If you can dream it, you can do it.

Divat, könyvek és a többi

Monster High

Igen, igen, ne nézz hülyének...

2017. augusztus 18. - Coco Chanel Eszterrrka

Sziasztok! Most hoztam egy kis elemzős-magamból kiírós-kritikás kis bejegyzést. És ne, ne nézzen tényleg hülyének senki, amiért Monster High témában írok, egyszerűen... Nem tudom. Na, mindegy, térjünk a lényegre!

Asszem' 2012-2013 környékén volt az a hullám, amikor minden kislányt beszippantott a szörnymánia, mindenki csini, rövid szoknyás, kisminkelt szörnylányokért és menő, helyes szörnysrácokért rajongott, másképpen: kitört a Monster High- láz. Lehet, hogy ciki, lehet, hogy nem, de engem is sikerült annak idején megbabonáznia, igazából fogalmam sincs, milyen oknál fogva. Az egész sikerének talán a piacon való egyedisége volt a kulcsa. Ugyanis én addig sosem hallottam gimibe járó szörnyekről, akik a mindenki által jól ismert rémek gyerekeiként lettek feltüntetve. Emellett pedig még az is meg tudta fogni a Monster High, hogy az egyes szereplőkben legyen valami jellemző az őseire, esetleg pont emiatt valami igazán meghökkentő tulajdonsága. Ha valaki nem értené, sebaj, éppen most szeretném jobban kielemezni.

Induljunk ki rögtön a főszereplőinkből, kezdve Frankie Steinnel, akinek egyébként roppant kreatívan oldották meg a nevét, lévén, hogy Frankenstein lányáról beszélünk. Igazából a sztori kiindulópontja valójában az, hogy ő új diák a suliban (a netes sorozatban- szlengesen webizódokban- az Új rém a suliban című szól erről), akinek eleinte nehezen megy a beilleszkedés, de végül rengeteg barátra tesz szert. Az egész estés filmeket egyébként ő meséli el, néha párwebizódot is. Mindenbe bele akar avatkozni, amit egyébként jól tesz, mert a végén persze ebből mindig happy end lesz, de ez kiszámítható. A legjobb barátnői egyébként Draculaura, Drakula lánya, aki alacsony, kedves kis vámpírlány (mint az kikövetkeztethető), aki vegetáriánus és elájul a vér puszta említésétől is. Ja, igazi vámpír. Másik legjobb barátnője, Clawdeen Wolf, egy vérfarkas lánya, divatos, néha kissé indulatos, de alapjában véve kedves, szerethető figura. Itt meg kell említenem, hogy nem is Clawdeennél, de a bátyjánál (vagyis, egyik bátyjánál, mert mint a Milyen rémes ez a szerelem című mozifilmből kiderült, legalább 10 van neki, plusz ugye a fiatalabb fiú- és lánytestvérek, illetve nővérek, szóval elég sokan lehetnek), Clawdnál szerintem tök jól ábrázolták ezt az inkább kutyás, mintsem farkasos vonalat, de végül is, van a kettőnek köze egymáshoz. Szóval, ez az egész szépen ki van hangsúlyozva, jól van megcsinálva- szerintem. Hozzá kell még tennem, hogy Clawd egyébként Draculaurával jár, amit valójában nem is a köztudott vámpír-vérfarkas ellenségeskedés árnyékol be (leszámítva a Vészes vámpír-farkas viszály című részt), hanem inkább az, hogy Clawdeen nem igazán van oda azért, hogy a legjobb barátnője és a bátyja járjanak. Mindegy, ez valójában csak azért volt fontos, mert ez itt valami hétköznapi probléma is lehet, hiszen ettől a szituációtól nem igazán repdesne az ember lánya sem. (a vérfarkaséval egyetemben.) Akit ez érdekel, a webizódok 2. évadjában térnek ki rá részletesebben.

Jóban vannak még a nagyon-nagyon, kimondhatatlanul okos, mindenre rögtön megoldást találó Ghoulia Yelpsszel, a zombi lányával is, aki ugyan csak zombiul tud beszélni (ezt amikor szükséges mindig tolmácsolják egy visszakérdezés formájában), de így is az iskola legjobb tanulója. Igazából van egy zombi pasija, de ez tulajdonképpen mellékes is, vele hol kapnak szerepet, hol nem. Igazából jól megrajzolt karakter, aki minden részben szerepel, ennek ellenére sem jut hangsúlyos szerephez- talán így lehetne őt jellemezni. Azt még megjegyezném, hogy míg a webizódokban tők jól meg van csinálva az esetlen zombi járása, addig az egész estés filmekben erre már nem fektettek akkora hangsúlyt, Ghoulia csak néha jár úgy. Mondjuk igaz, szerintem a webizódoknak alapból szebb a megrajzolásuk, igaz, az 5. és a 6. évadban már valószínűleg új animátorokat vettek fel, ugyanis kicsit változott az egész, nekem mondjuk eleinte jobban tetszett.

Mindegy, szóval Ghoulia a Vészes vámpír-farkas viszályban egyébként nagyon Cleo hatása alatt van, aki egyébként alapból folyton vele lóg, de ebben a részben kifejezetten használja, körülbelül úgy, mint a Violettából Ludmila Natyt. Ja, igen, azt a húgom nézte, úgyhogy meglehetősen sokat láttam belőle én is. Mindegy, nem az a téma. Amúgy Cleo de Nile, meg lenne sértődve, hogy csak most mutatom be őt, de nyugi, ami késik, nem múlik. A múmia lánya, egyébként Kleopátráról mintázták, legalábbis a nevéből és a származásából erre lehet következtetni, bár igaz, ez történelmileg nem nagyon ül, hiszen Cleo nővére, Nefera egyértelműen Nefertiti (vagy Nofertit, kinek hogy) mása, az apjuk pedig II.Ramses újragondolása. Tehát ez történelmileg valóban nem igen ül, de a lényeg nem is ez, hanem, hogy híres egyiptomi uralkodók neveit viselik. Cleo karaktere egyébként eléggé hosszan elemezhető, kezdve a fejlődésétől. Ugyanis az Új rém a suliban című részben (ahogyan egyébként a websorozat egész első évadjában) egy ellenszenves, utálatos, beképzelt lányt látunk, aki Frankie- ék ellen áskálódik, a második szériában ez egészen megváltozik. Legalábbis abban a tekintetben biztosan, hogy Frankie- ék ellen nem hogy nem áskálódik, de egyenes a barátjuk lesz. Ebben az évadban egyébként Celót látjuk idegesnek, feldúltnak, reményveszettnek, szomorúnak, boldognak... Szerintem az egyik legérdekesebb alak a történetben, a legjelentősebb karakterfejlődéssel. Belemennék bővebben, de szerintem nem a legfontosabb- igazából nem tudom, a készítők vajon direkt alkották- e úgy, hogy Cleo eleinte a lehető legelviselhetetlenebb legyen, majd egyszer csak szerethetővé változzon, esetleg csak azon kapták magukat, hogy az idegesítő csajból egy viccesen beképzelt lány lett. Mondjuk a mozifilmekben mindben eléggé normális, csak éppen én központú, dívás emberke volt végig (kivétel talán a Péntek esti frász, abban kissé irritáló volt). De egyébként ha elnézzük az apja és a nővére jellemét, akkor csoda, hogy Cleót a sors csak egy kicsit szeszélyes természettel áldotta meg.

Mondjuk az én fejemben egy kérdőjel Cleo és Deuce Gorgon kapcsolata. Amúgy Deuce Medúza fia, a fején kígyók vannak hajként (ezt gúnyos hangsúllyal képzeljétek el), illetve nem veheti le a szemüvegét, mert akkor, amire ránéz, az kővé változik, a suli legmenőbb pasija. Mondjuk, eleve nem volnék Cleo helyében, hiszen sosem nézhet bele a barátja szemébe. De ha nekik ennek ellenére is működik a kapcsolatuk, azt hagyjuk. Azzal, mondjuk tisztában vagyunk, hogy Cleo apja nincs elragadtatva a ténytől, miszerint a lánya a szlengekben beszélő, laza Deuce- szal jár, erről a Légy szörnymagad! című mozifilmből informálódhattunk, ahol egyébként ezért Cleo ejtette is Deuce- t, de ez valójában mellékes. (Bár azért érdekelne ezek hányszor szakítottak ilyen rövid időre a történet során.) Aztán a Boo York, Boo Yorkban sem nézte valami jó szemmel a kapcsolatukat, bár akkor Nefera játszott közre abban, hogy Deuce ejtse Cleót, igaz, Ramses terve miatt. (Na, mondom, hogy ezek marha sokszor szakítottak.) Igazából, ebből a részből derült ki számomra igazán, hogy köztük milyen szoros kötelék is van valójában, előtte csak azt láttam, hogy oké, szeretik egymást meg minden, de nincs rá valami sok bizonyíték. Azonban a Boo York, Booo Yorkban ezt eléggé alátámasztották, nem lőném el, hogy mivel, akit érdekel, az megnézi. Valójában Deuce talán azért illik tökéletesen Cleóhoz, mert nem az a marha sokat beszélő srác; megszólal, van véleménye, menő, de emellett tud rajta érvényesülni Cleo akarata. Talán ez tartja őket annyira össze. Vagy talán a kapcsolatuk egyszerűen csak remek példa arra, hogy az ellentétek vonzzák egymást.

Egyébként Duece- ról kiderül, hogy nem igazán tudja kifejezni az érzéseit,amit egyébként átérzek, mert én sem. Nem tudja elmondani Cleónak, hogy mennyire szereti, ebben pedig a webizódok 2. évadjának végén Operetta, az operaház fantomjának lánya segít neki. Amúgy az igazság az, hogy Operetta eredetileg egyáltalán nem akart segíteni, éppen ellenkezőleg, miután Cleo megbántotta őt (lebénázta a zenéjét, ami a csajszi gyengéje), el akarta tőle szedni a pasiját. Tény, hogy Operetta stílusában sokkal jobban illene Deuce- hoz mint Cleo, de igazából nem ez a lényeg. Végül segít neki írni egy dalt Cleónak, amiben bevallhatja, mennyire szereti őt. Persze Cleo először félreérti a szituációt, csak az tűnik fel neki, hogy a barátja nagyon sokat lóg ezzel az idegesítő lánnyal. Aztán miután megérti a dolgokat, megbocsájt, mindenki jajj, de heppi, mint afféle filmben. Operetta egyébként nem énekelhet élőben, mert akkor asszem' megbolondulnak a szörnyek, vagy mi. A csaj jelleme egyébként egész megnyerő, nekem eleve az öltözködéi stílusa nagyon tetszik, mivel az '50- es évekre jellemző, rockabillys stílusú ruhákban láthatjuk, emellett minden ruháján vannak zenei jelekkel minták, szóval egyértelműen ő az a szörnycsaj a Monster High-ból, akivel ruhatárat cserélnék. Ja, mg még a színek is rendben vannak, én általában feketében vagyok, de még két szín van, amit esetleg meg lehet rajtam találni: fehér és piros, ahogyan Opertta ruhatárában is ezek a színek uralkodnak. Na, de mindegy, ez valójában abszolút mellékes. Makacs, önfejű, céltudatos, versengő és határozott, néha talán egy picit csipkelődő- talán Operettát én ihlettem, vagy nem tudom, mi van itt. Pluszba én is zongorázom, mint ő, bár ez valójában már csak hab a tortán, igaz, ő sokkal profibban csinálja nálam. Az egyetlen negatív vonása a szememben, hogy egy pók a háziállata, de végül is egy gitározó, Elvis- frizurás póktól nem kell szívrohamot kapni, nem igaz? Szerintem jellemében az egyik legszebben megrajzolt karakter, akinek a csupán pár perces webizódokból is kiderül a valódi személyisége, nem csak az egész estés filmekben. Igaz, a történethez hozzátartozik, hogy tudtommal csak egyetlen mozifilmben van fontosabb szerepe, a Péntek esti frászban.

És ha már Péntek esti frász, akkor meg kell említenem az első női Túlvilági Görkori- bajnokot, Robecca Steamet. Egyébként ő talán az egyetlen karakter, akinek szebb a megrajzolása a mozifilmeken, mint a webizódokban. Amúgy szeretem a csajt a nem túl hangsúlyos szerepével együtt, nekem kifejezetten pozitív a régi dolgok iránt való szeretete. (Például nem laptopon, hanem írógépen ír- ami egy szempontból hülyeség, mert sokkal lassabb, de van valami kellemes hangulata annak is. Bár igaz, én inkább a laptopot választanám, pedig alapjában véve a kortársaimnál egy fokkal régimódiabb lány vagyok.) Hozzá hasonló szereplők Rochelle Goyle és Venus McFlytrap, akiket szintén egészen szeretek, mivel nincs olyan fontos szerepük, hogy a nagyobb hibáikat ki tudják hangsúlyozni, így az sem zavar, hogy konkrétan szinte csak jókat tudunk róluk. Venus mondjuk ténylg csak annyit szerepel, hogy papol az újrahasznosításról, meg az anyatermészet ápolásának fontosságáról, ami mondjuk egy pozitív színfolt, de ezáltal Venus valódi énjét eléggé kevéssé ismerjük meg. Igaz, például az Őrült kombináció című filmben összeolvad Clawdeennal, de körülbelül ennyi történik vele. Rochelle ugyan kapott egy arányag nagyobb szerepet a Scaris, a paraváros című egész estés filmben, de ebben is csak annyival tudtunk meg róla többet, hogy volt egy nagyon rhomatikus pasija Scarhisban, akivel jaj, de nagyon cuki voltak, csak aztán a fiú elagyta őt, vagyis mint kiderhült, nem elagyta, anem Zsarholta Fenomén bezárhta őt stb., stb. (Ezt végig tessék francia akcentussal olvasni, köszönöm!- Mondjuk Rochelle akcentusa egész jól el lett találva, igaz, a kis szerelmének olyan már nem jutott.) Ja, meg elég hamar képes feladni a dolgokat, mondjuk ebben inkább neki adok igazat, mint Frankie- nek, aki meg minden problémát meg akar oldani, de mindegy. Összességében nem Rochelle a kedvencem, de nincs vele nagy bajom. Mondjuk az nem tette valami szimpatikussá, amikor a Balerinyák című webizódban csak azért került be, mert a láthatatlan Billy InvisiBilly segített nek. Oké, hogy csak azért csinálta, mert Operetta és Clawdeen népszerűségéhes, a nővérével folyton civakodó, de alapjában véve aranyos húga, Howleen cikizték őt, de azért mégsem csinálhatta végig a bemutató úgy, hogy Billy ott állt mellette, nem? Howleenról szólva egyébként én bírom a kiscsajt, bár van benne egyfajta megfelelési kényszer, legalábbis valami olyasmi, mert először is nagyon népszerű akar lenni a suliban (a 13 kívánságban derült ki), másodszor pedig eléggé tudja őt vinni a tömeg (lásd: A vészes vámpír-farkas viszály). De igazából, bár van egy nehéz természete, meg amikor a kívánságoknál Giginek, a dzsinnek ikertestvére megkísértette, eléggé beképzelt és bunkó lett, de mondjuk ez a kívánságok gonosz árnyoldala, semmi gond vele, pláne, hogy a végén megbánta.

Viszont annál többet szerepelnek Lagoona Blue és Abbey Bominable, akik szinte minden részben kapnak legalább egy kisebb szerepet. Lagoona egy tengeri szörny lánya, ő az a fajta aranyos, kedves, nyíltszívű lány, akiket én kedvelek, mert túlságosan direkt aranyosra vannak megcsinálva a filmekben, sorozatokban és mesékben. Pont ezért Lagoonát sem tudtam a szívembe zárni, bár azért egy fokkal jobban tudom szeretni, mint egyéb ilyesfajta karaktereket más sztorikban. Mert azért néha felszínre jönnek Lagoona rossz tulajdonságai is, amitől emberibb és elfogadhatóbb lesz, ennek ellenére sem a kedvenc szereplőm. Ezzel szemben Abbey, a jeti lánya az egyik kedvenc karakterem. Van valami nyers a stílusában, szókimondó, jeges (a szó minden értelmében), de még így is remek barát, aki bármi áron kiáll a többiek mellett. Van benne némi feminista beütés is- igaz, nem nagy-, ami még jobban imponál. Azt még meg kell jegyeznem, hogy nagyon remélem, Szikrával (lángoló fejű, minden lében kanál srác, ki mindenbe beleüti az orrát, mindent tönkre tesz, de pont ettől nagyon vicces és szerethető, együgyű karakter, én imádom) végre-valahára összejönnek majd valamikor, mert eleve a hideg-meleg ellentét egy elég ellentétes párrá tenné ket, márpedig tudjuk, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Meg persze már több utalás is van valami ilyesmi végkifejletre: a webizódok között a Villámrandi című rész, amiben Abbey végül Szikrával megy a buliba, mert megnevettette őt, a Légy szörnyamagad!- ban Abbey megmenti Szikrát, amivel csesztetik őt, végül ő is megmenti Abbey- t, majd együtt táncolnak.... Ez így talán nem olyan egyértelmű, de jelnek jó. A Scaris, a paravárosban pedig amikor a srácok (Szikra, Deuce és Clawd) megérkeznek, Cleo örül Deuce- nak, Draculaura Clawd- nak, Szikra pedig felteszi a kérdést, hogy ő nem hiányzott- e valakinek, Abbey azt válaszolja, hogy neki egy picit hiányzott. Remélem, ezt  szálat elvarrják majd, mert én személy szerint drukkolok nekik.

Scarisról jut eszembe! Van ám egy cicuska ebben a mesében, aki mindig, mindenhol ott van, és bajt kever. Igen természetesen Toralei Stripe- ra gondolok, aki amúgy egy vérmacska lánya. (Abból van egyébként bőségesen, kezdve Toralei legjobb barátnőitől, Meowlodytól és Purrsephone- tól Cathy Noiron át egészen Catrine de Mewig.) Ő a tipikus negatív karakter, aki mindig valamiféle módon keresztbe akar tenni hőseinknek, valójában az sem zavarja, hogy ezzel az egész iskolája ellen fordul. (Például a Péntek esti frászban, ahol nem a Monster High- nak, hanem a vízköpők csapatának szurkolt, még segített is nekik csalni.) Haverkodik Neferával is, legalábbis miután a webizódok második évadjának végén benne volt Nefera rémpomponcsapatában, majd Nefera elvitte Boo Yorkba is, erre lehet következtetni. Igen, mondjuk ők ketten egész jó kis szövetséget tudnak alkotni, ha Frankie- ék tönkretétele a cél. Egyébként nála és a két csatlósánál nagyon jól ábrázolták a cicás vonalat (úgy, mint Clawd- nál a kutyásat). Én amúgy szeretem Toralei- t, mivel egy szépen kidolgozott karakternek tartom, persze egyáltalán nem lojális, alattomos kis dög, de kell ilyen karakter is. Mellette egész jól vág az esze, mert rengeteg ötlete van arra, hogyan tegye tönkre társait, még akkor is, ha ez rendszerint visszafelé sül el. Az pedig kifejezetten vicces volt, amikor az Őrült kombinációban Cleóval egy testbe kerültek, mondjuk igaz, ők szívták meg legjobban, de végül tök jóban lettek. Bármilyen furán is hangzik ez.

Ha már Őrült kombináció, akkor eszembe jutott Jinafire Long, aki abban a részben Lagoonával osztozott egy testen. Ezen kívül amúgy a Scaris, a paraváros című részben tűnt fel, amiben nagyon megkedveltem, bár azért az nem imponált túlságosan, amikor a film végén található Világjárók a slamasztikában című rövidfilmben Szikra tette neki a szépet, pár perccel azután, hogy Abbey bevallotta, hogy egy kicsit hiányzott neki. Jó, igaz, Szikra mindenkinek teszi a szépet, ezen mit lépődök meg? Visszatérve Jine- re, az egyik leghiggadtabb, legbölcsebb szereplő, én kifejezetten szeretem, van benne valami versengő, határozott, kreatív. A stílusa tőlem messze áll, de egyébként ngon jó ruhákat tervezett a Scaris- os filmben. Mellette versenyzett Clawdeennal még Skelita Calaveras, a csontváz lánya. Skelita személyisége merőben más, mint Jinafire- é, egy kedves, aranyos, könnyen barátkozó lány, aki él-hal a családjáért. Igazából a Scaris, a paravároson kívül egy egész estés filmben sem kapott hangsúlyosabb szerepet, de én kedvelem őt, egy aranyos csajszi, talán egy picit már túlságosan is, de még így is tudom kedvelni. Csak most jutott eszembe, hogy egy szörnycsajt kifelejtettem: Spectra Vondergeist, egy szellem lánya, a Szellembabona írója. Eredetileg nem tudják, hogy ő írja ezeket a pletykákat, aztán kiderül. Sokat használják őt nyomozásra, de egyébként azon túl, hogy mindenről folyamatosan cikkeket ír, csak a Szellemláncban kapott nagyobb szerepet, azt meg még nem láttam. De amit eddig láttam Spectrából, az alapján nem igazán tudom eldönteni, hogy ő most nekem szimpatikus- e. Nem vagyok oda a pletykás emberekért, én tipikusan egy megbízható ember vagyok, aki tud titkot tartani, nekem ez a vonal nem éppen ül. Viszont a csajjal nincs nagy bajom, mert igazából csak teszi azt, amitől boldog. Egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy most akkor ő nekem szimpatikus- e.

Letérve a karakterektől, egyébként a Szellemlánc, a Rémséges mélyég, az Üdvözöl a Monster Hig! és a Sokkolódva című filmeket nem láttam, a napokban tervezem ezt a lemaradást bepótolni. Igazából a Boo York, Boo Yorkot is csak két napja néztem meg, úgyhogy az is egy elég friss élmény, de újranéztem a héten a Légy szörnmagad!- ot, az Őrült kombinációt, a Rémek, kamera, felvétel!- t, a Két film!- et (Péntek esti frász és Milyen rémes ez a szerelem), pár hete pedig a húgommal néztük a 13 kívánságot és a Scaris, a paravárost (egyébként szerintem ezt látta legtöbbször). Nincs kimondottan kedvencem, a Scaris a paravárot az előbb említett okból kifolyólag már kissé unom, a 13 kívánságot jelenleg akárhányszor el tudnám nézni, az Őrült kombinációnak kifejezetten tetszik a sokszínűsége (hibridelfogadás, időutazás, fuzionálódás, család, váratlan fordulat a vége felé, 200.évforduló...), a Boo York, Boo York pedig most teljesen friss, új élményként egy üde színfolt volt, a botrányos betétdalok ellenére is. (Jó, talán Cathy Noir és Pharaoh közös dala nem is volt olyan rossz, de azt meg annyiszor elénekelték, hogy elegem lett belőle.) Amit nem igazán sikerült megkedvelnem, az a Menekülés Koponya-szigetről, nem tudom, miért, egyszerűen láttam kétszer-háromszor, de sosem tudom úgy a bőröm alá mászni, hogy megszeressem. Nem is utálom, egyszerűen közömbös vagyok vele, mert az egész nem egy nagy eresztés. Filmnek írják még az Új rém a sulibant, amit annyiszor láttam, hogy már nagyon unom, de amúgy nem rossz felvezetés, illetve A vészes vámpír-farkas viszályt is, ami az első Monster High- mese volt, amit láttam, abból próbáltam memorizálni a neveket, emlékszem. Igazából nem tudom, hogy jött nekem ez a korszak, csak úgy. Azt hiszem, ment a reklám a tévében (régebben még néztem tévét, ma már nem), megtetszett, utánanéztem. A szüleim mondjuk nem rajongtak ezért túlságosan, de semmi gond. Végül is, tolerálták (ennél a szónál folyton bekeverem és torelálták akarok mondani, amiről meg Toralei ugrik be), vagyis gondolom, ugyanis a 13 Monster High- babámból erre lehet következtetni. Amúgy fogalmam sincs, hogy tettem szert ennyire, ma már csak a fiókomban alszanak, de vigasztaljon a tudat, hogy volt egy barátnőm (azóta átiratkozott másik iskolába, de a nagy Monster High- korszakunkban a legjobb barátnőm volt, bár a csaj kissé problémás, de megértettük egymást) akinek ha jól emlékszem, 34 babája volt. Oké, őt a szülei nem kicsit kényeztették el, ha azt mondta suli után, hogy neki kell egy új, akkor még aznap elugrottak egy boltba és vettek neki. Volt még olyan, hogy azonos számú babánk volt, de szerintem versenynek vette, úgyhogy azon a héten beújított azt hiszem, négyet. Az tisztán megvan bennem, hogy volt egy Neferája, a többire ne emlékszem, kik voltak meg neki milyen ruhában, de nem is érdekel, ez valahogyan mégis megmaradt.

Egyébként vicces arra visszagondolni, hogy amikor még nem igazán tudtam angolul (na jó, semennyire sem tudtam angolul), eredeti nyelven végignéztem a webizódok 2.évadját, ahogyan a Milyen rémes ez a szerelmet (angolul Why do ghouls fall in love?, ha stílusosak akarunk lenni) is. Igaz, a szövegből szó szerint semmit sem értettem, de csak a gesztusokból és képkockákból értettem, mi történik éppen, úgyhogy ezért gratulálok az animátoroknak, mert azért ez az ő munkájukat dicséri. De azért örültem, miután magyarul is megnézhettem őket, hogy őszinte legyek. Tehát itt és most megjegyezném, hogy egyébként a magyar szinkron zseniális, mindenkinek nagyon eltalálták, igazából az egyetlen, amit nem értek, hogy a mozifilmekben még oké volt, hogy az egyik filmről a másikra megváltoztatták Clawdeen és Cleo szinkronhangját, de ez a webizódokban elég hülyén, jött ki, mert évad közen lett egyszer csak egyik részről a másikra más hangjuk. Ja, meg nem értem, a Boo York, Boo Yorkban miért volt Draculaura hangján torzító, kifejezetten idegesítő lett, de mindegy. Alapjában véve eltalálták a szinkronokat, bár a Boo York, Boo Yorkra visszatérve ott énekhangok szempontjából lehettek volna választékosabbak, Cathy hangja még rendben is volt, de pl.Cleo vagy Deuce énekhangja egyáltalán nem passzolt a szinkronhangjukhoz. Nefera és Ramses hanjához nem tudok mit hozzáfűzni, ott a szám alapból valami borzasztó volt. (Mondjuk Cleo és Deuce szakításánál is.) Pharaoh hangja még elmegy kategória, ahogyan Lunáé is, azok még úgy talán passzoltak is.

Na, nem csinálok ebből a blogból valami Monster High- rajongói blogot, de most egyszer azt hiszem, belefért, legalább egy kicsit rólam is többet tudtatok meg, legalábbis arról, hogy bizony én is rajongtam egykor ezért a meséért, ami valahogyan most újra kezd rajta kitörni, de semmi gond, nosztalgiának belefér. Remélem nem unta senki, szép napot továbbra is!