If you can dream it, you can do it.

Divat, könyvek és a többi

Ruhák

Több mint két év kihagyás után újra

2017. október 20. - Coco Chanel Eszterrrka

Most egy rég elfeledett bejegyzésemet élesztem újra, avagy Ruhák- Kritika tőlem 3.!

Még amikor elkezdtem bologolni 2015 nyarán, írtam két ilyen bejegyzést, aztán hiába produkáltak hozzám képest elég erős számokat, nem folytattam a sorozatot, csak lebegett a szemem előtt, hogy ez egyébként még nem ért véget, van még ebben fantázia. Tudjátok, ez az a marha igényes és kreatív bejegyzéstípus, amikor netről szedek le szetteket, amiket valaki nagy gonddal és energiabevetéssel rakott össze, én meg egy párszavas, összecsapott kis bejegyzésben lenullázom őket. Na, azt hiszem, nem tudok rájönni, miért ez a legsikeresebb bejegyzésem, de... Mindegy.

Akkor ne is szaporítsuk tovább a szót, inkább térjünk a lényegre, jöjjenek az outfitjeink:

Egyből egy hármas dinamittal kezdünk. Az a bajom, hogy alapjában véve mindhárom egész ígéretes összeállítás, de mindben találok egy kis hibát. Az első, kockás inges összeállítás alapja, az ing, a farmer és a bakancs passzolnak, szépek együtt. A karkötőkre fogjuk rá, hogy nem is rosszak annyira, bár tény, hogy én azokat kihagytam volna. Ha az összeállító helyében volnék, más táskát párosítottam volna az outfithez, mert ez a nagy darab nekem nem kompenzálja, inkább elrontja az összeállítás laza stílusát. A második, rózsaszín pulcsisnál nekem a cipő kevéssé fér össze a többi darabbal, bár ennél bátorkodom azt mondani, hogy ez személyen, felvéve jobban mutathat. Az utolsó összeállítás alapja pedig nekem egyértelműen tetszik, de a cipő nagyot ront az összhangon. Eleve nem tetszenek az efféle, szerintem nagyon papucsszerű csizmák, egy ilyen vagányabb outfithez meg nem is nagyon megy. A többi része azonban jó, bár igaz, én a macskás nyakláncot is kihagytam volna, de összességében ez majdnem az eddigiek legjobbja a sorozat történelmében- csak kár azért a cipőért. A második összeállítás bakancsával ütős lehetne.

 

Tipikusan az a ruha, amikor nem tudom eldönteni, hogy vajon a viselője egy kényszeredetten kiöltözött, amúgy vagány csaj vagy egy menőzni akaró Instagram- ribanc. Bármelyik is, ebben az outfitben én több hibát is felfedezni véltem. A ruha mondjuk azt, hogy oké, nekem túltontúl ribancos, de hát nekem mi nem az, ugyebár. A körömlakk is rendben van, nincs benne semmi különös, fekete lakk, mindenki használt már ilyet. A táskára még rábólintok, a kép alapján számomra nem bejövős darab, kiöltözős alkalomkor sem, de az alaphoz illik is. De aztán jön az, amit nekem nehéz feldolgozni. Hogy jön ez, a hétköznapi összeállításokban teljesen helytálló, de ehhez kicsit sem illő magas sarkú egy ilyen party outfithez? Tehát a ruháról nekem egy teszem azt, esküvő ugrik, a cipő azonban teljesen mást sugall. A fülbevalót meg annyira sem értem, most nagyon menci akart lenni valaki, vagy nem tudom, de valahogyan ez az egész egyként nekem nem áll össze...

 

Be kell, valljam, ez az outfit kifejezetten tetszik. Nem az a fajta, amit én viselnék (ahhoz túlságosan kevéssé fekete, ugye), de hordható kis őszi összeállítás. A csizma színe egészen passzol a felsőjéhez, a táska teljesen rendben van, egyszínű fekete, a sál hideg napokon jól jön (bár azért szerintem egy laza pulcsi + sál kombináció nevetségesen fest, úgyhogy idebiggyeszthettek volna még egy dzsekit vagy valamit), a nadrág mintája pedig remekül kompenzálja a többi darab egyhangúságát. Egy dolgot jegyznék meg: igen, el tudom képzelni ehhez az outfithez a szemüveget, de nem értem, az, akinek jó a szeme, minek hordjon divatszemüveget. Én nem látok jól, -4,5- ös dioptriám van, tudom, milyen szemüvegesnek lenni. Nekem semmi bajom ezzel az állapottal, de néha azért egyáltalán nem poénos, pláne, ha két éve hordod a szemüvegedet, a szemed meg csak egyre romlik... Na, mindegy.

 

Egyszer volt már nekünk egy nagyon peace- es kis összeállításunk, emlékszem, eléggé lehúztam, pedig alapból annyira nem is volt rossz. Legalábbis ennél biztosan jobb volt. Az alap, a rövid nadrág a pólóval egy korrekt kis nyári szerelés lehetne, még a cipő is oké, illik színben a ruháához, miért ne. De a túl sok békejel, az nem stílusos. A nyaklánc és a fülbevalók teljességében feleslegesek, nincs rájuk szükség. Egy békejelre lelógó békejel (utalok itt a nyakláncra és a felsőre), nem hinném, hogy valami hú, de jól néz ki. A szemüveg szerintem nem igazán áll jól senkinek, mármint ez a fazon, de tény, hogy képen megy az összeállításhoz. A legborzasztóbb az egészben mégis a táska, ami sem színben, sem fazonban nem passzol a többi darabhoz, csak annyi közös van bennük, hogy ezen is virít (egy ez esetben ízléstelen) békejel.

 

Régebben aránylag tetszettek, mára kifejezetten taszítanak az efféle ruhák. Nekem semmi bajom a sportosan elegáns stílussal, de tudjuk, hol vannak a határok! Mondjuk azt, hogy a feket blézer + rózsaszín top kombinációval még nincs is probléma. Onnantól meg csak az van ezzel az összeállítással. Probléma. Nekem eleve nem jönnek be az ilyen stúlusú farmerek, hozzájuk még egy ekkora bazi nagy, ráadásul csillogós öv, és teljesült a legnagyobb rémálmom. A cipő egy borzalmas darab alapból is, az összeállításhoz meg nagyon nem illik. A táska megállná a helyét egy elegáns outfitben, de ehhez nem illik, plusz lerí róla, hogy egy Chanel- kópia akar lenni, nem az igényes fajtából. A fülbevalóval nem lenne bajom, ha a felsőn nem volna egy arany nyaklánc; üzenem a készítőnek, hogy ebben az esetben (mert vannak persze ellenpéldák is) nem kombinálható az arany és az ezüst. Mindegy, egy kész borzalom ez az outfit, menjünk tovább.

 

Hát. Ebben is akad azért hiba. Kezdeném azzal, hogy a ruha maximum térd fölé pár centivel érhet, a viselője meg valószínűleg nem Amy Winehouse, így megbocsáthatatlan bakinak tartom ezt. Én legalábbis betiltanám, hogy túlontúl rövid szoknyákban járkáljunk. Na, mindegy, ez már csak az én bogarasságom, bár tény, hogy a szoknya lehetne pár centivel hosszabb. Az övet én rohadtul csicsásnak tartom hozzá, hiszen eleve, ha a ruhát megnézzük, azon is van kivarrva egy övrész (ezt marha jól fogalmaztam meg), a nyakláncok meg eleve addig lelógnak, ergo nagyon sűrű az úgy, plusz felesleges is. A dzseki talán az egésznek a legkevésbé zavaró darabja, a szemüveg is fogjuk rá, hogy elmegy, a cipő viszont megérne egy külön bejegyzést is... Igen, van olyan outfit, amiben még ez a lábbeli is megállná a helyét, csakhogy az nem ez. Se színben, se stílusban nem illik a többi darabhoz.

 

Na, már fájt önmagam kínzása, úgyhogy úgy döntöttem, gyorsan keresek egy olyan összeállítást, ami nemcsak úgy tetszik, ha máson van, hanem még stílusában is egész jól képvisel engem. A keresztes karkötőhöz egyébként van egy nagyon hasonló darabom, de ez valójában csak egy zárójeles megjegyzés, mielőtt belevágnék a lényegbe. Az egész nem csak azért tetszik, mert az én stílusom- tetszik, hogy minden darab összepasszol, vagány, de nem túlzás, nem gicces, egyszerű, de mégsem unalmas... Igaz, szinte meg lehet engem venni kilóra egy olyan táskával, mint a képen is van, de én hozzátenném, hogy egy szép darabbal szemben krtikusabb is leszek, mert azért elrontani egy szép táskát... De itt nem ez történt. Hagyjuk is, dicsérni kevesebbet tudok, mint szidni, tetszik, lépjünk tovább.

 

Zárásképpen először egy borzadályt néztem ki, aztán úgy döntöttem, hogy nem büntetem magamat, de nem keresek egy direkt jó összeállítást- így kötöttem ki ennél a kiöltözős, fekete-neonzöld outfitnál. Alapból nem szeretem a neon színeket, így elsőre viszolyogtam ettől az egésztől, aztán elképzeltem egy emberen, és rájöttem, hogy a szín szépen van elosztva, nincs belőle sok, de mindenhova jut belőle egy kevés, persze a körömlakk színe kissé elüt a cipőétől és a fülbevalóétól, de ennyi belefér, felvéve nem is lehet valami feltűnő. A probémámat az okozza, hogy a szegecses karkötő, ami bal oldalon, a ruha alatt látható, nem illik a stílushoz olyan tekintetben, hogy ha ez kiöltözés, akkor ahhoz ez mégis hogyan jön. Meg talán ezt a kérdést a nyaklánccal kapcsolatosan is feltehetném, de az talán még elveszik. Összességében ennyi, nem olyan rossz ez, bár én már csak a neon iránt való utálatom miatt sem venném fel.

 

Na, ma ennyi fért bele a megújult, két év után ismét megjelenő Ruhák- részbe. Visszaolvasva, idegesítőbb és ribancosabb már nem is lehettem volna, de mindegy, ez most ilyenre sikerült. Ha egy lány szid pár ruhaösszeállítást, az nehezen lenne más. Azért remélem, ismét elnyerte a tetszéseteket. Sziasztok!