If you can dream it, you can do it.

Divat, könyvek és a többi

Sztárban sztár

Elődöntősök választásai, avagy ezek teljesen megőrültek???!!!

2016. augusztus 01. - Coco Chanel Eszterrrka

Sziasztok! Nemrégiben hosszas munka után végeztem a rovat második (avagy haramdik, változó, kinek számított annak azt a kis semmilyen arról, hogy ebbe is belekezdek) bejegyzésével, s jöjjön is a hamradik, ezúttal a 8.adásról, vagyis elődöntőről, ahol a versenyzők egy általuk választott énekes bőrébe is belebújhattak.

Annyit még margóra, hogy ezt a hetedik adás Afterpartyjában válaszhattak, azon előadók közül, akiket a műsor történetének első két évada során már megidéztek, csupán azt a dalt nem választhatták, ami egyszer már elhangzott a Sztárban sztár színpadán. Jöjjenek is szépen sorjában.

Gáspár Laci: Charlie- Mindenki valakié: Ezen a választáson (is) sokan meglepődtek, amit tökéletesen értek. Olyan karakteres hangú magyar legendát választott Laci, hogy arra talán szavak sincsenek, főle ha tudatában vagyunk, hogy azért az ő hangja sem kispályás. Tehetséges Gáspár is, de ehhez azért meg kellett ugrania bizonyos mércét, amit nem nagyon hittem volna, hogy sikerül is neki, de végül is, csaldótam magamban és az eddig erősnek hitt megérzéseimben, ugyanis Laci elkápráztatott. Tény, sosem éppen a gyenge átalakulók közé tartozott (külömben mit is keresett volna itt- bár ezt Csobot Adél végett inkább ne kérdezzük-, és miért is nyert volna?), de azt hittem, Charlie erős neki, de valahogyan míg nőként iszonyat szórakozattó volt mindig, férfiként komoly, igazán elvonalú előadásokat nyújtott.

Wolf Kati: Beyoncé- Love On Top: Jó, jó, ezt Kati is beismerte, igencsak hülye választás volt neki Beyoncé, mert míg a műsor készítői egy kézenfekvő, ezáltal azért annyira nem nehéz Celine Diont szántak neki, ő felturbózta a dolgot, és egy Beyoncé- nóta mellett döntött, ami elég nagy marhaság volt tőle. Előszőr is, vegyük azt, hogy Miss Knowles mennyire külömbözik külsőre is Katitól, tolajdonképpen nagyobb ellentétet nehezen adhattak volna neki. Aztán, itt volt koreográfia, nem is kevés, persze felpörgött üzemmódjában még Wolf is tánctanulással töltötte volna a hét felét, de ezt később láthatóan megbánta. Kár, hogy ebben az adásban egyetlen dolog volt rá jellemző: az egyik pillanatban még hozza Beyoncét, a másodikban már Katit látom a színpadon. És ez nem jó. Azonban, a koreo nagyon is egyben volt, főleg ha azt vesszük, hogy csak egy hete volt az egészre. De meglátszott, hogy inkább ennek a tanulásására fordított időt, mintsem az énekre. Végül is, kiesett, amit sajnálok, szívem szerint Csobot Adélt küldtem volna haza pihenni egy kicsit. De azért megértem, ingadozó volt.

Peter Šrámek: Zámbó Jimmy- Nézz le rám, ó Istenem!: Nos, eleinte az ő választását sem értettem, aztán sett le, hogy bizony, neki Jimmy a nagy példaképe, képzelem, milyen nagy dolog lehetett ez neki.Azért a zsűri pontozásán meglátszott, hogy ezek közül egyedül Bereczkinek van példaképe, aki becsületesen tíz pontot adott, a többiek a józan ész szerint mentek. Én mondjuk biztos inkább Zolihoz pártoltam olna, bármennyire igazságtalan is ez és túlzás, márpedig nem volt tökéletes (csak majdnem), de én elképzelem, ha a legeslegnagyobb példaképemként (Coco Chanel) lepontoznának, és nem maximálisat kapnék... Fájna, ezt be kell ismernem. Ezért is vártam volna el, hogy negyvenet kapjon, de egy olyan zsűriben, ahol senkinek sincs példaképe (kivéve Zolit, de ő annyit is adott)? Esélye sincs ezzel. Persze, én Majorostól és Havastól mást sem vártam volna (bár ezutóbbival semmi bajom sincs), de ezek szerint Liptainak sincs példaképe, még egy ok, hogy utáljam. Egyébként, ezzel hangilag semmi, de semmi baj nem volt, jó lehet, hogy néha, de Peter egyébként is Jimmy- imtátorként vált ismertté (jó, legyünk kedvesek, ő nem csak egy Zámbó Jimmy- imitátor, hanem Peter Šrámek, egy feltörekvő tehetség), így nem csoda, ha jó lett. Igaz, talán nem egy lassú szám illik a még nem tökéletes magyarkiejtéséhez (bár ezt a 10.adásban Hernádiként megcáfolta), de ennek ellenére, nem értem, mi volt benne a hiba.

Csobot Adél: Dolly- Meghalok, hogyha rám nézel: Én meg ha meglátom ezt a címet, meghalok, mert a fejemben kezd járni a Hungária- sláger. Miután Adél letolta a saját hangján, ugrabugrálva, meggyőződésem volt, hogy megérdemelne egy kis anyaságit, ne kelljen már ezt a szerencsétlen gyereket ugráltatnia (na, ezt szépen megaszontam). Dolly sosem így nézett ki, pedig egyszerű lett volna Csobotból a Hungária énekesnőjét varázsolni, de nem jött össze, szerintem még ő is rákeszült, hogy ma lehet, kiesik. Persze, ezzel a tudattal ment szerintem mindenki, de neki volt rá a legtöbb esélye, ha azt vesszük. Végül bent maradt, de mindegy. A produkció egyben volt, de nem jól. Átlagos volt, olyan, amivel ki lehet esni, középmezőnybe jó, de nem az elődöntőben, itt nagyon kevés volt. Nem értem, hogy lehet az, hogy az ő elvetemült rajongói adásról- adásra továbbjutatták, mindenesetre, talán az ő rajongói voltak a legügyesebbek, mert őt rendszerint nem akarta volna a zsűri továbbküldeni, de hála a fanoknak, sikerült.

Tóth Gabi: Madonna- Vogue: ...Vagyis énekeljünk a szemüvegem markájáról, yeah. Jó, ezt csak úgy megjegyeztem, lépjünk tovább. Egy dolgot végig nem értettem: a második évadban, mikor Keresztes Ildikó Madonna volt (Youtube- on meglelhető a videó, kisfilmmel és a zsűri értékelésével együtt), Majka teljes valójában leszólta Madonnát, aki valóban ikon, én sem szeretem, de elismerendő a hölgyike, még ha a viselkedése nem is. Azonban, most, egy évaddal később azt várta, hogy őt alakítsa valaki, mert Taylor Swift és Carly Rae Jepsen semmilyenek, ellenben egy évvel azelőtt még lemondta őt is, hogy idegesítően semmiylen (vagyis ezt talán Hajós mondta, de nem cáfolta meg senki). Azt azonban megtudhattuk, hogy Bereczki számára Madonna szexszimbólom, hurrá! A zűri többi férfitagja semmiképpen sem értett vele egyet, ahogyan én sem, bár tény, hogy a csaj, kora ellenére, nagyon ribancosan viselkedik, de ettől nem lesz szexszimbólum, annak maradjon meg Marilyn Monroe. Egyébként, sosem hallgattam még Madonnát, illetve de, egyszer talán, vagy kétszer, de többször nem, rajongónak abszolút nem nevezhetem magamat, azt, hogy mit kell hozni, még annyira sem tudom. Nagy ikon, oszt ennyi (legyünk parasztosak, mer' mér' ne?). Tehát, a produkcióhoz inkább nem szólnék semmit, ha megkegyelmeztek.

 

További szép napot, estét, vagy ami van, ha olvassa valaki, maire nagy esélyt nem látok.