If you can dream it, you can do it.

Divat, könyvek és a többi

NYX Face Awards 2017- Döntő

A kedvencem, kis kampányolás, véleményem stb.

2017. június 10. - Coco Chanel Eszterrrka

Sziasztok! Elérkezett a 2017- es NYX Face Awards döntője is, én pedig ezért csinálnék egy bejegyzést.

Igen, igen, először is a leghamarabb felmerülő kérdésre hadd adjak választ: követem a versenyt, pedig ki gondolná, hogy engem érdekel egy ilyen sminkverseny, pláne, hogy én egyszerű, mezei sminkeket sem tudok készíteni, de látjátok, ezek szerint szeretek abban gyönyörködni, hogy mások értenek ehhez. Pedig amúgy nem stílusom egyáltalán sminkvideókat nézni, egyrészt, mert nem nagyon tudok hozzászólni a témához, így rendszerint nem tudom olyan kritikus szemmel figyelni, mint bármi mást. Márészt, annyira nem is kötik le a figyelmemet a sminkes videók. De valahogyan ezek kivételt képeznek, úgyhogy figyelem a NYX Face Awards eseményeit. (Mondjuk csak idén, tavaly nagyon nem is tudtam a verseny létezéséről.)

Maga a verseny szerintem egy szuper ötlet, kreatív és gyönyörű. Én nyilván csak a másik oldalról, a néző szempontjából tudom értékelni, viszont szerintem nagyon lényeges itt, hogy ne csak a sminked, a videód minősége is legyen profi, dús fantáziával rendelkezz, de ezek szerintem azért valamelyest alapok. Jó dolog, hogy a nézők is tudnak szavazni, de abszolút pártolom egyébként, hogy a szakmai zsűri kezében van főként a dolog, mert különben azért születnének kissé nagyon is elfogult eredmények, mert mennyivel könnyebb lenne olyan youtuberként nyerni, akinek amúgy is van többezres rajongói tábora. Így ez a veszély nem fenyeget, simán nyerhet kezdő is.

És akkor itt lassan át is térnék a személyes kedvencemre, de először azért ismertetem a döntős mezőnyt, ha esetleg valaki nem tudná. Tehát a top 5 beauty vlogger 2017- ben: Makeup Universe, Csizmadia Gabriella, Vic Torie, Hédinke és Mészáros Csaba.

Most pedig engedjétek meg, hogy egy kicsit kampányoljak, vagy talán ez nem is kifejezetten kampányolás, egyszerűen csak egy kis vélemény arról, kinek kéne racionálisan is nyerni. Számomra pedig nem is kérdés, hogy Mészáros Csaba abszolút kiemelkedik a mezőnyből. Nem csak azért, mert éppenséggel férfiként van csupa női versenyző között (bár ezért ez is hozzátesz egy picit), hanem úgy egyáltalán. Sokat hablatyolok én itt az elfogadásról, meg mindenről, de most is ezt kell tennem. Nem hiszem, hogy a világ legelfogadottabb dolga, ha egy férfi sminkel, igazából szégyellem magamat, de sokáig én is lenéztem ezt picit vagy kételkedtem benne, hogy van ilyen, esetleg nemes egyszerűséggel odavágtam volna, hogy férfiként ne sminkeljen, hanem eddzen vagy ilyesmi, bazd meg. Igen, igen, kicsit régebben azért eléggé előitéletes voltam, na... És pont az lenne a célom, hogy mindenkit letérítsek erről az útról, és ne legyenek olyanok, mint én voltam, aki a származása miatt csúfolta egyszer az egyik osztálytársát. Mert oké, hogy csak nyolcéves voltam, de akkor is.

Tehát úgy gondolom, Csabi egyrészt egy nagyon ösztönző példa arra, hogy ne félj önmagad lenni. Ami nekem persze, hogy tetszik, de mit várunk egy olyan embertől, akinek a kedvenc rajzfilmje a Mulan? Éppenséggel neki tetszik a sminkelés világa, hát akkor nyugodtan sminkeljen. Pláne, amilyen profi benne. Igen, néha kicsit furán érzem magamat, mert mondjuk nálam bármelyik átlagos ember jobban sminkel, de azért az, hogy férfiként Csabi simán egy napon (inkább egy évben) sem említhető velem, akinek eddig a legnagyobb sminkes teljesítménye annyi volt, hogy úgy vittem fel a szempillaspirálomat, hogy nem lett tőle olyan az arcom. Emberek, tapsot kérek! De mondjuk ezt most szépen ki is kéne törölnöm, mert pont arról hadováltam, hogy mennyire mellékes, hogy mi vagy, lány vagy fiú, azt kell csinálnod, amitől önmagadnak érzed magadat. (Oké, mostanában átment ez a blog egy nagy inspirációs önmbizalomtérningbe, nem?)

Emellett pedig hihetetlenül profi a srác, az első fordulós sminkjétől egyszerűen elájultam, nem hiába mondták rá sokan, hogy már majdnem maszkmester ketagória, amit leművel. Remek technikája van, az egészben egyszerűen profi és kész. Emellett valahogyan minden sminkjében megvan eg sajátos stílusa, ami azért hatalmas piros pont (most nem akarok ezen filózgatni, de ezt zöld pontnak kéne mondani, a piros az pont a rossz jele, de mindegy), mert én imádom, amikor egy embernek megvan a saját, kiforrott egyénisége, ami szakmai területen is megmutatkozik, mint például nálam a blogomban, hogy milyen idegesítő vagyok a magánéletben is. A videói minősége nemcsak ahhoz képest, hogy előtte nem videózott, hanem úgy általánosságban véve is profibbak az átlagnál, rendesen jó őket nézni, mert annyira átszivárog a profizmus és az igényesség.

Azt pedig már csak a végén említeném meg, hogy ezeken kívül Csabi egy hatalmas pozitív életerővel bíró emberke, akinek ha belekukkantunk a két darab nem sminkvideójába, jobb kedvünk lesz. Nekem legalábbis. Tehát, bár nem első sorban a nézőkön múlik, de mindenkit biztatok arra, hogy amint lehet, azonnal szavazzon Csabira, hogy ő lehessen 2017- ben Magyarországon az Év Beauty Vloggere.

További szép napot!