If you can dream it, you can do it.

Divat, könyvek és a többi

Az idei Sztárban sztár legemlékezetesebb produkciói

Avagy igen, még ötödször is vannak megmaradó pillanatok

2017. november 11. - Coco Chanel Eszterrrka

Kezdeném rögtön azzal, hogy a blogot most már teljesen egyszerűen átnevezhetném Tagek, Sztárban sztár és a többinek, mert valahogy minden második bejegyzésem témája az egyik a kettő közül. Ezután már valóban készülök valami egyedibbet vagy változatosabbat hozni, csakhogy ennek a bejegyzésnek a gondolata már régóta motoszkál a fejemben, csak meg akartam várni azt a pillanatot, amikor a leghelyénvalóbb lett. Nekem ehhez 9 élő show kellett, hiszen most már csak egy döntő lesz, ami tulajdonképpen majdnem felesleges is, csak egy záró parádé, ahol már mindenki elérte a célját azzal, hogy egyáltalán oda eljutott, ahova. Itt már nem hiszem, hogy a győzelem olyan kulcsfontosságú volna, a bent maradt 4 énekes elparádézik a színpadon 2 produkcióban, a kiesett 8 versenyző pedig a páholyban szórakozik rajta egyet, ahogyan a zsűri is, pontozás híján, a nézők pedig már tényleg csak elfeledik még egyszer a hétköznapok sivárságát, és nyomnak még egy utolsó zöld lájkot a kedvencükre, hogy megnyerje a "Magyarország legsokoldalúbb előadója" címet 2017- ben.

Én legalábbis úgy vagyok vele, hogy a döntő az már tényleg csak egy papírforma miatt tartandó dolog, igazából nincs nagy jelentősége. Pláne miután a formátum már eléggé ki van ahhoz égve, hogy a 4 döntős nem is igazán mozgatja meg az ember fantáziáját, majd lemegy az a két és fél óra, szórakoztató lesz, de már semmi pluszot nem hordoz magában. És hát olyan is ritkán adódik, hogy ebben az adásban látok egy igazán felejthetetlen produkciót (persze vannak kivételek, gondoljunk csak például Peter Srámek Hernádijára). Így hát én most összegezném az elmúlt heteket, és úgy gondoltam, a felejthetetlen szó elég sok mindent takar: jó, rossz, elképesztő színpadi produkció, lehengerlő éneklés... Ezért gondoltam, hogy egy ilyen összefoglaló címet adok. Mielőtt azonban rátérnék a listára, azt le kell szögeznem, hogy ez nem toplista, úgy gondoltam, nem csinálok sorrendet, de azért kiemelek 15 olyan produkciót, ami ilyen-olyan módon megmaradt az emlékezetemben, íme:

 

Ekanem Bálint Emota- Simándy József (Hazám, hazám)

Nem vagyok meghatódós ember, sírni persze nem sikerült még soha egyetlen produkción sem, de azért ha az ember meghallja a Bánk bán eme csodálatos műremekét, akkor ez mindenképpen a szívéig hatol. Igaz, Ekanem Bálint hangban egyáltalán nem hozta le Simándyt, sokkal mélyebben tolta az egészet, amivel persze az utánzási jellege egyből eltűnt az egésznek, de ettől még nem hiszem, hogy magyaráznom kéne, miért is maradt meg ez nekem. Valószínűleg nem csak én éreztem, hiszen ezzel a nézőknél elő is lett Bálint.

 

Király Viktor- Charlie (Az légy, aki vagy)

Persze, persze, Charlie szerintem is a legkönnyebben utánozható énekesek között van, plusz itt még Viktor akcentusa sem volt zavaró, így egy teljesen testhezálló feladatot kapott, de emiatt nem vehetem el tőle, hogy ez egy tökéletes produkció volt. Charlie hangja szólt, az apró mozdulatai megvoltak, teljesen őszinte volt az egész, Viktor pedig egyszerűen lenyűgözött.

 

Berkes Olivér- Pápai Joci (Origo)

Tudom, elég tipikus egy lista, de tehetek én arról, ha valami egyszerűen jó? Na, ugye. Az pedig nem hiszem, hogy véletlen, hogy a zsűrinél és a nézőknél is ezek voltak a favoritok- ez valamit azért elárul. Olivér feladata sem volt valami nagyon nehéz hangban és mozgásban, de amit könnyű lett volna elrontani azt, ami (szerintem) Pápai Joci egyik legnagyobb jellemzője: a szenvedélyt. Nem lehet belőle kihagyni, ugyanis lehet szeretni, meg utálni Jocit, valamint ezt a dalt is, de van oka annak, hogy tudott ezzel tarolni az Eurovízión. Egyszerűen hihetetlen, milyen átéléssel tudja előadni. És igen, ha talán nem is teljesen (ilyen-olyan okokból kifolyólag), de részben ezt a szenvedélyt bizony Olivérnek is sikerült átvennie, amitől pedig a produkció elképesztően zseniális lett.

 

Kollányi Zsuzsi- Britney Spears (Egyveleg)

Más szempontok szerint volt ez felejthetetlen, mint a többi. Igazából mielőtt bárki félreértene, egyáltalán nem azért emelem ki, mert én elájultam volna Kollányi Zsuzsi alakjától, éppen ellenkezőleg. Szerintem borzasztó testalkata van, túl egyenes, elől deszka, hátul léc. Olyan fiús kicsit. A kiemelés inkább egyrészt férfi társaimnak szól, másrészt pedig a ...Baby one more time- nak (a barátnőimmel egyik közös dalunk), illetve egy barátnőmnek, aki nagyon megnevettetett a produkció alatt. Igen, ezt egy kicsit személyesebb okok miatt emeltem ki, Britney nagyon nem is volt benne, de nem is ez volt a lényeg szerintem.

 

Singh Viki- Shaggy (Boombastic / Angel / Hey Sexy Lady)

Én nem véletlenül imádtam ezt a csajt, amíg bent volt a versenyben. Kiemelném én is a maszkosok munkáját, akikről ugyan pár produkció után egészen lesújtó véleményem volt (maradjunk annyiban, hogy szerintem az ő fizetésükből ment le az, amit Stohlnak odaadtak), de az egyértelműen az évad legjobb maszkja volt, valamint az összes eddigi széria legjobbjai között is ott van szerintem. De persze ez nem volna olyan nagy szám, ha a csaj nem tűnt volna el olyannyira a maszk mögött, hogy konkrétan semmiben rá nem mondtam volna, hogy ő bizony a női nem képviselője. Laza volt, pasis volt, hangban is minden tőle telhetőt megtett vele, úgy volt jó, ahogyan volt.

 

Király Viktor- Prince (Purple Rain / Cream/ Kiss)

Ugyan amikor bejött, és meghallottam az első hangokat, kicsit megijedtem, mert Király Viktort hallottam, ahogy haladt előre a produkció, úgy volt benne egyre több Prince. Nekem különösképpen a Kiss tetszett, olyan magas hangokat villantott Viktor, hogy elámultam, emellett végig benne volt az érzékiség, ami Prince- ből sem hiányzott soha. Igen, külsőre talán inkább Johnny Depp volt a Karib-tenger kalózaiban, de ez persze semmit nem vesz el az egészből.

 

Király Viktor- Rag'n'Bone Man (Human)

Roppant változatos módon ismét Király Viktort kell kiemelnem. Igaz, a Humannel kapott egy olyan dalt, amit nagyon nehéz volna elrontani, hiszen a mondanivalója gyönyörű, a zenéje gyönyörű, az egész úgy jó

, ahogyan van. Simán elénekelhette volna a saját hangján, szerintem a zsűrit ez sem zavarta volna különösképpen. De ő tökéletesen levette a hangot, ami ismét egy elképedés volt részemről, bár nem tudom, ennyi idő után miért lepődtem meg még mindig azon, hogy Király Viktor mit is tud.

 

Ekanem Bálint Emota- Elton John (Can you feel the love tonight)

Amikor megtudtam, hogy Elton Johntól az Oroszlánkirály ezen dala lesz előadva, nagyon megörültem, ugyanis nekem Elton John munkásságából ez az egyetlen rész, ami érdekel is. Megint kiemelhetném a tökéletes hangutánzást, meg mindent, ugyanis a produkció úgy volt tökéletes, ahogy volt. Most inkább mégis arra terelném a szót, hogy ugyan belőlem nem sikerült könnyeket kicsalnia, de a húgom, aki egy nálam sokkal érzékenyebb lélek, 4 teljes és egy fél Sztárban sztár évad, valamint egy +1 kicsi után most könnyezett először produkción. Ja, és mg annyi, hogy Stohl elrontotta a dalszöveget az értékelés alatt, de ez tényleg csak azért fontos, hogy ne legyen ez nagyon komoly hangvételű. (Igen, én ilyen ünneprontó kis dög vagyok.)

 

Ekanem Bálint Emota, Janicsák Veca, Király Viktor és Oláh Gergő- Blue (All rise)

Nekem az elejétől fogva azok a produkciók a kedvenceim, amikor több versenyző együtt mutat be valamit, mert ezek általában a legszórakoztatóbbak. Na. Ez amellett, hogy baromi szórakoztató volt, tényleg minden eddigi Sztárban sztár legjobban leutánzott közös produkciója is lett. És ellentétben Liptai Claudiával, aki Vecát tette volna szívecskébe a plakátjain, nekem egyértelműen Ekanem Bálint lett volna a kedvenc a csapatból, akinek marha jól állt ez az egész, én felvetném azt is, hogy gondolkozzon el a stílusváltáson, mert jól nézett ki, na.

 

Berkes Olivér, Horváth Tamás, Pápai Joci- Baby Sisters (Szeresd a testem)

Ha ez egy toplista volna, számomra nem volna kérdés, hogy mi foglalná el a dobogó legfelső fokát. Egyértelműen ez. Kicsit betegnek is érzem magamat emiatt, de szerintem ez egyszerűen zseniális volt. Akkor menjünk csak szépen sorjában: a legjobb nő szerintem is Horváth Tamás volt, aki úgy tekergett a rúd körül, hogy az valami eszméletlen, totálisan az az érzésem volt, hogy ő az elejétől fogva, sőt egész életében arra várt, hogy Baby Gabinak öltözve molesztálhassa szerencsétlen rudat. Berkes Olivér igazából nem zavart sok vizet, csak a másik két idióta levitte a show- t, de azért ki kell emelni, hogy ő nem volna csúnya nő, legalábbis ebben a Baby Klári style- ban biztosan nem. Pápai Joci pedig nekem itt tetszett a legjobban, nőies volt, nőnek Baby Éviként lett a legszebb, és olyan komolyan nyomta végig... Ahh. Pusztító volt, a szó legjobb és legrosszabb értelmében egyaránt, de ezt valahogyan nem tudtam nem szeretni. Ja, és az tuti, hogy én ezt nem tudtam volna fele ennyire nőiesen se végigcsinálni- azt már mindenki döntse el magában, hogy ez most az én, vagy az ő szemszögükből rosszabb.

 

Berkes Olivér és Ekanem Bálint Emota- Welhello (Odaút)

Alapból én nem vagyok oda a Welhellóért, de az a produkció egyszerűen megvett. Olivér zseniálisan rapelt, persze ez még nem is olyan sok, de a hangja is hasonlított Flour Tomiéra. Bálint talán egy fokkal volt nála kevésbé jó, persze ez betudhat annak, hogy talán Diaz hangját egy fokkal valóban nehezebb leutánozni. De nem ütött volna ez akkorát, ha nincs meg köztük az az összhang, ami megvan Flor és Diaz között is, de még ez is megvolt.

 

Horváth Tamás és Pápai Joci- Kiki és Zoltán Erika (Belehalok)

Hát igen, ebbe könnyű volt belehalni. Kicsit azért felidézte bennem a Szeresd a testem- emlékeket, Pápai Joci remekül levett egy női énekest, ez nekem ezért furcsa volt, úgy tűnik, jót tesz neki, ha valaki mellette csinál hülyét magából, akkor neki is jobban megy. Tamás előadása tartalmazott azért nyomokban Kikit, de az egészben nem sokat zavart, simán elvitte a hátán a produkciót Joci, persze ez egyáltalán nem meglepő. Igaz, az elismerendő, hogy nem röhögte el magát, én nem tudom, miképpen bírnám ezt ki. Jociban megint volt valami nőies, ezzel pedig sikerült szórakoztatnia engem is.

 

Horváth Tamás- Redfoo (Sexy and I know it)

Na jó, ez tipikus az a hülyeség volt, ami konkrétan szinte biztos, hogy megmaradt mindenkinek. A kisfilmben való szégyenlősködés után még nagyobbat tudott ütni az, hogy Tamás végül mégis majdnem csak egy gatyára vetkőzött (azért maradt hozzá rajta egy póló, de az sem takart ezért olyan sokat), eldobta a gátlásait, és úgy csinált magából komplett idiótát, hogy az a produkció színvonalából semmit sem vont le, inkább emelte azt. (Persze ebben benne lehet az is, hogy ez a szám, meg az egész LMFAO főként a hülyeségről szól.) Azt hiszem, a Sztárban sztár alapvetően pontosan valami ilyesmiről szólna.

 

Pápai Joci- Loalwa Braz (Lambada)

Sokat gondolkodtam rajta, Joci melyik egyéni nővé alakulását emeljen ki, végül pedig, mivel ebben a bejegyzésben én főként jókat szándékoztam írni, a véleményem szerint legjobb mellett döntöttem. Az be kell, valljam, hogy én Jocit eleinte kifejezetten utáltam a műsorban, de valahol a Szeresd a testemnél valahogyan az egész versenyzési stílusát megkedveltem, ahogyan magát a pasit is. Minden önirónia és készség abszolút megvan benne ahhoz, hogy tökéletes szórakoztatómester legyen, a 8-9. adás körül pedig az a pillanat is elérkezett, hogy még az eredetire is hasonlított, már amennyire ez kivitelezhető volt. Nőies volt a maga fura módján, jól elénekelte, nekem ez nem tűnt egyáltalán bohóckodásnak, a tánc része is abszolút rendben volt, és valóban, most még a szövegbe se tudott senki belekötni, hiszen nem érti senki az eredetit sem.

 

Janicsák Veca- Missy Elliott (Get Ur Freak On)

Amennyire nem kedveltem Veca versenyzését eleinte, úgy éreztem a fejlődését végig. Valahol az Edth Piaf körül kezdett ráérezni a lényegre, aztán pedig azért elég jó produkciókat letett a színpadra, nálam pedig a pálmát egyértelműen a Nancy Sinatra és a Missy Elliott vitték. Végül valamiért mégis az utóbbit emelem ki. Talán azért, mert ebben Veca megmutathatta egy olyan színét, amit előtte még nem nagyon: hogy milyen menő rapper gettókirálynő volna. Energia abszolút volt benne, és bár azt tudjuk róla, hogy egy perfekcionista, igazán tehetséges énekesnő, de hogy ilyet tud, ez számomra tulajdonképpen most derült ki.

 

Tehát nekem ez lett volna a teljesen szubjektív listám, ezután még kíváncsian várom a döntőt, bár be kell, valljam, az egészből legjobban a +1 kicsi párjainak bejelentése izgat. Remélem, tetszett nektek, további szép napot!

A bejegyzés trackback címe:

https://fashionandbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr213205811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

happygirl.109 2018.07.19. 17:44:24

Örülök, hogy van ilyen posztod, mert nagyon szeretem a műsort és ezek a produkciók nekem is megmaradtak! :)

Coco Chanel Eszterrrka 2018.07.20. 11:11:01

@happygirl.109: Én is nagyon szeretem a műsort, bár tény, hogy ennek a szériának már jelentősen lejjebb volt a színvonala, mint az előző 4- nek.
(Mindegy, örömködjünk Király Viktor ügyességében, Janicsák Veca kinyílásában, Pápai Joci szórakoztatásában, és persze a zsűriző Stohl hangjában. :D)

happygirl.109 2018.07.20. 11:28:24

@Coco Chanel Eszterrrka: Igen, egyet értek! De nagyon jól összeválogattad a produkciókat, nagyon ügyi vagy....ezt is jól összehoztad! :)