If you can dream it, you can do it.

Divat, könyvek és a többi

Sztárban sztár +1 kicsi

Critic (és fogalmam sincs, hogy ez vajon így van- e angolul)

2017. január 02. - Coco Chanel Eszterrrka

Igen, igen, tudom, tudom... Azt mondtam, ez a műsor hülyeség. Rájöttem, hogy nem is annyira. Persze vannak pillanatok, amikor nem értem, mi a francnak nézem én ezt, de rá kellett jönnöm, hogy vannak esetek, amikor a gyerekek konkrétan jobbak a felnőtt pérjuknál. Tehát igen, Sztárban sztár +1 kicsi kritika következik.

 

1.adás

1 pont: Király Linda és Tabatabai Nejad Flóra- John Travolta & Olivia Newton-John (Summer Nights): Felejtős volt, a hangok egyáltalán nem stimmeltek, mondjuk igaz, hogy nem nagyon ismerem az eredetit, de még így is elmondhatom, hogy ez nem tetszett. Legjobban az maradt meg bennem, hogy Tabatabai Nejad Flóra (milyen név ez? Mindegy, erről szegény nem tehet.) milyen ijesztő volt a két tonnányi sminkjéval Olivia Newton-Johnnak maszkírozva. Ennyi és nem több.

2 pont: Sipos Péter és Sztojka Vanessza- Nagy Feró & Csuka Mónika (Gyere, kislány, gyere): Igazából erről sem tudok sokat mondani, mert úgy szintén feljetős egy production volt ez. Igaz, nem untam kifejezetten, mint az előzőt, mert Sipos jó parodizőrhöz híven vicces volt, meg minden, de nekem a hangok nem igazán passzoltak, meg volt ott szövegtévesztés is. Sokat nem tudok róla egyébként elmondani, csak ennyit, lement, lement, de kevés volt, még ha szórakoztam is egy kicsit Sipos Petin.

3 pont: Szandi és Lentulay Krisztián- Nicki Minaj & Justin Bieber (Beauty and a Beat): Sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy a dal elvigyen, és igen, ezért kellett Szandiékat ide raknom, mert éppenséggel egy olyan tipikusan kiesésre való dalt kaptak. (Tudom, hogy nincs kiesés, de ha volna.) Egyébként mit tudom én, jó volt- e a hang, azt se tudtam, hogy ilyen szám van. Ja, meg most el is felejtettem.

4 pont: Peter Šrámek és Bari Laci- Morten Harket (Take On Me): Egyébkétn semmi gond nem volt ezzel a produckióval, azon kívül, hogy akadtak jobbak is. Pedig nem volt rossz, jó is volt a maga módján, csak... Nem tudom. Nem volt benne meg a plusz. A Šrámek ez kifejzetten jó átváltozó volt mindig is, nekem mondjuk a partnere kicsit gyengébbnek tűnik/tűnt. A magas hangok nem votlak meg, de az egy fizikai képtelenség, amit Morten csinált odafent.

5 pont: Dér Heni és Juhos Zsófi- Elza (Legyen hó): Igazából én erről csak annyit tudok mondani, hogy oké ,mese, csillog-villog, vigyor, bla, bla, hó, lágy hang meg egy számomra érthetetlen oknál fogva ennyire felkapott Disney- mese egész jó betétdala, de kb.ennyi. A hangjuk teljesen ellentétesen szólt, nem sikerült belőle egyet gyúrni. Én ezt sajnos nem túlságosan tudom értékelni.

6 pont: Koós Réka és Szabó Bence- Pataky Attila (Kölyköd voltam): Anyukám Szabó Bencét csak Koós Réka kis angyalkájának hívja, ebben pedig teljesen igaza van. Tiszta kis jó gyerek, olyan osztályelső- típus, bár édesanyám tanárnőként keres nevetségesen keveset, de még ilyen gyerekkel ő sem találkozott a pályafutása során, pedig pont ez a korosztály az ő asztala. És tényleg, a vasalt inges cukiságból egy bőrdzsekis rockert varázsolni, baromi nehéz feladat, pláne, hogy Réke nemet is váltott. Voltak ennél jobb produkciók is, de egyértelműen nem volt rossz, na nem, mintha én úgy érezném, hogy a rockot utánozni lenne legnehezebb- nem azért, mert könnyű volna, hanem mert ott van egy akarakter, amit meg lehet ragadni.

7 pont: Bereczki Zoltán és Berki Artúr- Justin Timberlake (Can't Stop The Feeling!): Tulajdonképpen rájöttem, hogy ettől a produkciótól kezdve adtam a legreálisabb pontokat az én teljesen relatív listámon. Ebben igazából rohadtul megsajnáltam Berki Artúrt, mert ha valaki, akkor én nem tudok táncolni (belegondolni is rémes volna), azt meg, hogy Bereczki Zoltán mellett milyen lehet táncolni, én el sem képzelem, ha lehetséges. Egyébkétn Artúr ezt az akadályt jól vette, megtanulta a koreót, letolta, ha nem egy olyan profi áll mellette, mint Bereczki, akkor talán még jobban tudom értékelni az igyekezetét, de basszus, Zoli mellett táncolni képtelenség! Oké, aki olvasta a Rómeó és Júlia- bejegyzésemet, az tudja, hogy én odvagyok a pasiért, de, bár jó énekes és színész, de táncosnak még jobb. Egyébként hangilag nem mindig voltak (szerintem) teljesen egy helyen, táncban meg alapból más szintről indultak. De nem volt ez rossz.

8 pont: Tóth Vera és Farkas Zsolt- Kiki Dee & Elton John (Don't Go Breaking My Heart): Igazából sokat méricsgéltem, hogy ők kapjanak nyolc pontot vagy azok, akik végül 10- et kaptak, de végül lehet, hogy nem az általánosan elfogadott hangutánzás alapján mentem, hanem személyes ízlés szerint. Ezért pedig úgy voltam vele, hogy ha nem ilyen jó Farkas Zsolt, ez simán ment volna egy unalmas, középmezőnybe illő előadásnak, de basszus, az a gyerek valami baromi jó Elton John volt. Oké, én rájöttem, hogy Tóth Verát szinte teljesen egy helyre lehet emelni átávltozás terén a testvérével (aki nem tudja, mire gondolok, van elég sok cikk a blogon, ami a Sztárban sztár 3.szériáját hordja le), tehát tök jól énekel, de thx, én Kiki Dee- re lettem volna kíváncsi. Mondjuk itt még annyira ez nem is volt szörnyű. De összességében tetszett.

10 pont: Pál Dénes és Varga Vivien- Zorán & Rúzsa Magdi (Ederlezi): Tudom, tudom, lehet, hogy ha általánosan nézzük, erre talán inkább a nyolcast kellett volna adni, de én sajnos ezt nagyon élveztem. Vagy szerencésre. Kinek mi. Pál Dénes valami hihetetlen módon énekelte el Zoránt, ez főleg akkor hallatszott, amikor még nem ment alá zene, csak énekelt, valami bámulatosan. Varga Vivivel teljesen jó páros lettek, teljesne tudtak azonosulni egymással. A csajszi szépen énekelt, bár nekem Dénes elvitte a produkciót, még így is majdnem a győzelmet érdelmik ki nálam, és nem a siratós, megható dal végett.

12 pont: Feke Pál és Kornis Anna- Korda György & Balázs Klári (Találd ki gyorsan a gondolatom!): Abszolút kritikus szemmel néztem végig, nem volt szimptikus a kisfilmben a csajszika (mellesleg, ki gondolná, hogy tizennégy éves?), de ahogyan megszólaltak és hozták a Korda-Balázs házaspárt, az valami hihetetlenül, eszméletlenül jó volt. Kiütötte a szórakoztatási és hangutánzásai mércét nálam, teljes mértékben, kérdés sem volt, hogy ők lesznek a 12 pontosaim. Nyilván ez azért annyira nem volt haj, de bonyolult, mert itt azért van egy megfogandó karakter, méghozzá elég jól levehető, de ettől még nem vehetem el a produkciótól azt, amit nyújtott: szórakozást és élvezetet.

 

2.adás

1 pont: Sipos Péter és Sztojka Vanessza- Kiki & Vincze Lilla (Júlia nem akar a földön járni): Ebben az adásban az volt a baj, hogy nehéz volt nekem is kevés pontot adni, pedig tudjuk, milyen kritikus kis lélek volnék én. Vanessza volt az, aki egy kicsit eltolta ezt az egészet, nekem ő nem jött be igazán, Petin egyszerűen megint röhögnöm kellett, mondjuk rajta általánosságban, már megszokásból is röhögök, úgyhogy hagyjuk. A hangokat nem sikerült teljesen levenni, Vanessza tényleg inkább egy megbolondult, Vincze Lilla- ruhás Bonnie Tylerre hasoníltott, Sipos meg már nem is tudom, kire.

2 pont: Koós Réka és Szabó Bence- Billy Joel (Uptown girl): Amúgy utólag nem tudom, ez miért 2 pont nálam, egyszerűen nem azért, mert rossz lett volna, egyszerűen, ez az én ízlésemnek unalmas volt. Oké, az ijesztő babafejjnek sminkelt Koós Réka és a pici, talán valamivel normálisabban festő, duci kiadása nagyon fel akartak szedni valami kalapos nőcikét, aki bizonyára a Westendben élvezte a kiárusításokat a borítéktáskájával, miután megjárt a Balatont. Amúgy nekem tényelg ennyi maradt meg, bár ha visszaemlékszem, a hangok még csak renben is voltak valamennyire.

3 pont: Tóth Vera és Farkas Zsolt- Paul McCartney & Michael Jackson (Say Say Say): Egy: hiába két ilyen baromi jó énekes, mint Paul McCartney és Michael Jackson, a Say Say Say ettől még egy unalmas dal marad, jó énekesektől. Sajnos ezzel nagyon jobb eredményt nem lehetett volna elérni, nem azért, mert a versenyzőkkel van a baj, hanem mert az ilyen jelentéktelen dalokat el kéne feledni. Amúgy Zsolti egész jó Jackson volt, főleg a fiatal kora (na jó, igaz, nem tudom, hogy 17 évesek- mint példának kedvéért pont ő- miért is versenyeztetnek 11 évesekkel, hagyjuk) ellenére, meg persze azt figyelembe véve, hogy Michael utánozhatatlan, egy és örök.

4 pont: Dér Heni és Juhos Zsófi- Fleur East (Sax): Nem tudom, ki a franc tudta, ki a franc az a Fleur East, de mindegy. A dal totál felejtős volt, ezt egy ötpontos produkciónál erősebbre nehezen lehetett volna megcsinálni, sőt. Nálam mondjuk csak négyes lett, de ez legyen mellékes. A kisfilmnél elgondolkodtam rajta, hogy akkor most Juhos Zsófi minden hét bőg majd? Csak mert két héten keresztül azt csinálta. Na, mindegy. Eltáncolták, elénekelték, a hangjuk az előző hetihez képest már sokkal jobban passzolt és sokkal inkább egynek hangzott, de erről ennyit tudok mondani. Simán bealudhattam volna.

5 pont: Peter Šrámek és Bari Laci- Elvis Presley (A Little Less Conversation): Basszus, a hangjuk annyira egyként szólt, hogy az már szinte egy fizikai fájdalommal ért fel! Komolyan, csukott szemmel meg nem mondtam volna, mikor van váltás, mikor énekel másik. A táncot sajnos nem figyelhettük meg, mert valószínűleg a Šrámekék úgy döntöttek, minek azt tökéletesre tanulni, a műsor készítői majd szerveznek nekünk fényeket, amik elterelik a mozgásról a figyelmet, sőt teljesen eltakarják majd azt. Mert biztos, hogy Elvisnek olyan fényei még nem votlak az '50- es években.

6 pont: Szandi és Lentulay Krisztián- Mick Jagger & David Bowie (Dancing in the Street): Megmondom nektek, én erre miért adtam viszonylag jó, 6 pontot. Azért, mert én ezen baromi jól szórakoztam, na. Ok, Szandi nem volt valami nagy eresztés, mondjuk Mick Jaggert én nem szívesen utánoznám, mert meglehetősen nehéz és hülye feladat (meg szerintem, kövezzetek meg, nem valami jó énekes, hiába a rock királya), de Krisztián végül is egész jó volt. És nekem a szórakoztató faktort simán ütötte.

7 pont: Feke Pál és Kornis Anna- Elwood Blues & Jake Blues (Everybody Needs Somebody to love): Másik szorakozató faktor ütő production. Feke Pali kifejezetten jól hozta (véleményem szerint) a karaktert, de kislány léte ellenére, Anna sem maradt le olyan nagyon mögötte. Amúgy sokkal többet erről nem tudok mondani, egész jó volt, meg minden, én a szórakoztatás miatt adok rá 7 pontot.

8 pont: Király Linda és Tabatabai Nejad Flóra- Jay-Z & Alicia Keys (Empire State of Mind): Nos, mint kiderült, Flóre mindössze 11 éves. Ennek ellenére a csillagokat is képes leénekelni az égről, ha csak rról van szó. Franc tudja, ezzel a csajjal mi lesz, ha nem züllik el és fejleszti majd magát, de hatalmas, istenadta tehetsége van. Ezért is kapnak annyit, amennyit. Igazából ez simán lehetne a 10 vagy a 12 pontos is- a top hármas listám már úgy cserélgethető, ahogyan akarjuk. Flóra tehát valami eszméletlenül énekelt, Linda meg elrapelte az egészet, mondjuk a produkció nélküle is bámulatos lett volna, de most ő sem rontotta el. Tabatabai Nejad nem hagyta neki, hogy elvegye az ő pillanatát.

10 pont: Pál Dénes és Varga Vivien- Járai Márk & Marsalkó Dávid (Van valami a levegőben/Erre még meghívlak): Mondom, ez simán lehetett volna a 8, de akár a 12 pontos is, úgyhogy effelől tekintsünk el. Dénes, fogalmam sincs, hogyan, de valami eszméletetlenül ugyanolyan hangon kántált, ahogyan Járai Márk is. Ahogyan a reklámszünet alatt készített Jabin Peti- féle interjúban is elhangzott a kérdés, úgy bennem is felmerült, hogy ehhez mennyi whiskey- re volt szükség? Egyébként Vivi, amilyen kis bájos, nagyszemű, vékony, szép hangú lányka, elképzelhetetlennek tartottam, hogy egy vörös, mély, enyhén rekedtes hangú pasasként rapeljen, de képzeljük el, hibátlanul megcsinálta, sőt.

12 pont: Bereczki Zoltán és Berki Artúr- Sting & Craig David (Rise and Fall): Képtelen voltam nem erre adni a 12 pontot. Egyszerűen az előadásuknak köszönhetően elétemben először éreztem libabőrt daltól, pedig alapvetően zenekedvelő emberke vagyok. Valami olyan eszméletlen módon énekelték ezt el, hogy wow- effektus, komolyan mondom. És ezt most nem akarom elviccelni. Oké, oké, a két kánikula nőszemély (Csobot A. & Ábel A.) nyilván bőgött, én nyilván nem, de ezt hanyagoljuk. Igazából az van, hogy az adásig nem ismertem a dalt, azóta viszont nagy kedvencem lett, hála Bereczkirálynak és Atúrnak. Mély érzelmek, hatalmas éneklés, elképesztő átlényagülés- de mi mást is vártunk tőlük?

 

3.adás

1 pont: Tóth Vera és Farkas Zsolt- Tammi Terrell & Marvin Gaye (Ain’t No Mountain High Enough): Igazából ez nekem olyannyira felejtős volt, hogy nincs is róla véleményem, ami hihetetlenül ritka dolog nálam. Lement, untam, a dalra sem emlékszem, azt tudom, hogy ez a három perc ötzör olyan hosszúnak tűnt. Hát, ez van.

2 pont: Peter Šrámek és Bari Laci- Bereczki Zoltán & Dolhai Attila (Lehetsz király): Tisztázom magamat. Azért nem ez kapott egy pontot, mert itt legalább a dal jó volt. Ja, meg mert Bari Laci a hangot egész jól levette. Egyébkétn ez egy jó kis paródia volt, de most már régi jó cimboránkat, Zolit, hívhatjuk egy olyan jó becenéven, mint a Bereczkirály. Egyébként az van, hogy ezt a dalt egyszerűen fejből tudom, imádom és ahh. (Ez most ételmesre sikeredett.) Nekem sajnos a Šrámek egy nagyon gyenge Bereczkirály- imitátor lett. A táncban voltak hiányosságok (na jó, senkitől se várom el, hogy úgy téncoljon, mint Bereczkirály, de akkor is), Laci tévesztett szöveget is. Összességében aranyos kis parody volt ez, de ennyi.

3 pont: Pál Dénes és Varga Vivien- Dr.Love & Cynthia (Nyár van): Ennek az elején meg kell jegyeznem, hogy maga Cynthia (roppant remek elnevezés) hogyan engedhetette meg magénak anno, hogy ilyen kétértelmű hangokat adjon ki magából a színpadon? Ilyen egy előadó egyszerűen nem tehet, mert ez bűncselekmény. Na jó, hagyjuk.Egyébként Dénes egész jól elrapelte, csupán annyi volt a hiba, hogy most Vivien dárga nem annyira engedte el magát. Pedig előző héten tisztára sikerült neki. Na, mindegy. Amúgy nem volt rossz, csak akadt jobb is- valahogyan ezt ebben a műsorban sokszor el lehet modani. Nincsenek kifejezetten rossz vagy rosszabb produkció, maximum közepesek. Ez közepes volt.

4 pont: Király Linda és Tabatabai Nejad Flóra- Christina Aguilera (Something’s Got a Hold On Me): Egyébkétn fogalmam sincs, az egész mennyire volt christinás, de maximum egyikük hasonlíthatott rá, merthogy rohadtul nem szóltak együtt sehogyan. Egyébként Flóra cuki volt, Linda jó énekes, ezt tudjuk, Christian Aguilera meg otthon maradt inkább.

5 pont: Feke Pál és Kornis Anna- Szörnyeteg & Belle (Hol volt, hol nem volt): Ugyan ők nyerték a hetet, én sem tudom, hogyan. Ja, de megvan. Mert énekelni tudnak, utánozni nem kellett (a dal eredtije nem duett, hanem Kanna mama énekeli. Nem Belle, nem  Szörnyeteg KANNA MAMA, bazd meg! Akinek egyébként Galambos Erzsi volt az énekhangja, így elvileg őt kellett volna levenni), így megvolt ez egész előre. Annyi volt még, hogy egy aranyos kis mosoly, cukiságfaktor kiütve, szép dalocska, oszt' kész, annyi az egésznek, szarjuk le a műsor lényegét. Vagyis az átváltozást. Ez amúgy értékelhetetlen a többiek feladatával szemben, akik angol szöveget, koreográfiát tanultak, világhírű vagy országszerte ismert előadók hangi adottságait próbálták meg levenni. Csak sjanos szépen el volt énekelve, így nem lehetett egy pontos, bár amúgy annyit sem érdemel.

6 pont: Dér Heni és Juhos Zsófi- will.i.am & Fergie (Shut Up): Utólag én sem tudom, ez miért lett hat pont, egyszerűen talán anynira felejtős volt. Nem, amúgy Dér Heni miatt, ha jobban belegondolok. Azért az első számú magyar will.i.am.- imitátor Muri Enikő marad, de nem sokkal kullog mögötte. Juhos Zsófi ugyan valóban jobban elengedhette magát, amikor ennyi minimális kritikai megjegyzést kapott, majdnem elbőgte magát. Szegénykém, hiába becsülendő a tehetsége, lehet hogy ez a szakma mégsem neki való? Hm.

7 pont: Bereczki Zoltán és Berki Artúr- Robin Thicke & Pharrell Williams (Blurred Lines): Hah, már az az idióta Ábel Anita sem tudott mibe belekötni. Meg senki. Azt nem tudjuk, hogy lett ilyen jó, mikor Bereczkirály Robin Thicke-nél (szerintem) egy kategórával feljebb való énekes, de megkockáztatom, hogy Artúr is Pharrell Williamsnél. Így aztán marha jó lehetett alábbásni magukat. Mindegy. Hiába volt hibátlan, elvitte a produkciót Bereczkirály külseje, merthogy valami eszméletlenül jól nézett ki sötétbarna hajjal. Mondjuk nekem mindegy, így is, úgy is odavagyok érte, de barnán valami eszméletlenül nézett ki. Oké, hagyjuk.

8 pont: Szandi és Lentulay Krisztián- Vikidál Gyula (Szállj fel szabad madár): Hm. Az nagyon jó, ha pár nappal később már én sem tudom, miért adok (adnék) én erre nyolc pontot. A hangjuk nem szólt annyira egyszerre, ezt a vonalat egész egyszerű elkapni, aztán meg már megy, mint a karikacsapás. Legalábbis vanank ennél nehezebb feladatok is. Jó, mindegy, mert rohadtul nem tudnám egyiket se megcsinálni, na. Amúgy a gyerek nagyon jól csinálta, Szandi sem volt (olyan) rossz, sőt. Ez külön-külön jobb lett volna, mondjuk így is tetszett, magát a karaktert mondjuk egyikük biztos elkapta.

10 pont: Sipos Péter és Sztojka Vanessza- Falusi Mariann & Lang Györgyi (Te vagy a legjobb dolog a héten): Na, kész ennyi, én meghaltam. Ezt éreztem a röhögés közben, mert ez a produkció teljesen ütötte a szórakoztatási faktort, de teljesen normális, elfogadható körülmények között. Még ha a hangok lehet, hogy utánzásilag annyira nem is ültek, de most komolyan, a karakter pontos utánzására itt ki a frnacot érdekelt? A mozgás mondjuk abszolút hibátlan volt, és próbáltam a tükröm előtt otthon más ritmusban mozogni, mint ahogyan beszélek, és óriási respect annak, aki ezt meg tudja csinálni élőben, valószínűleg a Pa-dö-dö tagjai sem éppen képesek rá. Ellenben Peti és Vanessza megtették, amiért hatalmas taps és röhögés jár nekik. Ja, meg 10 pont.

12 pont: Koós Réka és Szabó Bence- Miklósa Erika & Zámbó Jimmy (Time To Say Goodbye): Igazából nem hittem, hogy Zámbó Jimmyt ilyen hihetetlenül jól le lehet venni, merthogy amit ő csinált (ha saját bensősgées humorommal akarok fogalmazni) még a Bereczkirály tevékenyéségnél is utánozhatatlanabb. (Jó, leszálltam régi jó cimboránkról.) Azt még csak-csak elhittem, hogy Réka majd valahogyan leutánozza Erikát, de Bencében egy pillanatig sem hittem. Teljesen rosszul tettem, mert amit végül csináltak, valmi elképesztően jó volt. Nem azt mondom, hogy tökéletes, meg oké, egy szép, érzelgős dallal könnyű, de még így is elkápráztatott, a feladat meg korántsem volt egyszerű, legyen bármely szép a szám. Teljesen együtt voltak, megérintett még engem is, ami mondanom sem kell, milyen nagy szó.

 

4.adás

1 pont: Dér Heni és Juhos Zsófi- Jennifer Lopez (Ain't Your Mama): Igazából nem az volt a baj, hogy ne lett volna jó, csak egyszerűen ez a pontosan az a ,,kiesésre való'' dalocska volt. Még ha idegesítő és fülbemászó is, de rossz és unalmas, ezáltal olyan, hogy a műsorból bárki is távozott volna (de gyerekek leleki békéjének megőrzőse érdékében csak heti győztes van, ugye), azok ők lettek volna. Na, de nem távozott senki, úgyhogy csak nemes egyszerűséggel egy pontot szolgáltatok nekik. Valahogyan a hangjuk nem teljesen volt egy dallamban, ezt hanyagoljuk is. Zsófi talán tényleg kevésbé volt mérges, mint kellett volna, de hagyjuk neki, még gyerek. A tánc meg csak nekem nem volt elég laza? Mert nekem rohadtul nem.

2 pont: Pál Dénes és Varga Vivien- Robbie Williams & Nicole Kidman (Somethin' Stupid): Ha a feladat színészi részét nézzük, ezt valami baromi jól eljátszották, márpedig elvileg nem színészek. Hangban azonban már adódtak problémák. Nem azért, mert lett volna benne akár egy hamis vagy nem odaillő hang, hanem csak egyszerűen nem vették le a karaktert. Ha ezt Pál Dénes és Varga Vivien énekelték, szép hangon, önmagukként, miközben szerelmesek, vagy mi, ez tökéletes volt. Azonban, ha most Robbie Williamsre és Nicole Kidmanre voltam kíváncsi, már korántsem volt olyan jó. Mindenesetre, a látvány magával ragadott, ennyit meg kell jegyeznem.

3 pont: Király Linda és Tabatabai Nejad Flóra- Mariah Carey & Whitney Houston (When You Believe): A zsűri nyilván nagyon felpontozta, de elnézést, én nem hagyom, hogy holmi szép dal és Tabatabai Nejad cukisága elvegye az eszemet és ezért elájuljak. Szerencsére képes vagyok arra, hogy reálisan gondolkodjak akkor is, amikor az emberek többsége elolvad, mert cuki és szép maga a pillanat, és el tudjam ítélni ezt is. Márpedig most ezért tudtam erre annyi pontot adni, amennyit. Flóra sem volt jó Whitney, de Linda valami elképesztően lindás egy Mariah Carey volt. Én tudom, hogy neki van egy hangkaraktere, ahogyan Carey kisasszonynak is, de legalább megpróbálhatna egyszer leutánozni valakit. Az ő felkészülése (legalábbis úgy néz ki) kimerül abban, hogy megtanulja a szöveget, a mozgást, oszt' cső. Oké, szépen tud énekelni Király Linda, de én Mariah Carey- re lettem volna kíváncsi.

4 pont: Sipos Péter és Sztojka Vanessza- Boney M. (Rasputin): Igazából, ez sem azért kap 4 pontot, mert ne lett volna jó, egyszerűen sok productionnel szemben elvész. Sipos valami elképesztően jó volt, marhára jót szórakoztam rajta. Vanessza meg fogalmam sincs, milyen volt, az én gyerekkoromból (már) kimaradt a Boney M. Nem tudom, azért véltem felfedezni valami vanesszaságot benne, de összeségében egyébként élveztem a produkciót, de mást nagyo nem tudok rá mondnai.

5 pont: Tóth Vera és Farkas Zsolt- Bangó Margit & Horváth Pista (Úgy szeretem a rányimat): És amit elmondtam Király Lindánál, valahogyan egy kicist itt is érvényes. Már hogy hiába, bármi is van, Tóth Vera azért csak Tóth Vera marad. Bár mondjuk, rajta legalább látni az igyekezetet. Csak neki van egy olyan hangkaraktere, hogy nehlz azt letagadni, de érezni, hogy próbálkozik. Így neki hála nem annyira jött össze az egész, viszont Farkas Zsolti valami elképesztően jó volt, legalábbis nagyon jól szórakoztam rajta. A srécot még odafönt az Isten  (abba most ne menjünk bele, hogy ebben a romlott világban mennyire rosszul teszem, hogy Istent elmelegtem a blogomban) is a színpadra teremtette, azt hiszem, ebben kétekedni sem lehetne. A karakterből még utána sem esett, tapsvihar?

6 pont: Koós Réka és Szabó Bence- Jázmin hercegnő & Aladdin (Egy új élmény): Nem teljesen tudom még mindig értékelni a mesedalokat, teljesen elegem van már belőlük ebben a műsorban, gondolom, van, aki egyet ért velem, de a többség ezek szerint mégsem. Egyébként igen, ez egy szép pillanat volt, de ennyi, vége. Ezért nyerte ez a hetet. Azt meg kell hagyni, hogy egyébként igen, itt azért kellett hangot utánozni (nem úgy, mint a Szépség és Szörnyeteg- dalnál), Koós Réka valami eszméletlenül szépen hozta Janza Kata hangkarakterét (aki olvasta régebbi bejegyzésimet, például a Rómeó és Júlia- cikket, tudja, mennyire imádom a művésznőt, aki Jázmin hercegnő énekhangját kölcsönözte) és Szabó Bence is egész jól utánozta Müller Zoltán hangját. Meg szép volt, aranyos, cuki, jajj, de ennyi. Mesedal, így meg nagy előnye volt és nyert is, persze.

7 pont: Feke Pál és Kornis Anna- Voith Ági & Bodrogi Gyula (Jamaicai tormbitás): Hét pont, mert ment a szórakoztatási faktor, ezerrel. Nem tudom, kinek jutott eszébe a nemcserés támadás (ó, de eredeti votlam már megint!), de az nagyon okos és ütődött volt egyben, mindazonáltal, nagyon jót tudtam ezen röhögni. És nem is biztos, hogy elsősorban Feke Palin nevettem, sokkal inkább Annán, aki valami elképesztően szuperül utánozta Bodrogit, emellett pedig csak úgy általánosságban csodás volt. Mármint nem azért, mert egy olyan sirítós pillanat lett volna, hanem csak úgy, mert baromi nagyot röhögtem. Feke Pál is egy nagyon szórakozatató, túlméretezett asszonyság volt, mondujuk nekem ezt Anna elvitte, amit én sem tudok, hogyan csinált.

8 pont: Szandi és Lentulay Krisztián- Pély Barna (Cocktail): Igazából tisztáznom kell magamat. Tulajdonképpen, erre azért adtam nyolc pontot, mert rohadtul megfeledkeztem Szandiékról. Igazából a műsor kezdete óta olyannyira semmilyenek és semlegesek a számomra, hogy inkább nem is fogalakozom velük, vagyis nehezn is foglalkoznék, mert mindig elfelejtem őket. Így kerültek most ide. Ja, meg utólag annyira nem is van vele gondom, mert összességben nem volt rossz, csak semmilyen. Természtesen ezestben értem a zsűrit, mert mégiscsak ott ült a megidézett, ilyenkor lazábbak és arra több pontot is adnak. Egyébként ezen egész jót (sőt, szinte nagyon jót) szórakoztam, meg Lentulay majdnem tiszta jól vette le Pély Barnát, mondjuk csak majdnem volt nagyon jó, de végül is jó volt, na. Szandi sem volt rossz, de nem hagyott bennem úgy mélyebb nyomot. Na, mindegy.

10 pont: Peter Šrámek és Bari Laci- George Michael (Last Christmas): A kritika elején öt perces néma csend a napokban (egészen pontosan pont december huszonötödikén, karácsonykor) elhunyt, a halálhoz még túl fiatal, most már halott legendák közt álló George Michael emlékére. Tényleg ismét egy nagy legenda távozott az élők sorából, és szegényebb lett a Föld. Na, de! Térjünk rá a kritikai szempontból érdekes dolgokra. Előre gondoltam, hogy, ezt Šrámekék egész jól meg fogják csinálni, az ő hangjához, karakteréhez ez illett. A hangi ügyeit a Šrámek vette le jobban, aki ezen a téren szinte tökéletes volt, Laci meg a a csajozás terén mutatott profizmust, mert még nőként is szinte jó volt nézni, ahogyan fűzte meg magának. Lizit (rá még a Sztárban sztár azon adásából emlékszem, amikor Veréb Tamás Justin Timberlake- ként próbálta őt felszedni, ami végül pont fordítva sikerült), bármennyire is furán hangzik.

12 pont: Bereczki Zoltán és Berki Artúr- Máté Péter (Most élsz): Nem azért, mert srítós, szép pillanat, dal volt. Egyszerűen, ha behunyom a szememet, egy embert hallok, aki Máté Péter, vagy legalábbis már nagyon közel jár hozzá. Külsőségekben tökéletesen el volt ez játszva, mondjuk kicist mérges vagyok, amiért nekik két szárnyas zongora is jutott, nekem meg bármennyire is szeretnék, nincs egy sem, de a negatív oldaláról körülbelül ennyit tudok mondani. A nem sok mozgás tökéletes volt. Én nem tudom, hogy egy olyan pasas, aki úgy táncol, mint Bereczkirály hogyan tudta úgy felrobbantani a stúdiót annival, hogy csak ült és játszott a zongorán. Igaz, egyes számban beszélek, de ez voltaképpen nem is annyira hibás. Ugyanis minden, az egész létük olyannyira egy volt, hogy nem is kell ide a többes szám. Egy volt, egy és ugyanaz. Majdnem Máté Péter, de csak azért majdnem, mert őt azért teljesen levenni lehetetlen.

 

 

Köszönöm a figyelmet, a karácsony, szilveszter és az újév után úgy tűnik, visszacsöppentünk a szürke hétköznapokba, amikor örülök, ha van havi egy bejegyzés, az sem tetszik senkinek rajtam kívül, de ez van. Utólag is boldog új évet.