If you can dream it, you can do it.

Divat, könyvek és a többi

Sztárban sztár- Újra

4.széria, please

2016. szeptember 11. - Coco Chanel Eszterrrka

Szépséges napot mindenkinek, aki csak él ezen a bolygón!

 

Nos, ugyebár én nyári unalmamban indítottam egy afféle rovatot, hogy Sztárban sztár. Lekritizáltam minden egyes produkciót, amit láttam (mert olyan is akadt, amelyet nem, azokat kihagytam) és meglehet, hogy ez majd utólag a negyedik évad alakításaival is megtörténik. Nem is ez a lényeg.

Én tulajdonképpen egy kicsit már vártam ezt az új évadot, mert színt hoz egy kicsit a hétköznapjaimba. Ha mit tudom én, egy dolgozat miatt izgulok, hétfőn úgyis lesz Sztárban sztár (mi akkor nézzük vissza rendszeresen), amikor kicsit kikapcsol az agytekervényem. Sajnos az a nagy helyzet, hogy idén valószínűleg csak nyolc héten át szórakoztatnak majd minket, mint az első két szériában, valószínűleg ebben közrejátszik Liptai Claudia közeledő szülése, mondjuk amikor megtudtam, hog terhes, én reménykedtem benne, hogy ezért ha lesz negyedik évad, elküldik pihenni, de sajnos nem. mármint nekem sajnos, mert valamilyen még számomra is megmagyarázhatatlan oknál fogva utálom őt. Mindegy. A mezőny elfogadható, a Sztárban sztárból már lassacskán lehetne a Rómeó és Júlia magyar ősbemutatója (a színészek közül az első évadban Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán- aki azóta ugyebár zsűritag is- szerepeltek, a harmadikban Janza Kata, a negyedikben pedig Mészáros Árpád Zsolt és Homonnay Zsolt). A legjobb lesz, ha Király Linda még az elején kiesik a fenébe (nem nagyon ismerem a munkásságát, de mióta tökre tette a Hooligans Királylány című számát, nagyon utálom), Radics Gigi és Muri Enikő pedig sokáig bent maradnak. A többiek számomra valójában nagyon semlegesek, néhányukról nem tudok, kicsoda, így ők tegyenek, amit akarnak, nem nagyon zaklat. Persze, ez amjad a műsor folyamán eldőlik, de tuti, hogy Radics Gigit (mint tavaly Tóth Gabit) nyomja majd a zsűri, és őszintén, én tőle sokat várok. Nem vagyok a rajongója, vagy ilyesmi, de elismerem, hogy tehetséges, ért ahhoz, amit csinál, és drukkolok neki ezerrel. Szavazni idén sem fogok, egyrészt nem tudom majd, mi van, mert nem élőben nézem, hanem utólag, másrészt pedig hiába ingyenes, meg bla, bla, én nem szavazok soha semmire. Azt nem tudom, miért, csak úgy.

A zsűriben ismét változás történt, Hajós András ismét visszaereszkedik a zsűriszékébe, mondjuk felőlem ülhetett volna Liptai vagy Majka helyére (bár mondjuk utóbbi még valami vicceset ad a műsornak, de a másik már aligha), engem Havas tavaly nem zavart, bár tény és való, hogy neki ez a szint alacsony, műveltebb ember ő annál, hogy ilyen viccműsorok zsűrije legyen. Hajósnak mondjuk örülök, mert ugyan nem néztem az első két szériát, de Youtube- on láttam pl.Keresztes Ildikó produkcióit (érte mint énekesnőért is odavagyok, de a Sztárban sztárban sem volt utolsó) és ezek alapján mindjárt kivívta a szimpátiámat. A zsűrivel egyetlen bajom, hogy Claudiának és Majkának semmi köze a zenéhez (előbbi be is vallja, az utóbbi pedig azt állítja, hogy amiért zenei aláfestésre üvöltözik, neki van), de legalább most már két zenész tud korrektül pontozni, Bereczki persze azért a legjobb, mert tudja milyen ott állni, milyen nehézségekkel jár és zeneileg tudja értékelni, haogyan Hajós is. A maradék két zsűritag meg oltogat majd, szórja a viccesebbnél viccesebb (?) beszólásait, Majka ismét csak a külsőségekkel törődik majd, mondjuk nem is baj, ne oktatgasson csak senkit az énekléssel kapcsolatban, mert ahhoz nem ért. Max.majd ha rappelni kell, bár személyes véleményem szerint a rapnek a zenéhez sok köze nincs, de ez teljesen privát vélemény, nem megbántani akarok vele senkit.

Valószínűleg ez lesz az utolsó Sztárban sztár széria, legalábbis gondolom, mert elfogynak a bohóckodó énekesek is, akik beöltözgetnek és az alakíthatóak is. Sajnos idén már biztosan nem hallok majd Tina Turner alakítást, már valószínűleg, mert eddig az minden évadban volt. Azért remélhetőleg legalább egy Whitney- t megnézhetek majd, de legalább ne egy Király Lindától, akitől a szőr is feláll a hátamon. Bár, ő remélhetőleg az első adásban kiesik, most pedig Jennifer Hudson lesz.

 

Hát, most csak ennyi lett volna, további szép napot.