If you can dream it, you can do it.

Divat, könyvek és a többi

Új évad...

Sztárban sztár +1 kicsi

2017. április 25. - Coco Chanel Eszterrrka

Igen. Új évad. Legyen elég annyi, hogy nem tartom jó ötletnek.

Vagyis ismertek. Persze, hogy nem elég ennyi.

Tényeg nem tartom feltétlenül jó ötletnek, de persze vannak dolgok, amiknek megejtésével úgy érezném, hogy megérdemli a műsor a folytatást. Amennyiben összeraknak egy normális zsűrit, vagy hagyjuk a nagy szavakat, amennyiben elküldik a jó büdös fenébe Csobot Adélt onnan, már sokat segítettek rajta. Nem mondanám, hogy adjnak ismert dalokat, mert azok már a Sztárban sztár 3.szériájában (körülbelül, de az igazán nagyon ismerteket már az első évad elkapkodta) elfogytak. Az új évadban nem is már megismert gyerekek csinálnak magukból bohócot, hanem jelentkezős módon lesz, ami persze több sebből vérzik. Egy 8 és 18 év közötti gyereknek első sorban iskolában a helye- a műsorra pedig 10 hetet veszít, ami persze csalogató, de korántsem észszerű dolog. Gondoljunk bele, a jegye a szereplőknek sok tantárgyból romolhat, meg rengetg pótolnivalójuk is lesz. Na erre vajon ki mondaná, hogy kényelmes? Aztán valaki biztos, de az sem én vagyok.

Meg aztán, a Sztárban sztár lényege pont az, hogy ez nem tehetségkutató. Aki arra vágyik, annak berendelte az RTL Klub már az X-faktor 83863842819.szériáját is, nézze azt ősszel. Ebben a műsorban pont az a lényeg, hogy a már felfedezett tehetségek mutatják meg, milyen sokszínűek- vagy éppen mennyire nem. Persze, van azért olyan, hogy kevésbé (Biga, Koós Réka, Notár Mary, Kozma Orsi, Völgyi Zsuzsi, stb.) vagy éppen (szinte) egyáltalán nem (Veréb Tamás) ismert nevekkel találjuk szembe magunkat a versenyzők neveit átböngészve, ennek ellenére, ha a nagyközönség számára csak kisebb körben is voltak ismertek akár az előb felsorolt, akár más versenyzők, egy biztos: mind bizonyította már valahol, valamilyen módon, hogy tud énekelni. És itt nem csak egy castingra gondolok. Hanem ezzel foglalkoznak. Igaz, itt gyerekekről van szó, így nyilván nem "munkájuk" van a szó szoros értelmében (bár valamennyire igen), de azért csak több közük van a zenéhez- meg persze ismeri őket már a közönség. Ide meg tök idegenek jönnek majd. Na köszönöm szépen.

Érdekes, pont szembemennek azzal, ami a műsor lényege volna. És ezzel a első évados zsűrivel a műsor még a szórakozatási célnak sem felel meg. Így teljesen felesleges ezt legyártani. De milyen érdekes, hogy a Sztárban sztárnál szinte könyörögnek a nézők évről évre az új szériáért (jó, talán eleinte jobban, mostanra talán négy évad tán már lankad a lelkesedés- bár én az a tavalyi zsűriösszeállítással- Liptai, Majka, Hajós, Bereczki- megnéznék még egy évadot), de a +1 kicsinek már a 2.- ra sem tartanak sokan igényt.

Amilyen hülye vagyok, úgyis nézem majd, szóval nem tudom, minek ez a feleslges szófosás, nyugodtan ücsöröghetnék. Csak régen volt poszt, ez meg kikívánkozott belőlem.

 

Másik dolog az előző évad eredménye, amivel kapcsolatban még nem írtam. És amivel rohadtul nem vagyok megelégedve.

Igazábó, szerintem az kiderült, hogy szerettem a Pál Dénes-Varga Vivien párost, de nem ennyire. Volt bennük egy tipikus második- érzetem. Az az olyan, aki jó, de nem elég legjobbnak. Na, ők olyanok. Bár a képzeletbeli toplistámon 2.helyen voltak mindig, így teljesen evidens volna, hogy valamennyire meg vagyok elégedve a végeredménnyel. De nem. A harmadik helyezettek nálam Feke Pál és Kornis Anna voltak, de valahogyan annyira megértem, ha nyernek. Bennük volt valami plusz (szórakozatási faktor a maxon), ami méltóvá tette volna őket a dobogó legfelső fokára, és amit a végül is győztes Dénesknél nem találok sehogyan.

A döntő egyébként is elég lapos volt, akadtak sokkal jobb adások, meg úgy olyan sótlan is volt az egész. Nem tudom, miért. Végig Bereczki- drukker voltam, rájuk szavaztam (ja, időközben lett egy TV2 Live Applikációm, mellesleg), azt akartam, hogy nyerjenek. Mert mindig a maximumot hozták. Sajnálom, lehet utálni Zoltán elvtársat, el kell ismerni, hogy van, aki tehetséges énekes (mondjuk ehhez is ért) vagy jó színész (ja, ahhoz is), esetleg jó táncos (oh, hogy egy kicsit még jól is táncol?), ezek tehetségek. Ami az emberrel születik. És úgy tűnik, ugyanilyen tehetség az is, hogy tud valakit utánozni. Eddig egy ilyen emberrel találtam szembe magamat, méghozzá Bereczki Zoltánnal. Mert lehet, hogy több más Sztárban sztár- versenyző is marha jó volt, de ők jól utánoztak. Benne végig volt ezzel kapcsolatban valami ösztönös, valami, amitől úgy éreztem, ha valakinek a bőrébe bújt, hogy neki ez zsigerből jön. És hogy a párját, Berki Artúrt is dicsérjem, ő remekül megfelelt mellette. Amire azt mondanánk, könnyű, de nem. Pont az a nehézsége, hogy a partnere Magyarország legsokoldalúbb előadója- nem csak 2013- ban. Ja, amúgy időközben nem csak TV2 Live Applikációm lett, hanem megnéztem a Sztárban sztár első két szériáját is.

Tehát, ha tőlem kérdeték volna meg a döntőben, hogy kinek adnám az első helyet, ezt a szöveget mondtam volna el:

- Nem gratulálok senkinek, nem köszönök senkinek semmit. Kivéve az egyetlen részének a műsornak, akik az első számú tényezői mindennek: a nézőknek. Ha ők nincsenek, hiába a sok stábtag, közönség nélkül értelmetlen az egész. Láthattunk itt jó meg rossz produkiókat is- mindenki vegye magára, melyikből gondolja, hogy többet tett le ide elénk. Valószínűleg az a páros, akiket most kiemelek majd, előbbiből, de ez nem zárja ki, hogy a többiek is így volnának. Van két páros, akik nagyon elöl helyezkednek el az én személyes listámon- közülük az egyik győzelmével meg is volnék elégedve, a másikat második helyezettnek szánnám. Feke Pál és Kornis Anna voltak a legszórakoztatóbb páros, tehát ha különdíjat kell adni, nekik mindenesetre azért adnék valamit. Furcsa, hogy sokan csak a döntőre figyeltek fel arra, amit én az elejétől fogva láttam Pál Dénesben és Varga Vivienben, tehát őket is szerettem. De van egy páros, akik kiemelkednek mind közül. Akik akkor is a lehetőségeikhez mérten maximálisan feleltek meg, ha megkapták az évad legyhülyébb feladatát. Azt tudjuk, hogy Bereczki Zoltán szinte idegesítően sok mindenben nem megy ezer százalék alá, de nem csak miatta emelném ki őket. Hanem Bereki Artúr miatt is, aki pedig szinte lehetetlen elvárásoknak felelt meg tökéletesen- mert ennyivel könnyebb valaki olyan mellett jónak tűnni, aki nem tökéletes, igaz? De Bereczki tökéletesen vesz le mindent az eredeti előadóról, így Artúrnak dupla nehéz dolga volt. És ezért dupla olyan jól értékelhető az, amit hétről hétre művelt. Köszönöm, hogy miattuk megérte nézni ezt a műsort. A többiek is jók voltk, de ők voltak az a színfolt, akik miatt ki nem hagytam volna. Köszönöm nektek. Ennyi.

 

És tényleg ennyi, ennyi volt a móka mára. További szép napot/estét/éjjelt/reggelt/bármit.

(Na, és milyen érdekes, hogy az ilyen sima, saját marhaságaimat gyorsan összefoglaló bejegyzések mindig egy helyben megvannak, a normális bejygeszések meg akár hónapokis íródnak... Ilyen igényes bloggerkezdeményecske vagyok én.)