If you can dream it, you can do it.

Divat, könyvek és a többi

Ruhák 4.- Szilveszteri kiadás

Segítség, nem tudom, mit vegyek fel!

2017. december 28. - Coco Chanel Eszterrrka

Sziasztok! Kezdeném azzal, hogy a legutóbbi bejegyzésem, azaz a Miért nincs karácsonyi hangulatom? magamhoz képest brutális számokat produkált, amit nagyon szépen köszönök.

És ha maradunk a számoknál, így két- és félévnyi blogolás után rájöttem, hogy azzal kéne az embernek többet foglalkoznia, amit szeret a nép, ezért úgy gondoltam, a legsikeresebb bejegyzésemnek, a Ruháknak készítek egy szilveszteri különkiadást, amiben a kérdés: mit vegyek fel a buliba? Mit ne vegyek fel a buliba? Ma december 28. van, így mindenkinek van még lehetősége egy kis last minute bevásárlásra, esetleg lehet, hogy a szekrény mélyében rálelsz egy jó kis darabra. Hátha adok egy kis ihletet. Ehhez persze segítségül hívom az internet népe által feltöltött gyönyörű és kevésbé gyönyörű ruha összeállításokat, azokat, amelyeket bátran viselj december 31- én este, és azokat, amiket ha meglátsz valakin, sürgősen égesd el, a viselőjével együtt. (Ez akart lenni a napi humoradag.)

Tehát, hölgyem és valószínűleg csak hölgyeim, helyezzék magukat kényelembe, ismét az én okoskodásom következik!

 

 

Kezdeném egy wrong-right szerű összehasonlítással. Vagyis nem a két, ezen az egy képen szereplő szettet szeretném összehasonlítani, hanem ezt a kettőt a következő eggyel. Igen, ha nem vagy túl egy bizonyos koron, most bizonyára fanyalogsz, hogy ez meg mi a franc, ki vesz fel ilyet egy szilveszteri buliba? Azonban megjegyzem, valószínűleg ha az ember belegondol, rájön, hogy igenis vannak elegáns szilveszteri rendezvények, ahova bizony nem árt nőiesen felöltözni. A második outfittel olyan nagy bajom nincs is, bár nekem kicsit érthetetlen a piros-fekete összeállításhoz, amihez az ember konkrétan bármelyik fekete magas sarkúját és táskáját párosíthatja, miért jár egy nude, szürkés-barnás táska és cipő. A kiegészítők terén pedig értsük már meg, hogy a kevesebb néha több! Nem kell ekkora nyaklánc, pláne egy, a fentihez hasonló szabású blúz esetében. Nem kell magas, merev karkötő + óra, mert nem stílusos. (Akkor sem, ha valószínűleg mindkettő másik kezeden lesz.) A gyűrű még feleslegesebb. És ha ezeket kilőttük, a fülbevaló csak simán nem a legjobb választás ehhez az outfithez, ami minden kiegészítő terén több feketét elbírna. A blúz és a szoknya együtt viszont csinos, nőies, a csipkemintától pedig minimálisan szexi, tipp, hogy jól néznek ki azok a csipkeszoknyák, amelyek pár centivel rövidebb alsószoknyával rendelkeznek, mint amilyen a csipkebetét hossza (például: https://riverisland.scene7.com/is/image/RiverIsland/710253_main?wid=1200). Ezzel van benne valami szexisebb, mégsem villantasz semmit; titokzatosan lehetsz kihívó.

A másik outfit viszont úgy rossz, ahogyan van. Szerintem ezek a "felül ceruza, alul táguló (?)"- típusú szoknyák eleve nem a legjobbak, bár aztán biztos vannak esetek, amikor jól tud kinézni, én ilyennel nem hiszem, hogy találkoztam már. A fodor a felső alján szép, a szoknyáén nem, maradjunk ennyiben. Emellett nem hinném, hogy egy alul fodros szoknyához jól néz ki egy lezser, deréknál kötözött, egyéként szép blúz. Ez inkább egy fekete nadrággal állná meg a helyét. A cipő alapból is borzasztó, ehhez az outfithez pedig egyáltalán nem megy. Mondjuk a kiegészítők itt sokkal inkább a helyén vannak, mint az előbbinél, még az óra-karkötő párosítás is teljesen rendben van, hiszen egy vékony karkötő vékony órával egyáltalán nem visszataszító, sokkal inkább csinos tud lenni.

 

És akkor itt van a kis összehasonlításunk "right" része. Ugyanaz a stílus, ugyanolyan típusú buliba illik az outfit, mégis azt hiszem, egészen más szemmel néznek a férfiak, illetve a nők is az egyiket és a másikat viselő emberre. Az egész letisztult, nőies, mégsem unalmas és szürke. Tökéletesen mintapéldája a "kevesebb néha több"- elvnek. A kiegészítők minimálisak, nem feltűnőek, de pont ezzel tesznek hozzá rengeteget az összeállításhoz. Színekben is rendben van, igaz, a cipő és a táska színe nagyban elüt egymástól, de ez talán nem annyira zavaró. A szoknyán pedig lehet fodor- felül, és csakis akkor, ha a felsőn nincs. A szoknya nagy mintázata tökéletesen ellensúlyozza a többi darab letisztultságát és egyszerűségét, ezáltal pedig azt mondom: elegáns partira tökéletes ruha.

 


 A fekete-arany párosítás tipikus szilveszteri klisé, de ez nem véletlen. Az arany csillogása már magában hozza a buli hangulatot, a fekete ezt viszont remekül kompenzálja, hogy az egész ne legyen túl sok. Ez az elv ebben az outfitben is működik, bár hozzátenném, hogy azért ha nem csak egy arany darabot választunk, akkor ügyeljünk arra, hogy az árnyalatok ne üssenek el egymástól. A táska színének különbözőségétől még el is tudok tekinteni, hiszen teszem azt, egy házibuliban nem rohangálsz a táskáddal a kezedben (én legalábbis így tudom, de figyelmeztessetek, ha nem így van, sosem voltam még ilyen buliban), a fülbevaló viszont annál dühítőbb, hiszen még csak a felső és közte való távolság sem olyan nagy, hogy ne tűnjön fel. Talán ha a haj többnyire takarja, akkor elfogadható. Én a gyűrűt biztos nem venném fel ehhez, igazából semmilyen gyűrűt nem igazán párosítanék ehhez az összeállításhoz, de ha már mindenképpen akarunk az ujjunkra valamit, az se pont ez legyen. A magas sarkú kifejezetten tetszik, merész és csajos, persze csak akkor vedd fel, ha tudsz benne járni, mert az nevetséges, ha folyton botladozol. (Mondom ezt pont én, aki lapos talpú cipőben is képes orra esni a város közepén, na, mindegy.)

 

És ha már kijelentettem, hogy a fekete-arany a legklisésebb szilveszteri színpárosítás, jöjjön egy újabb ilyen. Itt már az arany cuccok árnyalatával kevesebb probléma adódik, többnyire passzolnak is egymáshoz. Viszont egyéb gondok vannak ezért ezzel is. A póló, bár abszolút átlagos hosszúságú, szinte eltakarja a nyilvánvalóan nem sztreccses bőrszoknyát, mivel az egyáltalán nem átlagos hosszúságú. Vagy inkább "rövidségű". A cipő egy megosztó dolog, nekem személy szerint pont tetszik ez a típus, kicsit bakancsos, kicsit sportcipős magas sarkú, de felesleges egy zárt cipőhöz olyan harisnyát húzni, mint amilyen a képen van, és a bokájánál van rajta egy masni. Teljesen indokolatlan, csak idegesíteni fog téged, de látszani nem fog. A gyűrű és a fülbevaló ugyan színben passzolnak, de kicsit talán túlzás egy bagoly-halálfej kombináció. Első ránézésre egyébként kifejezetten tetszett a szett, csak aztán, ahogyan elkezdtem nézni, egyre mélyebben ástam bele magamat, itt a tanulság, hogy mindent érdemes párszor átgondolni.

 

Az egyszerűséget kedvelők számára, valamint az ilyesmi stílusú hölgyeknek egy szekrénybarát outfit, ergo olyan, aminek darabjaiért talán nem kell véres csatát vívni a legközelebbi, zsúfolt H&M- ben, hanem megleljük őket valahol a kis gardróbunk mélyén. Az egész teljesen egyszerű, semmiféle parti hangulatot nem áraszt, de így sem unalmas. Talán elsőre egy kicsit olyan "elegem van abból, hogy itt kell lennem"- érzést kelt, de ezt mondjuk csak egy személyes tanács alapján egy kicsit feltűnőbb, fekete, esetleg ezüst fülbevalóval lehet kompenzálni. Egyébként ezen túl az egész outfittal nincsen gond, csinos, a színek harmóniában vannak, egyszerű, biztos van, akinek túl hétköznapi, de szerintem lehet abszolút nyerő az egyszerűség is. Jó, a póló talán egy kicsit egy elnyűtt edzőpólóra emlékeztet engem, de a dzsekivel együtt szerintem teljesen rendben van.

 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt party ruha összeállítások

Csak most, ahogyan itt közelről nézem, tűnt fel, hogy ehhez az outfithez két cipő is jár. Jó, gondolom csak a készítője nem tudta kivágni a nadrághoz tartozó csizmát, így csak simán mellészerkesztette azt, amit ő kívánt hozzá, hogy majd aki látja, úgyis érti. Vagy túlspekulálom, és csak egyszerűen ez az új divat. Elsőre egyébként ez is nagyon tetszett, azt leszámítva, hogy napszemüveget bent nem viselünk, csak ebben a blézerben pedig valószínűleg fázna mindenki december végén odakint, így csak ebből következtetek arra, hogy az outfit egy benti bulira van összeállítva. De ha esetleg nem, a napszemüveg télen egyébként is indokolatlan szerintem, pláne este, ugyanis mondanom sem kell, a legtöbb szilveszteri buli este kezdődik, majd belenyúlik az éjszakába. A házibulikban azért elég meleg szokott lenni, így a bőrnadrág, bár jól néz ki, de nem biztos, hogy a legkényelmesebb, pláne, ha az ember beleizzad. És mint említettem, egy ilyen buli azért általában elég hosszan tart, így elég kellemetlen lehet. A táska egy bulira talán túl nagy, én meglátásom szerint. A póló egyszerű, de szintén elég átlagos blézerrel együtt nincs vele baj.

 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt party ruha összeállítások

Már kezdett egy kicsit túl színtelen lenni az egész, úgyhogy gondoltam, legalább véleményezek egy színesebb outfitet, még ha ezt ajánlani nem is igazán fogom. Egyrészt, bocsánat, ez kicsit talán előítéletes lesz (nem is kicsit és nem is talán), de nekem, ha meglátnék egy nőt vagy lányt ilyen ruhában, elsőre a kurva szó jutna eszembe. Aminek több oka is van: a ruha hossza és ahhoz képest a cipő magassága, a cipzár. Tudom, tudom, az ilyen bulikban ez még talán visszafogottnak is számítana hosszúság (inkább ismét rövidség) terén, de szerintem azért egy nőnek ne legyen már kint minden lépés után félig a feneke, na. Ez a cipzáras megoldás pedig... Nem tudom, nektek mi a véleményetek, de ezt nem tudom nem szubjektíven látni, számomra nagyon visszataszító testhez simuló ruhákon és topokon. Lazább szabású blúzokon viszont szép tud lenni. Az mondjuk plusz pont, hogy a cipő színe nem üt el a ruháétól, szép összhangban van. A táska számomra érthetetlen, mert bár valakinek biztos nagyon cukcsi azzal a masnival, szerintem nem megy a szetthez. A blézert is melléfogásnak találom, bár nem akkorának, mint a táskát.

 

Súvisiaci obrázok

Na, robban a hármas dinamit! Ezek a szó szoros értelmében nem is outfitek, csak felső + szoknya/nadrág összeállítások, de ezt most hagyjuk, így is van mondanivalóm az egyes kis párosításokról. Az első túlságosan csillogó. A szatén (asszem' ez a szatén, anyagokban béna vagyok) ugyebár alapból egy csillogós anyag, ami ragyog, meg mit tudom én. Még ha a kiegészítők terén minimalisták is leszünk, szerintem így is sok egy icipicit, bár lehet, hogy minimalizmussal lehet ezt még ellensúlyozni. A második viszonylag egyszerű kis szett, a bőrnadrággal kapcsolatban már előzőleg mindent leírtam, a felső viszont kifejezetten jó, egyszerű, kényelmesnek tűnik, mégis van benne valami bulis a színéből adódóan. A harmadik póló-szoknya párosítással viszont akad már némi problémám. Kezdjük ott, hogy jól néz ki képen a rakott szoknya, de viszonylag kevés embernek áll jól. A kicsit ducibb lányoknak eleve előnytelen, de a vékonyak közül sem áll jól feltétlenül mindenkinek. A póló szélén tekintsünk el a szakadástól, ami persze tudom, hogy direkt van ott, viszont a szoknyával, amibe úgyis beletűröd, teljes felesleges a jelenléte. A kép, vagy minta, vagy mi ez egy másik csajjal nem a legstílusosabb szerintem, buliba pedig végképp nem a legjobb választás.

 

Súvisiaci obrázok

Ezzel az outfittel kapcsolatban viszont elég vegyes érzelmeim vannak, nem tudom eldönteni, hogy ez most akkor tetszik vagy sem. Az alap elgondolás egészen biztosan nem rossz. Tetszik a csillogó rövidnadrág, kifejezetten. Az az öltet is jó, hogy egy egyszerű pólót dob fel a többi, nem annyira egyszerű ruhadarab. A zakó így külön kicsit kérdéses számomra, bár ha elképzelem felvéve, akkor látom benne a fantáziát és azt, hogy ez lehet kifejezetten jó. Azt nem tudom, az a fekete izé mi akar lenni, első tippem a nyakkendő volt, de annak nem ilyen az alakja, aztán az öv, de ki látott valaha ilyen övet, most az a sejtésem, hogy harisnya, eddig ez a legvalószínűbb. Amennyiben az, rendben van. A cipő viszont nagyon nincs rendben. Mindenképpen valami feketét vennék fel hozzá, akár egy elegánsabb magas sarkút, akár egy magas bakancsot, zárt cipőt. A rúzs szép választásnak tűnik. Nekem még egy kis karimájú, fekete kalap jutott eszembe a szetthez, de meglehet, hogy az már túlzás volna. Most, hogy elemeztem, kifejezetten megtetszett az összeállítás, a cipőt leszámítva.

 

Minden eddigi Ruhák- bejegyzésnél elfelejtettem írni, hogy én ezzel semmiképpen sem szeretném megbántani az esetlegesen lehordott outfitek készítőit, én is szoktam néha ilyeneket összeállítani, így van sejtésem, mennyi munka van mögötte. Ez inkább csak amolyan építő jellegű kritika, amit én élvezek írni, és úgy veszem észre, hogy van, aki rákattint, és esetleg szereti olvasni. Próbálom bejegyzésről bejegyzésre a lehető legkorrektebb, legkevésbé alpári módon megfogalmazni a véleményemet, ráadásul teljesen csak ízlés alapján tudok ítélkezni, hiszen nem vagyok szakmabeli, semmi közöm alapjáraton a divathoz, azon túl, hogy nagyon szeretem. Persze azért próbálok nem elfogult lenni, de teljes szakmaiságot ne várjon tőlem senki.

Tudom, ez a bejegyzés nem lett túl változatos színekben, lehet csak az én lelkem túl sötét, de valószínűleg nem, hiszen a neten is ilyen sötét outfiteket dobott ki... Valahogy a szilveszter egy ilyen fekete ünnep. (Amit én nem bánok, hiszen a kedvenc színem.)

Köszönöm annak, aki végigolvasta, további szép napot!