Hova szeretnék eljutni?

Bakancslistás tervek, álomutazások

friday-inspiration-59-23.jpg

Sziasztok! Mióta legutóbb írtam bejegyzést, eltelt egy kis idő, és ez azért van, mert persze már megint nem volt ihletem... Ma azonban egyik barátnőmnek köszönhetően eszembe jutott egy bejegyzés, amit valószínűleg én nagyon élvezni fogok írni, és remélhetőleg nektek is tetszeni fog.

Alapvetően a bakancslistámon sok hely szerepel, velem az az egy probléma van, hogy nem szeretek annyira távol lenni az otthonomtól. Mármint. Szeretem tágítani a látókörömet, új helyeket megismerni, de iszonyatosan otthonhoz kötődő emberke vagyok, könnyen van honvágyam. Így az utazásokat rendszerint nem annyira szoktam élvezni, mint a legtöbben, de alapvetően a kalandokat meg szeretem, úgyhogy érdekes dolog ez.

Eddigi életem során olyan nagyon sok országot nem jártam be; Szlovákia (itt élek), Magyarország, Svájc, Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország, Németország és Románia vannak eddig kipipálva az országlistámról, de ezeken a helyeken is sok-sok másik városba, másik országrészre elmennék, úgyhogy van egy eléggé hosszú listám. Ma az első számú úticéljaimat, álmaimat fogjuk megvitatni, aztán lehet, hogy ennek fogok majd egy második részt is csinálni, meglátjuk. Eddig egyébként 4 igazi álom helyre jutottam el, az első Velence volt (2012), aztán Bécs (2015), majd Toszkána (2017) és végül Prága (2018). Illetve hát Budapestnek is a szerelmese vagyok, így igazából az is az egyik kedvenc városomnak mondható, ahol eddig jártam.

A felsorolásban lesznek konkrét városok, és csak összefogóan országok is, ezek azok a helyek, ahova én életem során el szeretnék jutni, persze nem kizárt, hogy nem mindet fogom meglátogatni, de végül is, egy életünk van, merjünk nagyot álmodni, nem igaz?

Párizs

Mint említettem, már jártam korábban Franciaországban, ám én Chamonix- t fedeztem fel, ahol a Mont Blanc lábánál néztünk várost, a fővárosban azonban sosem jártam. Kisebb kromban nagyon-nagyon sokáig konkrétan szerelmes voltam Párizsba, ez volt álmaim... Mindene. Volt egy csomó párizsos cuccom is, most is vannak még ebből maradt dekorációim, ágyneműim, ékszereim (a ruhákon már továbbadtam). Mára már nem ez a kedvenc városom, nem rajongok érte olyan szinten, mint korábban, ennek ellenére még mindig nagy álmom eljutni ide, látni az Eiffel-tornyot, a Louvre- t bejárni (bár annyira nem vagyok galéria-fan), várost nézni, éééés. Elmenni a Disneylandbe! Oké, nagyon vonzanak a turisztikai látványosságok, tényleg, de! Disney- fanként nekem az álomnyaralás az egy hét lenne a Disneylandben, szóval...

tumblr_p14g7webfa1wrpy0wo1_500.jpg

 

Róma

Manapság már inkább Olaszország a szívem csücske, semmint Franciaország, ennek megfelelően pedig alig várom, hogy eljuthassak a fővárosba. Ugyan Olaszországban már négyszer jártam (háromszor tengerpartnál, egyszer Toszkánában), Róma még sosem volt úticél, de egyszer mindenképpen meg kell ejtenem, mert azon túl, hogy gyönyörű, az... Az Róma. (Azt meg csak most vettem észre, hogy a csatolt kép karácsonyi, de mindegy, nekem egyébként is karácsonyi hangulatom van már.)

tumblr_nbph37p0cb1teqtcpo1_500.jpg

 

Kína

Igen, Kína. Ázsia úgy összességében nagyon vonz (jobban, mint Amerika vagy Afrika), és talán Kína az első számú ázsiai ország, amit meglátogatnék. Nagyon más kultúra, más létezés, de én egyébként is nagyon szeretek más nemzetek kultúrájával ismerkedni, megtudni róluk többet, és szeretek mindent, ami nagyban kapcsolódik egy adott nemzet sajátosságaihoz. Bevenném a nagy falat, várost néznék, és élvezném... Kínát.

tumblr_static_tumblr_static_5hcbk4q9nrkss0cgwgkok048s_640.jpg

 

Egyiptom

De ha már Afrika, akkor mindenképpen Egyiptom. Ez az egy olyan afrikai ország van, ami mindig is érdekelt, a kultúrája, a történelme, és hát a piramisok... Igen, egyértelmű, hogy nem Egyiptom tengerpartjára kívánkozom, hanem a piramisok közé. Egyébként is kis történelem-fanatikus vagyok, ami a családunkban örökletes, úgyhogy remélhetőleg megvárják, hogy ellátogassak hozzájuk.

maxresdefault_2.jpg

 

London

Kínához és Egyiptomhoz képest nincs is messze, de én még sosem jártam Londonban, sőt úgy átalánosságban Angliában sem. Pedig gyönyörű város, hihetetlenül vonz, évek óta könyörgöm a szüleimnek, hogy menjünk el, de eddig még nem jött össze. Ugyan nem London a kedvencek közül is kedvenc városom, de mindenképpen a bakancslistám elején helyezkedik el valahol. Egyébként biztos, hogy a kötelező látványosságok után vásárolnék is egy jót, a London Eye- t pedig nem csak nézegetném, arra fel kell ülni! (Igen, mióta egyszer ültem egy magasabb körhintán már azt hiszem, hogy én ilyen bevállalós csajszi vagyok.)

london_eye_and_big_ben_by_hessbeck_fotografix-d6v65xy.jpg

 

New York

Korábban évekig semmiféle vonzódást nem éreztem Amerika iránt, és igen, ma is jobban vonz Európa vagy Ázsia, de vannak bizony álom helyszíneim Amerikában is, és New York abszolút közöttük van. Szeretném megtapasztalni az ottani nyüzsgést, zűrzavart, bár nem szeretem a tömeget, de akkor is szeretnék tömegben sodródni a Times Square- en, sétálni a Central Parkban, ellátogatni a Szabadság- szoborhoz, és persze meglesni az Aladdin- előadást a Brodwayen, de ez már Disney- fanként csak természetes.

tumblr_static_tumblr_static_640.jpg

 

Japán

És ha már Kínát említettük, a másik ország, ami Ázsiában leginkább vonz, egyértelműen Japán. Az egész Távol-Kelet hihetetlenül izgalmas, nagyon más, mint Európa, és pont ez az, ami olyan nagyon érdekel. Az a miénktől teljesen különböő kultúra. Plusz nagyon kíváncsi vagyok arra a modern légkörre, ami ott urakodik, hiszen technkiában a japánok jó pár évvel előttünk járnak. És akkor még arról nem is jtettem szót, hogy egyéként gyönyörű ország - nyilván a cseresznyvirágok virágzásakor lenne legjobb eljutni ide.

original.jpg

 

Los Angeles

Ugyan New Yorkkal már érintettem az Egyesült Államokat, van egy másik része is, amit igazán szívesen meglátogatnék, ez pedig Los Angeles. Az örök napsütés, örök nyár, örök jókedv. Meg hát úgy őszintén, nagyon el szeretnék jutni az Universal stúdióba, arról nem is beszélve, hogy ki ne akarna képet a Hollywood felirattal? Régen kifejezetten taszított Amerika, főleg az USA, mostanra azonban vannak ott is bakancslistás terveim.

echo_park_lake_with_downtown_los_angeles_skyline.jpg

 

Izland

Na jó, ez bevallom, inkább anyukám álma, mint az enyém, ennek ellenére engem is kifejezetten vonz ez az ország. Igen, az örök nyár után, most átvándoroltam az örök télbe, hehe. Azon túl, hogy kábé egész életemben azt hallgatom, hoy Izland ilyen, meg olyan szupi, és oda akarunk mindenképpen eljutni, ebben az évben volt ott az egyik barátnőm, és ő rengeteget áradozott róla, hogy milyen gyönyörű, és ezt, ha csak képek alapján, akkor is alá tudom támasztani; varászaltos, széspéges kis ország. Ja, és ha nem jön be az élet, elmegyek Izlandra taxisofőrnek, mivel egész jó fizetés jár érte... (Igen, ez akart lenni a napi humoradag.)

tumblr_n6cx0rhrwq1qaxobmo2_1280.jpg

 

 

Nos, mára egy ilyen rövidebb, lazább, könnyedebb bejegyzést hoztam, remélem, tetszett. Ha igen, akkor azt egy komment formájában tudathatod velem, és akár második rész is készülhet, ugyanis igen csak sok kipipálatlan hely van még a listámon... És persze arra is kíváncsi vagyok, ti merre mennétek szívesen, esetleg ezek közül melyik vonz, melyik kevésbé, illetve mivel egészítenétek ki a listát. Találkozunk legközelebb, ha pedig semmiképpen sem szertenél lemaradni semmiről, akkor kövess be Instagramon @fashionandbooksblog néven, itt azon túl, hogy mindig tudhatod, mikor lesz poszt, egyéb tartalmakkal is találkozhatsz. Ha pedig kérdésed van, amit nem komment formájában szeretnél feltenni, akkor nyugodtan írj nekem e-mailt a fashionandbooksbusiness@gail.com címre. Nemsokára újra jövök, addig is szép napot!