If you can dream it, you can do it.

Divat, könyvek és a többi

Sztárban sztár

Közös produkciók: duettek és Spice Girls

2016. augusztus 02. - Coco Chanel Eszterrrka

Sziasztok! Hát, akkor jöjjék is a duetteket, illetve az egy darab ötös produkciót elbíráló bejegyzés, így augusztus elején.

 

Rácz Gergő & Varga Győző: Pet Shop Boys- Go West: Apukám valamiért nagyon odavan ezért a számért, nekem sincs vele semmi bajom, de nem kedvelem túlságosan, nem egy rendkívülien jó dal. Persze, persze, ízlések és pofonok, azt azért nem igazán tudom eldönteni, ez, avgy az őt követő Spice Girls- szám jobb eredetiben, mert mindkettőt szeretem, de nem nagyon. Na, de ezt hagyjuk is. A produkció lement, maszkot nem kaptak Gergőék, ami most nem baj, hiszen bár nem vagyok biztos a klipben, de azt hiszem, nem az arc a lényeg benne. Nevetségesen festettek: pipa. Rácz letolta az egész dalt egyes- egyedül, Varga csak a vokálban szólt, ott is alig észrevehetően. Ez már csak azért vicces, mert volt egy interjú, amiben beszélt róla Győző, hogy mennyit kombinálgattak rajta, hogy hogyan legyen. Így végül az lett belőle, hogy Gergő nem túl rosszan elénekelte az egészet, unalmasan és közepesen, Győző pedig nem csinált benne szinte semmit. Innentől fogva, semmiylen prodkció lett belőle, nem csodálom az egyik résztvevő kiesését.

Csobot Adél, Tóth Gabi, Wolf Kati, Gáspár Laci és Peter Šrámek: Spice Girls- Wannabe: Nos, szerencse, hogy ez is megvolt, legalább tudtam, hogy a Spice Girlsben öten voltak, vagyis négy és felen, mert Victoria Beckham csak kirakatbábuként táncikált ott velük. Tulajdonképpen, ha azt vesszük, az elosztás nem volt rossz, Csobot a felesleges Mrs.Beckham (aki akkor még nem volt Mrs.Beckham) másolataként kornyigálgatott, Gáspár pedig Scary Spice bőrébe bújt, aki pont a legtöbbet énekelt az eredetiben, mily meglepő. Végül is, igaza lett Wolf Katinak, aki mondta, hogy ez más, mint egyedült kiállni oda, itt ötükön áll vagy bukik az egész, ha egy elcseszi, mind buktátk. Ígyhát úgy döntöttek, nem veszik komolyan, kiállnak bohóckodni, hiszen ha Laci nő, akkor mindegy, mert mindenki el lesz ájulva, főleg ha Tóth Gabi is részt vesz a produkcióban. Tehát lett belőle egy össznépi kornyikáció, ahol talán Csobot nem volt annyira rossz, de csak mert nem lehetett őt hallani, meg mert egy énekelni nem tudó Posh Spice- t azért hálásabb alakítnai, mint egy Sporty vagy Ginger Spice- t. Mondjuk, őt, Wolf Katit és Peter Šrámekot nem is hallotta a közönség, mert az alfahímnek- és nősténynek nevezett Gáspár és Tóth elnyomták őket, deezt csak így tudták nyerni, bár e kettő voltak csak hallhatóak, nagyon- nagyon gyatrán, de ezt hagyjuk is. Elviccelték, ami nem is volna gond, ha nem kaptak volna 40 pontot, de ez szerintem nem a produkciónak, hanem Tóth Gabinak és Gáspár Lacinak szólt.

Wolf Kati és Peter Šrámek: Roxette- How Do You Do: Kövezzenek meg, lehet hogy én papolok itt, erre tessék, de sajnálom, én ezt a számot nem ismertem. Mondjuk, szerintem a XXI.század gyermekeként ez bocsánatos bűn, tekintve, hogy még Peter sem ismerte, külömben nem hiszem, hogy bevallottam volna. A kisfilmebn megtudtuk, hogy létezik olyan szám is, hogy kilenchárom, ezt eddig nem tudtam. Jó, nem gúnyolódok, nehéz nyelv ez a szíp magyar. Kati kicsit mesélt a nyolcvanas évekeről, állítólag, ezt mi sajnos nem tudhattuk meg, pedig biztos szórakoztató volt. Na, mindegy, hagyjuk. Beszéljünk hát az alakításról. Nekem kicsit semmilyen volt. Állítólag Kati vitte a hátán Petert, amit cáfolnék: már hogy lehetett volna jobb, anyicska szöveggel, hogy havdújúdú? Ahhoz képest pedig, hogy Šrámek nem is ismerte a nótát, remekül alakított, így utólag nézve, nem mintha akkor lett volna róla véleményem, hiszen nem is ismertem a dalt. Majka kis szőrősszívű volt és csak 8 pontot adott, mondjuk többet nem is nagyon kaphattak volna meglátásom szerint. Semleges 35 pontos előadás, egyet értek.

Csobot Adél és Rácz Gergő: Mr.President- Coco Jamboo: Sajnos, ezt viszont ismertem, nem mintha valaha is szerettem volna. Gergő ismét vetkőzhetett, biztosan odavolt az információtól. Mondta, hogy ha azt mondja, ő nem hajlandó erre, nem Mr.Presidentet kapja, de ez szerintem hülyeség, ha csak így kanál más feladatot, ez a műsor nem Sztárban sztár néven futna. Meg nem hiszem, hogy ha lett volna más választása, nem használja ki. Mondjuk szerintem ez az egész számocska eredetiben is nevetséges volt, pont ennek a műsornak a színvonala, jöhetett is. Ez az alakítás sem volt ötcsillagos, sőt, de ha elnézzük az eredtit, ebből az nagyon nem is lehett volna. Egy ilyen hülyeséget azért, hogy ez a dalnak nevezett izé versenyezzen egy Diana Ross- Lionel Richie- számmal, csak ennek a műsornak a készítői találhattak ki.

Tóth Gabi és Gáspár Laci: Diana Ross & Lionel Richie- Endless Love: Nos, mint említettem: WTF, hogy ezt a gyönyörű szerelmes dalt megversenyeztetik egy Coco Jamboo- val és Roxette- tel? Eleve (bár a Roxette is egy nagyon ismert formáció, még ha én nem is ismertem), két ilyen csodálatos énekest... Aztán jöjjön ráadásként, hogy az Endless Love című, felejthetetlen szerelmes számot éneklték, amit persze, hogy ők kaptak, neeeem, nincs kivételezés itt. Na, ne szórakozzunk már! PONT a két legtúlbálványozottabb versenyző került egybe, a legjobb dallal azok közül, amiket kaphattak. Nem, ez nem lehetett véletlen, hiába forog a nyelvük valami gépekről folyton, ez egyértelműen kamu, mert ilyen NINCS. Vagyis van, de nem véletlenségből. Erre nagyon- nagyon kevés az esély, ezért bűzlik a dolog, és mindeképpen igazam kell, hogy legyen. Mindegy, ne foglalkozzunk vele, az egész műsor előre eltervezett cucc volt, egyesek bármit csinálhattak, odavolt a zsűri, mások úgyszintén, nyomukba sem érhettek, már a kis négyesfogat szerint. Na, de térjünk a produkcióra. Elment, nagyon romantikus volt, meg minden, Gabi a ahngján nem sokat bíbelődött, Laci káprázatos volt, de most Tóth sem rontotta el, pedig elronthatta volna, mondjanak bármit, bár ezzel a dallal sem lehetett kiesni, mondjuk ez mindegy is, ha Gáspár Laci vagy Tóth Gabi a neved, mert akkor biztosan bejutsz a döntőbe. Szóval, jó produkció volt, tetszett, érzelmes, romantikus, nyálas (bár én szeretem a szerelmes dalokat), és bár nem tökéletes, de négy és fél csillagos, vagy öt, már csak a dalválasztás végett is.

Tóth Gabi és Szandi: Rihanna & Shakira- Can't Remember to Forget You: Nos, khm. Ismét egy olyan dal, aminek ha a klipjét meglátja egy férfi néző, valószínűleg észre sem veszi, hogy ének része is van a dolognak. Tulajdonképpen, mint hetero lány, is inkább a mozgást figyeltem, de semmi rosszra ne tessék gondolni, egyszerűen annyi mindent nem tettek bele, amit a kisfilmben megnyafogtak! Meg egyébként is, ezt a dalt nem ismerem, így a hangra nem sokat tudtam volna mondani, vegyük azt, hogy nem szoktam soha Rihannát vagy Shakirát hallgatni. De egébként, hangilag is rendben lehetett, ha azt vesszük, hogy visszahallgattam, és nem ismertem fel Gabi igencsak karakteres hangját, így nem lehetett rossz, az pedig nem is kérdés, hogy szexi volt, ezt Gabitól nem irigylem, de Szanditól annál is inkább, mert azért három gyerek után iylen alakot... WOW. Pedig nem szeretem az énekesnőt, és kifejezetten rondának találom (bocsánat, ilyet nem mondunk... Megyek és meggyónom), de az alakja kétségkívül remek. Azért még mindig ő nyújtotta az erősebb előadást, mintsem Gabi, de most Tóth sme volt nagyon gyenge, nem is értem, eleinte hogy lehetett Csobot előbb, mint ő.

Peter Šrámek és Pál Dénes: Presser Gábor & Somló Tamás- Zenevonat: Jöjjön egy kis LGT, újabb ötperces néma csenddel, ezúttal a nemrégiben elhunyt Somló Tamás emlékére. Nyugodjék békében! Nekem, ha meghallom, hogy LGT, biztosan az Egy elfelejtett szó ugrik majd be, a Zenevonat pedig eszembe sem jut, mivel ezt ezenkívül sosem hallottam még, avgy lehet, de nem hiszem. Sosem voltam LGT- fan, na. Ennek ellenére, úgy érzem, tudok nyilatkozni az imitálást illetően. Úgyhogy téjünk is rá! A külsőt illetően, Dénesnek ez egy nyerő dolog, hiszen Somló Tamásként nyerte meg a Sztárban sztár 2.szériáját, így reméljük, hitt benne, hogy megnyerettetheti Šrámekkal a harmadikat, még ha csak az első, semmit el nem dönőt döntőben is. Persze, előre kiszámíthatóan, végül csak (,,csak'') a második helyig menetelt. Peter gyermekarcából (anyukám nevezte babaarcnak) remek Pressert faragtak, a színpadon sem szólt ez másképpen, bár talán egy leheletnyit Pál Dénes volt jobb Somló, mint Peter Presser (jujj, de jó alliteráááááááááááál!!!!- Ízetlenkedjünk egy kicsit, pls.). Látszott köztük az összhang, nekem mondjuk mindekttő aranyos gyereknek tűnik, szimpik, nem csoda, ha összehaverkodtak valamelyest. Zsűri szerint is remek párosítás, mondjuk szerintük azért, mert egyikükről sem hitték volna, hogy a középmezőnynél tovább jutnak, hát, nem jók a megérzéseik.

Csobot Adél és Pásztor Anna: Tunyogi Orsi & Ganxsta Zolee- Ha lemegy a nap: Asszem', ezalatt nem is figyeltem, vagy nem tudom, mert fogalmam sincs, milyen volt. Ja, de figyeltem, csak nemigen tudom minősíteni, szerintem nagyon unalmas volt és nem felsőkategóriás. Pásztor Anna még csak- csak elment, de Csobot ezt az utánozósdit inkább ne erőltesse. Sajnos, itt muszáj volt neki. Elég nevetséges, hogy egy döntős versenyzőt még egy 4.adásban kiesett is lepipál, de tudjuk, hoyg Adél sem a józan ész miatt jutott ide. Vicces, hogy míg Peter Šrámek egy nyertest, Tóth Gabi második helyezettet, Gáspár Laci pedig döntőst kapott, addig Csobot egy középmezőnyös versenyzőt, de itt ez nem csoda, neki még addig sem szabadott volna eljutnia.

Gáspár Laci és Kökény Attila: Olivia Newton- John & John Travolta- You're the One That I Want: Akkor, vesézzük ki a Grease betétdalának előadását Sztárban sztár- módra. Nemrégiben hallottam is ezt a dalt egy bevásárlóközpontban, nagyon fotnos volt megjegyezni, de igaz, lépjünk tovább. Ezt a produkciót még én is végigröhögtem, a szüleimmel együtt. Azért nagyon szórakoztató volt, na. Nem mindennapos látvány egy John Travoltának öltözött férfi, amint egy nála jóval erősebb nővel szexizik egy Grease- betétdalra. Ez így leírva még röhejesebb, mint nézve. Persze, mondhatják, unalmas, hogy azon kell röhögni, és attól válik szórakoztatóvá egy műsor, mert Gáspár Laci nőnek öltözik, de talán csak ezen szórakoztam olyan jól, hogy az ének része nem érdeklet a dolgonak, megelégedtem annyival, hogy nevethetek egy ízeset. Persze, Kökény alakítása erősebb és precízebb volt (mindezonáltal, még így is vicces), de Gáspár olyan mértékben szórakoztató volt, hogy erre rosszat nem tudok mondani. És az, hogy ezt oylan komolyan elő tudták adni, ahogyan, na ahhoz is kell a profizmus, tehát emlem kalapom! Belegondolva is vicces, ha felidézem az átalakulást. Lehet, hogy furcsa humorom van, de akkor nem csak nekem, hanem még egy csomó más Sztárban sztár- nézőnek is.

Csobot Adél és Szolnoki Péter: Auth Csilla & Szolnoki Péter- Féltelek: Jöjjön egy dal a fél telekekről, ha-ha-ha, ennél elécsépeltebb, rosszabb viccet el sem süthettem volna. Nem, amúgy ez egy igenis szép szám, amiben eredetileg Auth Csilla nem található meg, ez egy későbbi verzió, amiért kár is, az eredeti jobb. Egyébként, Adél most nem volt rossz, bár a hajvágáson ne gondolkozzon, alapvetően szép lány, de a rövid haj nem neki való, nem áll jól neki. Szolnoki Péter azért Csobotnál sokezer fényévvel jobb előadó, így nem érdemelt ki vele egy duettet, de legalább láthatta, milyen egy igazi tehetség. Ezért remélem, Caludia vágya nem teljesül, és Péterből nem csinálnak hülyét egy ilyen átváltozós műsorral, mert fejbelövöm magamat. Adél hangja néhol sértően nyivákolós volt, még Auth Csillára is sok, pedig ő is magas, macskakaparásos hang. Péter remek volt, mint mindig, profi előadó ő. Összességében, egyben volt a produkció, Adélhoz mérve jó, az egész évadhoz mérve közepes, a döntőhöz mérve pedig nem túl jó volt.

Peter Šrámek és Eckü: Horváth Boldizsár & Eckü- Maradjatok gyerekek: Nos, akkor jöjjék a szokásos, már ismert kiakadásom: WTF???!!! Ki a fészkes fene az az Eckü, meg valami Kelemen Kabátban? A tavalyi (most már tavaly előtti) nyár rádiós slágere???!!! Mi van???!!! Jó, igaz, igaz, nem hallgatok rádiót, de szeirntme nem vagyok egyedül, akinek fogalma sincs, kik ezek a tagok. Valami rappergyerekek, még egy ok, hogy eddig fogalmam sem volt kik azok (utálom a rapet, említettem már?). A kis rapjük sem jobb, eléggé béna, szövegtanulásra nem kellett sok időt fordítania, még ha szlovák is a srác. Nos, több helyen olvastam, hogy béna volt, úgy döntöttem, ezesetben hiszek is nekik, mert nem ismerem az eredetit, így nem tudom értékelni. Nem tudom, egy iylen semmiylen cuccot, amiben ének sincs, hogyan lehet elrontani, de minden esetre, neki állítólag sikerült. Elnézzük, látva Hernádi- alakítását. Oké, oké, ez arról kéne szóljon, hogy én értékelek, nem arról, hogy mit hallottam, de sajnálom srácok, erről saját véleményt nem tudok mondani.

Gáspár Laci és Curtis: Majka & Curtis- Belehalok: Hogy is hagyták volna ki Majka és Curtis slágerré vált üvöltözését ebből a buliból, hm? Én meglettem volna, ha kimarad, komolyan. Szerintem Majoros barátunk is, nem volt túlságosan elragadtatva, de Laci sem kifejezetten. Engem a világból ki lehet kergetni ezzel a szó szerint ordibálással, mert ez nem más, Majka és Curtis felválta kiabálják a szöveget arról, hogy belehalnak, mert szűk a világ, néha zenei aláfestést is kapva, de csak a refrénnél, mert ők ilyen kis spórolósak. Persze, titkon Péter úrnak is jól eshetett, hogy rá is gondoltak a műsor készítői, de megsértődhetett, amiért Zolit előbb vélték egyes számban kevésnek, mint őt. Én mondjuk, ha előadó lennék (mondjuk Majoros nem az, hanem üvöltözőbajnok, de hagyjuk), nem akarnám magamat megelevenedni látni egy ilyen marha műsor színpadán, pláne ha még értékelnem is kell. De Laci remek előadást nyújtott, még ha a parádéban befogott fülekkel is ültem végig, de az adásban figyeltem, milyen lesz. Valami, nálam sokkal profibb blogger szépen leírta, mikor volt jó, mikor nem, én ezt nem tudnám leírni, annyira nem sismerem, nem értek hozzá, és szerintem itt csak a tempóból és ritmusból nem szabadott kiesni. Egyébként, ez a feladat annyiból volt nehéz, hogy tulajdonképpen, ez nem ének, ahol hajlítások vannak meg ilyesmi, itt egyszerűen Majka hangkarakterét kellett levenni, szerintem. Aztán lehet, nem iylen egyszerű, pedig szerintem pont ettől nehéz, meg... Na, mindegy. Jó volt, észre sem vettem, hogy Curtis is ott van, de komolyan! Laci előtt pedig le a kalappal.

Tóth Gabi, Kasza Tibi és Kasza Gábor: Lajtai Kati & Kasza Tibi & Kasza Gábor- Amíg csak élek: A Crystalért viszont odavagyok, szerintem igenis remek formáció (volt). Persze, Kasza Tibit gyűlölöm, idegesítő egy figura, de Katit nagyon- nagyon- nagyon imádom, ezért is örültem annak, mikor megtudtam, hogy ő az énektanár, és amikor azt, hogy alakítva lesz. Jujj, elaléltam: lesz Crystal- dal? Nagyon örültem neki. Na, mindegy. Felesleges volt, mert Gabi jól elszúrta. Bele kellett szeressen színpadian Tibibe, ami nem is lett olyan rossz, egészen jól ment ez a része neki, a kézzel hadoválás is, de az ének nem jött össze. Tény, hogy Kati selymes, tündéri hangja pont az ellentéte Gabi hurutos hangkarakterének, de az, hogy még csak nem is egyszerűen a saját hangján, hanem hamisan adta elő, az egy döntőstől felháborító! Kasza viszont tuti playback- ről nyomta. Végül, harmadik lett, amit állítólag nem gondoltak volna sokan, pedig ha logikusan nézzük, garantáltan így voltak a helyezések, mert bár Gabit sem tartottam a legjobb átalakulóművésznek, az egy vicc lett volna, ha Csobot Adél a harmadik.

 

További szép napot!