If you can dream it, you can do it.

Divat, könyvek és a többi

Ruhák 5.

Fél évet megint kihagytunk, de csapassuk!

2018. augusztus 10. - Coco Chanel Eszterrrka

Sziasztok! Megint eltelt fél év a legutóbbi Ruhák bejegyzés óta, és komolyan, mai napig nem értem, mégis mitől ilyen népszerű ez a sorozatom (mondjuk, maradjon is így), de mivel elég erős számokat produkált a 3. és a 4. rész is, természetesen jön a folytatás.

Aki lemaradt volna, ennek a sorozatnak a lényege röviden, tömören: lehúzom a sárga földig vagy az egekig magasztalom az interneten random megtalált ruha összeállításokat, amikkel más emberek sokat dolgoztak. Ja, voltaképpen valami ilyesmi. Persze ez most egy kis túlzás volt, igyekszem mindenhol pozitív és negatív dolgokat keresni, kiemelni, meg persze próbálok nem elfogult lenni, tehát minden stílust egyenlő esélyekkel elindítani. Teszem hozzá, nem vagyok stylist, divattervező, semmilyen szakmai közöm nincs a divathoz, egyszerűen szeretem. Ezek csak és kizárólag az én meglátásaim, simán megeshet, hogy más ember vagy akár egy szakember másképp vélekedne az alábbi outfitekről. Az egész sorozat csak és kizárólag a szórakoztatás nevében jött létre, és nem stílusokat nullázok le, hanem egyes összeállításokban keressük az apró hibákat. Ha neked az adott outfit úgy tetszik, ahogyan van, természetesen semmi bajom vele, ahogyan azzal sem, ha neked nem jön be, hiszen mindenkinek van saját véleménye.

Most, hogy ezt tisztáztuk, csak hogy ne legyen ebből semmiféle kiakadás, szerintem el is kezdhetjük a kritizálást. Ezúttal igyekeztem nyári összeállításokat véleményezni:

 

3.jpg

Első összeállításunk valószínűleg szexi címszó alatt működő dolog, hasvillantós, laza pólóval és magas derekú rövid nadrággal. A valószínűleg csak a még szexibb hatás eléréséért odabiggyesztett párducmintás ajkakkal nem fogok foglalkozni, mivel nem az outfit része, de azért emelem kalapom az előtt, aki tud ilyet festeni magának, én valószínűleg képtelen volnék rá. Ha egyáltalán akad ilyen ember. A felsőnk is párducmintás egyébként, plusz "csak mert miért ne" indokkal egy Dance felirat is díszeleg rajta, őszintén nem értettem soha a random plázás, feliratos pólókat, amikre hasamra csapok módon rábiggyesztenek egy-egy szót vagy mondatot, hogy nesze, ezt majd veszi a nép. És veszik is, tudom, szerintem nekem is van egy-két ok nélkül feliratozott darabom. A póló szabása egyébként tetszik, még ha nem is hordok crop-topokat. (Nem az én alkatomhoz találták ki, még most sem, hogy kövérből átmentem átlagosba.) A nadrág sima fekete, szerintem a szabása kifejezetten szép, tetszenek ezek a magas derekú rövid nadrágok, amiket van pár gomb, kiegészítő gyanánt. A cipőkről csak annyit nyilatkozom, hogy feketék és nekem ezek a típusú lábbelik sosem tetszettek, de persze ízlések és pofonok, mivel minden tele van velük, biztos kényelmes viselet lehet. A gyűrű kis cuki hatást kelt, ám a nyaklánc felirata erősíti az elején is említett "szexi" (?) vonalat. A két kiegészítő ezüstje egyébként elég erőteljesen eltér egymástól, de ez tulajdonképpen mellékes, ugyanis valószínűleg akivel csak futólag beszélgetsz, úgysem figyel fel a kis masnira az ujjadon, ha meg fel is tűnik neki, kötve hiszem, hogy elkezdi összehasonlítgatni a nyakláncoddal. Minden sexy girlnek ajánlom, nekik biztos tetszik, vagy mit tudom én.

 

003.jpg

Wow, hogy találok én ennyire szexuális darabokat? Viccet félretéve, huh, ezzel több dolgom lesz, mint az előzővel. A felső színben, nyakrésznél éktelenkedő mintában meg úgy mindenben egyszerűen borzalmas, mármint az én ízlésemnek. Persze ebből is ki lehetne hozni valamit, mondjuk egy sima farmerrel, jó kis hétköznapi cucc lenne, de nem, az outfit készítője természetesen hozzáad egy ******** szoknyát, ami ráaádsul ráncolt, ami biztos nagyon szexi hatást kelt, nem tudom, nem értek hozzá. De azt mindenképpen eléri a hosszából kifolyólag, hogy két lépés után mindened kint legyen, úgyhogy, ha ez a cél, nagyban ajánlom, hogy keresd fel a késztőt, honnan is lehetne ilyet szerezni. A fülbevaló... Nos, te jó ég. Persze nem azt mondom, szép az a fülbevaló, egy hippis stílusú outfitben, mondjuk egy fehér blúzzal és rövid farmernadrággal nagyon jó lehetne, de ebbe ide sem színében, sem stílusában egyáltalán nem illik. A gyűrű már előbb, mondjuk annak meg szerintem nagyon undorító formája van, de ez persze már tényleg csak ízlés kérdése. A cipő színében passzol a felsőhöz, de maga a fazon nem az, amit én ehhez az összeállításhoz alapból elképzelnék. A táska színe nem éppen az igazi, ráadásul arany a lánca, míg a fülbevaló és a gyűrű elég erteljesen ezüstek. A fülbevaló alatt éktelenkedő valamiről pedig először azt gondoltam, öv, aztán jobban megnéztem, és rájöttem, hogy melltartó, mondjuk én minden outfit esetében evidensnek tartom, hogy jár hozzá alsónemű is, de lehet, hogy én vagyok a naiv...

 

download_1.jpg

Kettős bomba robban! Az első a kettő közül egy csajosabb, a másik egy lazább, sportosabb outfit. Szerintem ezek egész jók, egyszerűek, és egyszerre képviseltetnek két stílust is, mégis megállja a helyét ugyanannak a személynek a ruhatárjában mindkét összeállítás. Az első kék ruhájának ugyan nekem nem igazán jön be a színe, ez nekem olyan "túl kék", de kék-rajongók (wtf), hajrá! Egyik vállat szabadon hagyja, a másikat takarja, tetszik ez a szabás, plusz én elég erőteljese vállvillantás-párti vagyok, tehát ha valaminek kint kell lennie, az legyen a váll. Jár hozzá egy vékony kis barna öv, színben egész jól passzoló magas sarkúval, ami mondjuk nekem nem tetszik, de simán el tudom képzelni, hogy akad, akinek ez a kettő így együtt bejön. A karkötők és a napszemüveg pedig meglepően korrektül passzolnak a ruhához és a cipőhöz, végre!

A sportos kiadás egy egyszerű, fekete-fehér csíkos póló plusz rövid farmernadrág kombóra épít. A póló az tényleg szó szerint semmi extra, fekete meg fehér, főleg fehér, csíkos is, felül meg sima, tehát igen, látjátok. A nadrág ez a laza fajta farmer, nem tudom, erre van- e valami specifikus kifejezés, ha van, azt kommentben szívesen látom, bocsássátok meg nekem, nem vagyok jó szakkifejezésekben. Minden esetre gondolom ez egy kényelmes viselet, nem tudom, sosem volt ilyenem. Ehhez is jár egy vékony, barna öv, barna, pántos szandál és egy számomra indokolatlan, hatalmas, csíkos táska. Persze nem csúnya ez a táska, de én nem feltétlenül tenném hozzá ehhez az outfithez, persze amúgy nem teljesen zavaró, és nem rontja azért az összképet. A szandál helyett én egy sima tornacipőt (Converse- félét) tudnék hozzá elképzelni, de a szandálos megoldással sincs bajom. Sima kis semmilyen, tipikus nyári outfit a hétköznapokra.

 

f02fe7ac7890548a2aaf383600915cb4.jpg

Feket és pink kombó, az a színkombináció, amitől nekem személy szerint a szemem is kiugrik, főleg, ha ilyen rikítós pinkről beszélünk, de persze ahány ember, annyi ízlés. Minden esetre nekem nem igazán pozitív pont, hogy ez adja az outfit alapját. A top egyébként egy csinos, ujjatlan, csipkebetéttel feldobott, hétköznapi fekete darab, ami nekem kifejezetten tetszik, persze, tele vagyok egész hasonló darabokkal, így ez nem meglepő. A nadrágról kábé annyit tudok mondani, hogy pink és rövid, mert pon ennyi róla a véleményem: nekem túl pink és túl rövid. A cipő esetében ismét felhozom, hogy én egy tornacipővel szívesebben látnám, de ez csak én vagyok, egyébként semmi hiba nincs ebben a szandálban, talán az indokolatlan rózsáktól eltekintve, de valószínűleg azok, akik kedvelik a fekete-pink összeállítást, azok a virágos szandálokat sem vetik meg. Legalábbis gondolom én. Kapunk egy nekem túlságosan hivalkodó, kicsit riccs biccses ezüst órát, nekem nem tetszik, másoknak biztos fog. A fülbevalót egy kissé indokolatlannak érzem, de ebben az esetben is lehet, hogy csak szimplán velem van a baj. A napszemüveg pedig számomra teljesen 2000- es évek feeling, ami mondjuk nálam annyira nem pozitív.

 

flowers.png

Igazából jó, hogy előbb leszögeztem, hogy nem szeretem a pink-fekete kombinációt, mert ebben az outfitben pont nem zavar, igaz, ez a pink nem olyan rikító, feltűnő, ráadásul nincs is olyan nagy mértékben, mint az előző ruhánál. A fekete, rózsákkal díszített crop-topunk szerintem egész csinos, a fekete szoknyánk semmi extra. A nyakláncot és meglehetősen feleslegesnek ítélem ehhez az outfithez, de persze ízlések és pofonok, felvéve meg lehet, hogy fel sem tűnne. Végre, egyszer az életben a gyűrű és a nyaklánc ezüstje viszonylag egyezik, bár tény és való, hogy ezt én sem tudom, minek véleményezem mindig, mert aki ilyen apróságokat észrevesz, amikor szemtől szembe állsz vele, azt küldjük el orvoshoz, mert valószínűleg valami baj van vele - vagy csak engem zavar, hogy valaki figyelmesebb, mint én. Így jobban megnézve amúgy mégsem passzol telejsen a két ezüst, de erről beszélek, ez mégis kinek tűnik fel egy bogaras, saját élettel nem rendelkező, az olvasatlan blogján kritizálgató hülyén kívül? Na, ugye. A cipő kapcsán pedig: végre teljesültek álmaim, hiszen mindenhez tornacipőt képzeltem el, végre összejött! Egyébként is illik az összeállításhoz. Nekem ez bejött, és ezt még talán fel is venném.

 

large.png

Na, te jó ég. Azt sem tudom, hol kezdhetném... A szoknya csinos. Megfelelő cuccokkal párosítva kifejezetten jó lehetne, én kedvelem ezeket a hátul hosszabb szoknyákat (van is egy, csak persze fekete). Egyébként a póló plusz zakó kombónk sem lenne rossz, mondjuk egy csinosabb nadrággal, de akár farmerrel, stílustól függően. De a kettő egyben nekem valamiért nagyon nem akar összeállni. Olyan csajos, romantikus stílus vegyítve elegánssal, amiből persze kisülhetne valami jó is akár (vagy legalább próbáljuk meg elképzelni, hogy ez lehetséges), de ez a két darab nekem valahogyan nagyon nem. Akkor a tetejébe jön egy indokolatlanul giccses magas sarkú, amit egyébként én el nem tudok képzelni, hogy bármihez is jól nézzen ki, de persze ez megint csak személyenként változó, biztosan van, akinek ez nagyon bejön. A nyaklánc az egyszerűen egy hányadék, erről nem szeretnék bővebben nyilatkozni, talán ez is éppen elég buta volt. Az óra csinos, de ebben az eleve elcseszett outfitben már nem tud min javítani. A karkötők között fellelhető szegecses darabok egy újabb stílust kevernek bele ebbe az egyébként is színes kavalkádba, ez egyre jobb, emberek. És akkor koronázzuk meg az egészet egy Michael Kors táskával, ami persze szuper, ha van eredetid, de mondjuk nem tudom, én ha már vennék egy márkás táskát, nem olyat, ami tele van aggatva márkajelzéssel, de lehet, hogy megint velem van a baj. Mondjuk kíváncsi volnék, ezt az összeállítást mégis hova venné fel a kedves készítője.

 

outfit-fashion-summer-perfect-match-navy.jpg

Kék-krémszínű, matrózos, igazi nyári outfit. Egyszer még az előző Ruhák részben volt egy oufitünk, ami nagyban hasonlított ehhez, vagyis nem is nagyban, de abban biztosan, hogy ahhoz is két pár cipő járt. Szóval valószínűleg ez tényleg valami új trend lehet. Persze, most nyilván csak viccelek, megértem, a tökéletes nadrághoz járt egy cipellő, nem akarta levágni, de mégsem ezt a cipőt képzelte el hozzá. Érthető. A pólónk egy csíkos, laza, ejtett vállú nyári felső, aminek így kép alapján valami rémes lehet az anyaga, de lehet, hogy csak én látom rosszul, meg a kép persze hazudhat is. Sima, háromnegyedes farmernadrág jár hozzá, a lazábbik, ilyen "boyfriend" típusból. (Ugye ez a boyfriend stílusú nadrág?). A fülbevaló semmi extra, de teljesen oké, a nyaklánc számomra megint indokolatlan, de felvéve persze lehet, hogy tök jól mutat ezekkel a darabokkal. A táskánk egyszerű, igaz, nekem ez a típus sosem jött be igazán, de legyen. Cipők terén viszont a magas sarkú, nude cipellő jobb lett volna a platformos szandálnál, mind színben, mind stílusban, mármint szerintem.

 

sarga-tavasz2.jpg

Ez az outfit olyan... Sárga. Persze, csak, hogy legyen mibe belekötnöm, minden egyes darab teljesen más sárga színben pompázik (különösen feltűnő a különbség a táska és a cipő között). A felsőnk, ami leginkább egy tunikához hasonlít, egész csinos, lenge, laza, természetesen sárga, nyári kis darab, szerintem teljesen oké, egy csomó boltban lehet hasonlókat találni. Kapunk hozzá egy farmert, ami valamiért enyhén trapéz szabású, jaj nekem. A cipő meg ehhez valamiért hosszú szárú, de valaki árulja el nekem, egy alul táguló farmerhez hogyan veszek fel hosszú szárú cipőt? Na, ugye. A cipő típusa nekem egyébként sem tetszik, nyitott orrú, lapos talpú csizma, se a nyitott orrot, se a lapos talpat, de még a sárga színt sem szeretem. De ez megint csakis az én bajom. A nyaklánc ugyan csak az én ízlésem szerint, de ocsmány, sok, nem tetszik, ráadásul a hozzá párosított fülbevaló alapja arany, a nyaklánc ezüst, és egymás mellé rakva eléggé feltűnő, hogy mennyire nem passzolnak. A táska nekem megint 2000- es évek, nem tetszik a típusa, de persze lehet, hogy annak, aki trapéznadrágot hord hosszú szárú csizmával, annak ilyesmi táskák is bejönnek.

 

 25_146095_613764_1a522188380accdf768af6083a5056a3_2509c2_301.jpg

Zárásként pedig egy teljesen átlagos outfitre gondoltam, hogy lazán levezessem az előbbiekben engem ért sokkokat, amik annak köszönhetőek, hogy a készítők nem tehetségtelenek szükségszerűen, egyszerűen csak nem gondolkodnak. Egyszerű, fekete, feliratos, sportos stílusú rövid ujjú pólónk van, semmi extra, hétköznapi, szerintem olyan darab, ami teljesen jól kihasználható, hordható nyáron, ősszel, tavasszal, én mondjuk télen is hordanám simán, de ez persze annak tudható be, hogy én egy jegesmedve vagyok. Kapunk hozzá egy szürkésfekete, koptatott rövid nadrágot, nekem megint egy picit már túl rövid, de persze csak a kényelem szempontjából, és én már csak ilyen bogaras vagyok, egyébként nem "mindenvillantós" darab. Mintás full cap, én sosem hordtam sapkákat, egyébként tetszenek, de nem az én stílusom igazán, annyira nem is állnak rosszul, csak szerintem elég fura vagyok bennük, mert tényleg nem az én stílusom. Inkább kalapos vagyok, a kalapokat mondjuk szeretem. Mindegy. A cipő pedig egyszerű, fekete-fehér tornacipő, egyik barátnőmnek azt hiszem, teljesen ugyanilyen, csak tudnám, ezt minek kellett megemlíteni, ugyanis ez teljesen mellékes. Összességében ez egy nagyon egyszerű, laza kis cucc, de szerintem semmi baj nincs vele, nyári hétköznapokra tökéletes.

 

Azt még egyszer megjegyezném, hogy az egész cikk csakis szórakoztatás céljából készült, senkit sem akartam megbántani vele, legtöbbször igyekeztem nem sértő hangnemben írni, és hangsúlyozni, hogy ez csakis az én véleményem. Az ezüst-arany kombóval kapcsoltban pedig: vannak esetek, amikor jól néz ki a két szín együtt, de ezeknek az outfiteknek az esetében én nem éreztem így, és valószínűleg a készítőjük sem direkt így alkotta meg őket. A készítőket pedig semmiképpen sem szerettem volna megbántani, emelem kalapomat, hogy ennyit dolgoznak ezekkel az összeállításokkal.

Most, hogy ezt tisztáztuk, természetesen várom a véleményeteket kommentbe, nektek melyik outfit hogy tetszett? Mivel értetek egyet, mivel nem? Minden választ nagyon várok, addig is szép napot!