If you can dream it, you can do it.

Divat, könyvek és a többi

Találkoztam Rajzák Kingával

#Csak egy egyszerű, unalmas, naplószerű bejegyzés

2016. szeptember 01. - Coco Chanel Eszterrrka

Nos, jó napot kívánok minden kedves nem létező olvasómnak! 

A mai bejegyzés sokak számára tűnhet unalmasnak, mert lehet, hogy az is lesz, nem tudom. Nekem nem, mert én egy hattttaaaalllmmmaaasss fanja vagyok Kingának, így számomra ez a vasárnapi esemény igenis meghatározó és remek élmény volt az életemben. Ha valaki esetleg nem tudná, ki az a Rajzák Kinga, keressen rá neten, a Starity.hu- ját belinkelem: http://starity.hu/sztarok/rajzak-kinga/ (Egyébként egy világszerte híres modell, akit sajnos Magyarországon kevésbé ismernek, de a divatvilág legjobb, mondjuk húsz modellje között ott van-, aki pedig legyintene, hogy á, csak illegeti- billegeti magát, annak mondanám: Kinga Londonban végzett szociológiát, meg ha jól tudom, még egy másik egyetemet is, megesett egyszer, hogy bár egy bemutatóért rengeteget kap- nem akarok belemenni a számokba-, mégis elutasított egy felkérést, mert vizsgája volt. Szóval nagyon tud ez a lány.) Palvin Barbara neve biztos bárkinek beugrik, na, hozzá nem készülök hasonlítani őt, mert azzal megsérteném szegény Kingát. Sokkal okosobb, különlegesebb lány ő Barbinál. Meglehet, Palvin egy tipikus babaarc, Kinga különleges arckarakterrel bír, emellet, mint mondtam, egyetem(ek)et végzett.

Két okom van rá, hogy én pontosan tudjam, ki ő: ez első, hogy az én iskolám egykori tanulója volt, ráadásul az édes- kedves szlováktanárom (hallatszik az irónia?) osztályába járt. Folyamatosan követem őt, figyelem a munkásságát. Mindig nagy álmom volt, hogy egyszer élőben találkozzak vele, ami bár nagyon- nagyon kicsi koromban már megtörtént, de akkor honnan a fenéből tudtam volna, hogy na, én most egy világhírű modellel találkoztam? Azonban, vasárnap este végre- valahára beteljesült a vágyam.

Éppen pihengettem, aludtam, anyukám befutott, hogy találkozhatok Rajzák Kingával. Kicsit kómás voltam, nem fogtam fel igazán, ez mit jelent. Csak baktattam utána, a szomszédok kertje előtt pedig ott állt Kinga, aki nagyon egyszerűen, milliókat keres és világsztárokkal találkozik, Chanel, Burberry és Prada bemutatókon jár- kel a kifutón, pózol Vogue címlapokon és... Bokrot vágott. Egyszerű, sötétkék pólóban, amin valami fehér minta volt, leggingsben, smink nélkül, összefogott hajjal, a kezében egy ilyen bokorvágó izével, fogalmam sincs, mi annak a neve. Szép lány, bár nem az a babaarcú szépség, inkább azért olyan remek modell, mert különleges az arca. Hatalmas, kék, ha fogalmazhatok így, titokzatos szemei vannak, fekete, gyönyörű haja, ami egyszerűen copfba van fogva. Teljesen természetesen viselkedik, amire én számítottam is. Puszit ugyan nem akar adni, és nem is kér üdvözlésképpen, de kezet fogunk, amit nagyon megszorít, mintegy bizalomsugárzóan. Tiszta hétköznapi témák kerülnek szóba, suli, továbbtanulás, munka. Úgy beszél, mint bármilyen dolgozó ember, nem mint a divatvilág egy nagy sztárja. Mikor anyukám felkonferálja neki, hogy kerültünk oda, legyint a sztár szóra, még nevet is rajta. Egy aprócskát sincs elszállva, sőt. Hihetetlenül szerény, de határozott véleménye van, tök természetes, nem csak külsőben, de viselkedésben is. Nagyon- nagyon magas, de ha nem tudnám, ki ő, csak úgy szembemennék vele, semmilyen körülmények között sem gondolnék rá, hogy egy világszerte (el)ismert modell, aki milliókat keres. Nem vagyunk ott sokat, talán tíz percet sem, de el tudom dönteni, hogy hihetetlen ez a lány, nagyon- nagyon okos, szép és kedves is. Amilyennek én is elképzeltem. Kicsit talán tartózkodó, az elköszönésnél egyszerűen int egyet, aztán a nagypapám utasítására mégis kezet fogunk, ugyanolyan erősen szorít, mint először. 

Én pont azok közé az emberek közé tartozom (pedig nincs belőlük sok), akik tisztában vannak vele, hogy egy híresség ugyanolyan ember, mint mi, ugyanúgy vannak kínjai, bajai, a hétköznapjai simák, de mégsem. De sok ,,sztár'' vagy csak sima celeb nagyon elszáll magától a hírnév után. Na, Kinga nem. Pozitív élmény volt ez minden szempontból.