olyan ember, aki nem néz olyan műsorokat, mint X- faktor és Megasztár vagy mik vannak még (összességében, aki a Sztárban sztáron kívül így igazán semmit sem néz), fogalmam sem volt, kik ezek. Jó, amúgy a versenyzők körülbelül 95%- val így voltam, de ez mellékes. Szép lányok, összenőttek, unszimpatikusak és maradjunk ennyiben. Később belhallgattam a Pont jó című dalukba, amiről olyan benyomásom lett, mintha már ismertem volna, de ez könnyűszerrel magyarázható: ugyanolyan, mint minden tucatzene. Egyébként nem tehetségtelenek, bár nem vagyok a tucatzene híve, egy- egy alkalommal unalmamban belehallgatok ebbe a dalocskába, kicsit felejtős, de nem rossz. A két csaj számomra kicsit olyan ízetlenségi határokat súrol, de még normál kereteken belül. A műsorban középmezőny voltak, hamar ki is esetk, de nem voltak a számomra ellenszenvesek közé sorolhatóak.

1.adás: Modern Talking- Cheri Cheri Lady: Tulajdonképpen, mint a XXI.század gyermeke nem tudtam, mi is az a Modern Talking, de így utólag, nem bántam volna. Anyukám ismerte (naná), de sosem szerette ezt a duót, de később én is megállapítottam a két lány átalakulásával kapcsolatban: túl férfiasak voltak. De komoylan! Jó, egy ilyen feladatban nyilván nehéz ez a mérték, hogy mi sok, mi kevés, mert azért férfivá, de nőies férfivá átalakulni egy nő számára nem lehet egyszerű. És ez meglátszott, többnyire inkább túl férfiasak voltak, de a pontozással ebben az esetben nem volt bajom, a 30 pont megfelelő, ha a produkciót nézzük, ám nem jó, ha azt vesszük, hogy Rácz Gergő Anastacia- imtálása egy ponttal többre lett értékelve.

2.adás: Freddie Mercury Montserrat Caballé- Barcelona: Ez az alakítás nekem kifejzetten tetszett. Csak a Parádéban láttam, illetve Wikipédián olvastam az értékelését, de én egy 9 pontot, bármilyen szőrszálhasogató, szigorú ki dög vagyok is, adtam volna rá. Ahhoz, hogy két mezzoszoprán (szerintem, mezzoszoprán) hangfekvésű lány adta elő, jobban nem hiszem, hogy egy hét alatt meg tudták volna csinálni. Vagyis, csodák mindig vannak, de nekem személy szerint nagyon tetszett az alakításuk, elégedett voltam velük, bár most nem nagyon kerültek a felsőbb kategóriába ebben az adásban, de az előzőben simán ott lettek volna, ám kezdett már látszani, hogy kezdik komolyan venni a feladatokat, merthogy előző héten csak Wolf Kati és Baby Gabi teljesítettek értékelhetően, az azért elég botrányos.

3.adás: t.A.T.u.- All The Things She Said:  Nem egy felsőkategóriájú átlényegülés volt, de nem tartozott a legrosszabbak közé sem. Ezt én teljes egészében nem emlékszem, hogy láttam volna, de részleteket biztosan. Néhol egész jól hozták az orosz (vagy orosz- féle, ha már magyar lányokról beszélünk) akcentust, a dal lement, nem rossz eredménnyel, de nem volt a műsor történetének legjobb alakításainak egyike sem. Azért, én nem bántam volna, ha tovább is bent maradnak, de a negyedik/ötödik adásnál tovább úgysem húzták volna, legalább nem éltették magukat tovább hamis ábrándokkal, hogy majd, ha benne lesznek a döntőben... Nem, mert nem voltak benne. A produkcióra visszatérvén pedig, persze, hogy ez a kedves zsűri hiányolta a leszbikus testvércsókot, miért is ne tették volna, elég perverz, hogy elvárták volna Alízéktól, de mindegy, ez már nem az én dolgom. 32 ponttal elevickéltek volna még egy- két adáson keresztül a középmezőnyben, de végül inkább kaptak egy kis szabadidőt.

 

Csonka András

Mit keres ez az ember úgy igazán énekesek között? Jó, ez az én személyes véleményem a zenei mukásságáról, de szerintem az híresen rossz. Szerintem az egyetlen, ami belökte őt mindig újabb és újabb adásokba, az... Ja, nem, nem tudom. Mert hagyatkozhatnék a színházas múltjára (és jelenére is...Hm.), de sajnos ahhoz képest elég gyenge versenyzője volt a 2015- ös mezőnynek. Bár, ha azt vesszük, véleményem szerint milyen mértékben nevetséges jó énekesnek nevezni őt.

1.adás: Balázs Pali- Nem adom kölcsön a szívem: Ez volt talán az évad során Csonka legjobb alakítása, hagsúlyozom, talán. Egész élvezhető volt az egész, de korántsem tökéletes. Alapból a dal sem rossz, bár nekem személy szerint nem a szívem csücske, de nem fogtam be alatt a fülemet, mint később, a 10.adásban Gáspár Laci Majkájánál (ki nem állhatom kedves Majoros Péter barátunkat, akit nagy szerencsémre zsűriként is hallgathattam, hip- hip- hurrá!). Elfogadható volt, teljesen középmezőny, inkább a rosszabbak felé dőlve.

2.adás: Amanda Lear- Enigma (Give A Bit Of Mmh To Me): Nem volt hálás ezért a díva szerepért Bandi barátunk sem, hát még Amanda Lear, ha látta volna. Amúgy, ahhoz képest, hogy férfi, méghozzá tudjuk, milyen énekes az én szememben, egész dívás lett. A külsejével nem sokat foglalkoztak most sem, kapott egy szőke parókát, minimális női, fogjuk rá, hogy díva sminket és piros körmöket, de többet nem tettek érte, hogy külsőre Amanda Lear legyen. Persze, ez azért necces lett volna, elnézve a teljesen más arckaraktert, de valami minimálisat kezdhettek volna vele, semmi Lear nem volt a színpadon. A hangja eléggé ingadozó volt, pedig egy férfi nőre való átalakulását követhettük soron, aki egy nagyon mély hangfekvésű hölgyet formált meg.  Végül is, nem okozott bennem kárt, hogy hallottam, de nem a legjobb alakítás.

3.adás: Levy T.- Megbántottak: Ha ennél jobbat nem tudott, inkább maradt volna otthon...! Hát, Picit sosem viseltem szívemen, most meg aztán tényleg nem. Ez sajnos... Hát, nekem főként az volt vele a bajom, hogy már alapból egy iylen gépszerű dal ez, ahogyan Bandiéi is, így maradt saját maga, elcseszerintett változatban. Hamis is volt, semmi átalakulást nem láttam benne... Nem csodáltam volna, ha az eset folyamán kiesik.

4.adás: Kiss Tibi- Most múlik pontosan: A dalt, bár meglehetősen fiatal vagyok, még így is hosszú évek óta ismerem, ám a Csík zenekar előadásában gyakrabban szoktam hallgatni, de tisztában voltam mindig is a dal Quimby kilétével, eredeti verzióját is szívesen hallgattam. Az előző heti alakulásához képest elfogadható volt, bennem nem hagyott különösebb nyomot, 40 pontot meg pláne nem érdemelt érte. Végül ki is esett, engem mondjuk ez éppenséggel nem zavar(t).

 

Baby Gabi

Nos, a műsor elején sokan úgy vélekedtek Gabiról, ő lesz az első kieső, mégis ki ő, el volt tűnve, stb. Namármost. Én vagyok a hülye, vagy volt még olyan, aki összesen két versenyzőt ismert/hallott róla a műsor előtt, és annak egyike Gabi? Jó, valószínűleg ezzel egyedül vagyok, de konkrétan néha az autónkban szoktunk Baby Gabit hallgatni, a művészneve, vagy mi ez, elég béna, nekem nagyon nem jön be, sőt igazából semennyire, a hangja kicsit túlságosan is magas (mármint, olyan értelemben, hogy esetenként már a nyávogás kategóriába megy át), de amúgy tehetséges, kedvenc dalom tőle a duettje Lányi Lalával, a Darabokra szakítod a szívemet. A vicc a sztoriban, hogy Lalát alakítva esett ki.

1.adás: Zalatnay Sarolta- Nem vagyok én apáca: Ó, hát ezt a dalt ki ne ismerné? Külön örültem neki, nagyon kedvelem ezt a számot. 36 ponttal jutalmazta a zsűri, amivel a többiek pontszámát elnézve végül is, egyet értek. Egyedül ő és Wolf Kati teljesítettek értékelhető módon, így pedig nem csoda, hog továbbjutott, magas pontszámmal, az emberek pedig hitetlenkedhettek, ezt jól megcsinálta, pedig a hangja merőben eltér az eredeti előadójétól. Annyi rontotta el nekem a tökéletes szórakozást, hogy sajnos Cini is felment a színpadra, így egyértelművé téve Gabi esetleges hibáit.

2.adás: Mohamed Fatima- Ragyog a szívem: Nekem ez az átalakulása is kimondottan tetszett, vagyis gondolom, jó lehetett, mert nem kifjezetten Gabisan énekelt, azt viszont bevallom, az eredtit nem ismerem, de valószínűleg tényleg nem lehett rossz, 35 pontot kapott érte, nem a saját hangján éneklte, így én elhiszem neki, hogy Mohamed Fatimára hasonlított hangilag.

3.adás: Sinéad O'Connor- Nothing Compares 2 U: A zsűri elájult tőle, úristen, ez Gabikánk vissztérése a zeneiparba (ahonnan amúgy el sem tűnt- folyamatosan koncertezett, drága és mélyen tizstelt zsűri), de az tény, hogy az átlényegülés nagyon jól sikerült, bár egyébként nem kedvelem Sinéad O'Connort, de Gabi jól hozta, de egyébként külsőre is szépen átlényegült. A kék szem pedig nagyon jól áll Gabinak. Összeségében erős, jó alakítás volt, végül is, ha minimálisan is, de átjött némi érzelem.

5.adás: Lányi Lala: Kozmix a házban: Na, viszont eddig bármennyire is dicsértem Gabit, ebben az adásban csalódnom kellett benne, többek között, mert hamis volt. Úgy tűnik, vagy csak úgy jön le, de ha előbb kapott volna férfi alakítást, akár előbb is kieshetett volna, ugyanis először váltott nemet, és ő is erre fogta kiesését. Bármennyire is nem bírtam Csobot Adélt, ebben az adásban drukkoltam, amikor ő és Gabi álltak ott, hogy továbbjusson.

 

Varga Győző

Az Irigy Hónaljmirigy tag, aki azért ehhez a pozícióhoz, vagy minek nevezzem, képest eléggé... Hát, gyatra átalakulóművész volt, pedig elvileg mások kifigurázásából és utánozásából él. Jó, azt azért bevallom, bár általában nem hinnék, hogy az én műfajom, de kicsit paródia- rajongó vagok, az IHM- et pedig kifejezetten szeretem.

1.adás: Elvis Presley- Hound Dog: Nem Elvist, hanem az ő elfuserált magyar változatát láttam a színpadon, ami csak Elvisre akart hasonlítani, nem sok sikerrel, mehetett volna egy Elvis fesztiválra (gyengébbeknek: olyan fesztivált, ahol az emberek önmagukat nagyon jófejnek tartva Elvis Presley- nek öltöznek), de arra, hogy hiteles második, magyar Elvisnek mondjam, nem volt megfelelő, sőt kifejezetten kevésnek bizonyult. Liptai úgy is döntött, Varga Győző tolmácsolásában nem feküdne le Elvisszel, ennek feltételezem, hogy Győző felesége örülhetett, vagy valami hasonló.

2.adás: Takáts Tamás- Pocsolyába léptem: Ez az átalkulása sem sikerült sokkal jobban, pedig vártam volna már tőle valamit. A saját hangján eléneklte a dalt, véget ért, ismét nem hagyott bennem nyomot, de teljesen átlényegülnie (vagy legalábbis minimálisan átalakulnia) ezáltal pedig színvonalas produkciót hoznia nem sikerült.

4.adás: Scatman John- Scatman: Nehéz feladat elé nézett Győző, de ezzel egyébként az előzőekhez képest egész jól megbirkózott. Azért a felső kategóriába nm került be, egyrészt, olyan jó még nem volt, másrészt pedig, elsőként érkezett, így például Wolf Kati és Gáspár Laci produkcióját még biztosan várta zsűri, feltételezem Tóth Gabiét is, bár nem értem azt a csajt miért vitték annyira... De erről később. Összességében, beleszámítva, hogy ők ezt a számot már parodizálták, pedig egyébként sem egy könnyű feladat, aránlag jól hozta, a 36 pont pedig reálisnak is mondható, persze, ha eltekintünk afelől, hogy még Csonka Pici is 40- est kapott, aztán szépen ki is esett vele, így végül is, Győző jobb' örülhetett, hogy a maga közepes pontjával (ehhez a túlontúl kedves zsűrihez képest közepes) továbbjutott.

5.adás: James Brown- Living In America: Ez volt Varga úr legjobb alakítása az évad során, jobbat nem mutatott még fel. Persze, jött neki egy gyors lendület, és jobb lett a 4. és az 5. adás során, ám mivel mára ismerjük a végleges eredméyneket, azt is tudjuk, hogy a következő héten búcsúzott is, így ha azt hittük, végre jönnek majd tőle az olyan alakítások, amiket a munkásságából kifolyólag várnánk tőle, rosszul hittük. Ennek ellenére, James Brown- ként tényleg nagyon jót alakított, a tánc része is fantasztikus volt, az ének is ment neki. 33 ponttal ült le, amivel már csak azért sem értek egyet, mert ismerve előző alakításait, ez azoknál fényévekkel jobb volt. De persze, senkit sem az addigi eredményeihez, hanem a többi versenyzőjéhez méri a zsűri, ami hálátlan ismerve, hogy kedveseink mind odavannak Tóth Gabiért, Wolf Katiért és Gáspár Laciért, mellettük az ember nekik labdába sem rúghat, de így az ötödik adás felé kezdték Peter Šramekot is élmezőnyösként emlegetni.

6.adás: Geszti Péter- Áj láv jú: És már csak azért is írjuk ily szép magyarul, hogy a leghülyébb is tudja, hogyan ejtjük azt, hogy I Love You. Nos, hiába hittem, hogy mostantól Varga Győző színvonalas átalakulóművész lesz, hiába, hiú ábránd volt, ugyanis visszatért ugyanahhoz az átalakulókészségéhez, amivel kezdte a műsort, pedig szomorú a dolog, elnézve, hogy ő ebből él. Nem csoda számomra, miért ezzel a számmal távozott, ami nem is szám, ahnem rap.

 

 

További szép napot kívánok, legközelebb jön a következő 6 átalakulóművészünk, a négy döntős (Gáspár Laci, Peter Šramek, Tóth Gabi és Csobot Adél), az elődöntős Wolf Kati és a 7.adásban kiesett Rácz Gergő.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fashionandbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr648885264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.