If you can dream it, you can do it.

Divat, könyvek és a többi

Véleménykifejtés: Gyerekvállalás házasság előtt

Újabb rovatocska (legyünk egy kicsit íztelenek- éseztmostdirektírtamígymertidegesítő)

2016. szeptember 09. - Coco Chanel Eszterrrka

Szépséges napot minden kedves, nem kedves, okos, buta, szép, csúnya, öreg, fiatal olvasónak és nem olvasónak!

 

Először is röviden az új rovatról:

Rengeteg ilyenbe kezdtem, sikereket mondjuk nem értem el velük, de hagyjuk. Az eddigiek kritikák voltak, ez is valami nagyon hasonló, de ez inkább egyfajta személyes vélemény, ezért lett a címe is ez. Véleménykifejtés. Ebben a rovatban nem filmeket, könyveket, sorozatokat, műsorokat próbálok meg kritizálni, belevetve a saját nem létező humoromat, hanem bizonyos dolgokat elemezek itt, hogy én mit gondolok róluk. Ezúttal inkább emberi dolgok, problémák kerülnek majd terítékre, nem művek és produkciók. Maximum egy-egy zenei- vagy filmművészeti műfaj, de inkább elméleti kérdések. Például most a gyerekvállalás házasság előtt. Tervezek még egy ilyen homoszexualitás- izét is ebben a rovatban, meg ilyesmiket. Aki nem szereti az úgymond ,,okoskodásokat'' az most hagyja el ezt a blogot, mert lehet, hogy az is található benne.

 

Tehát térjünk is a témára...

 

Gyerekvállalás házasság előtt:

...És nem, most nem arról beszélek, amikor véletlenül csúszik be a gyerek- főként. Mert ezernyi példa van arra, hogy ez is megesik, mondjuk egy gimnazista párral, ami azért elég nagy szégyen, de hagyjuk. Erről lehet, hogy majd később írok egy külön bejegyzést. 

Szóval, van az a tökéletes elképzelés még a XXI.században is a családról, hogy van egy dolgos, mosolygós anyuka, egy jó állású apuka, aki ingben tér haza este, hullafáradt, a házban terített asztal fogadja, a felesége mos vagy vasal, a gyerekek mosolyogva puszit nyomnak az arcára, elújságolják, mi volt a suliban, elfogyasztják a vacsit, hétvégén sok- sok közös program... Aha, hogyne. Szerintem a valóság még a legjobb helyzetben élő családoknál is sokkal kiábrándítóbb. És ugye, van, hogy van egy nő, van egy férfi, egy gyerek, de házasság, az nincs.

Ha valaki még nem értette volna meg, én arról beszélek, amikor a két fél akarta a gyereket. Na, ezt most utoljra is tisztáztuk. Én személy szerint pártolom, hogy egy férfi és egy nő ne házasodjanak, ha nem akarnak, mert szerintem nagy bátorság és erős szeretet kell ahhoz, hogy két ember anélkül, hogy egy név (bár ez már nem kötelező) és sok papír tartaná össze őket ne menjenek szét, bízzanak a másikban és családot alapítsanak. Ami mondjuk nem lesz család, mert a család az, ahol van egy házaspár meg gyerek(ek). De nincs vele bajom. Egy bizonyos szintig. Azonban, van, amikor már kezd túlzás lenni. Fiatalon van az a hatalmas szerelem, amikor össze akarsz házasodni az illetővel, gyereket akarsz tőle, azt hiszed, ez a sírig tartó szerelem. Aztán bumm, véget ér. Szerencsés esetben csak sima szíktás, szerencsétlenebb esetben már válóper, esetleg még egy csecsemő sorsáról is dönteni kell. Oké, oké, mondhatják, hogy, de Pista (most legyen Pista, mindegy) más, ő nem hagy el... De honnan tudod? Egy házasság körül legalább van annyi bonyodalom, hogy a végéhez hónapok is kelljenek, rengeteg felesleges munka... Én ezért nem kívánkozom a házasság után, na meg mert nincs egy olyan elvetemült, ostoba ember, akinek annyira elmenne az esze, hogy engem elvesz. De mindegy.

Bátor dolog házasságon kívül gyereket vállalni, ez tény. Van nem egy ilyen pár, akiket ismerek, mindjárt kapásból a nagybácsim és nagynénim, akiknek van egy két és fél éves kisfiuk (ugyebár, az uokatestvérem), de nem házasok, csak már pár éve együtt vannak. Évtizedekben nem lehet számolni (talán csak öt éve járnak). Erre az esetre kicsit kitérnék bővebben is. Mindketten a szüleiknél élnek (a nagybácsimnak még sosem volt felesége, csak komolyabb barátnője, harmincas évei közepénél jár, a nagynénim pedig már negyvenegy éves, elvált nő, van egy húszéves fia is a kicsi mellett), most, hogy a gyerek két és fél éves kezdtek építkezni... Azt hagyjuk, hogy harminc vagy mennyi évre vettek fel kölcsönt, nem hiszem, hogy normálisak, de ezt hanyagoljuk. (Bár -nem akarok negatív lenni-, de egyáltalán nem biztos, hogy ezt egyáltalán ők megérik- e. Mellesleg, akkor fizethetik jól a kölcsönt, a fiuk közben tanulni akar majd, esküvőt, ő is gyereket... Komolyan, ezt hogyan képzelték el? Most nagyon egyszerű, de később az a gyerek várja majd az anyagi támogatást is... Persze, a szeretet sokkal fontosabb, meg bla, bla, de egy anyagisas világot élünk, emberek! Ki támogassa a gyereket anyagialg is, ha nem a szülei? Na, ugye.) Jó, végül ezt nem hanyagoltuk, de erről ennyit. Másik dolog, hogy csupán egy évszázadot kell visszamennünk, és akkor még elbujdosott szégyenében az a bűnös asszony, aki házasság előtt teherbeesett vagy együtt élt egy férfival, mára pedig természtes. Én nem vagy prűd, már XXI.század van, meg minden, felőlem szexeljen két felnőtt ember, ha azt akar, főleg ilyen korban, de kérlek szépen, gondoljunk bele, hogy alig több mint száz éve (márpedig ők még jócskán a XX.század gyermekei) még egy férfire csábosan nézni is bevállalósnak számított, megcsókolni az utcán pláne, na de hogy egy fiatal, házasságon kívüli asszony egyedül tartózkodjon egy szobában egy férfival, az már képtelen arcátlanság! Volt akkor. Mára meg teljesen természetes, hogy akár kisgyerekek (mondjuk azt, hogy 13-14 évesek- mert ugyebár, van ilyen) már aktív szexuális életet élnek, vagy csak elveszítik a szüzességüket, éppenséggel. Egy elsős gyerek (hétéves) már tudja, mi az a szex, vagy legalábbis van sejtése. Satöbbi. Mindegy, a témától egy kicsit (nagyon) eltértem. 

Összegzés: Természetes, ha egy kapcsolatban egy férfi és egy nő a családalapítás mellett döntenek. De ilyen szempontból a házasság híve vagyok. Persze, nem azt mondom, hogy ha becsúszik véletlenül egy gyerek (az ilyen esetek sajnálatosak, mert szegény gyerekről én is hogy írok), rögtön házasság kell, de akkor is. Egy gyerek biztos környezetbe szülessen. Persze, renegetegn együtt is maradnak aztán, renegtegen a házasságból szétválnak, de ott egy csomó ellenpélda.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fashionandbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr8011690697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.