If you can dream it, you can do it.

Divat, könyvek és a többi

Kedvenc párosaim (OTP- k, ha úgy tetszik)

Filmek, mesék, sorzatok, könyvek, mindenféle

2019. május 11. - Coco Chanel Eszterrrka

Sziasztok! Pár napja jutott az eszembe, hogy romantikázzunk egy poszt erejéig, és szedjük össze a kedvenc párosaimat úgy unblock a popkultúrából, mert... Mert ehhez van kedvem. Mondjuk ez azért nem lesz érdekes, mert tele lesz nem annyira népszerű sorozatokkal, könyvekkel, amiket nem biztos, hogy mindenki olvasott, filmekkel, amiket nem biztos, hogy mindenki látott, meg persze - hozzám hűen - mesékkel, amiket meg nem mindenki szeret. De sebaj. Én szerettem volna összeszedni néhány olyan kettőst, akik egyszerűen megérdemlik azt, hogy említést kapjanak, és nem mondanék nemet egy, az övékhez hasonló párkapcsolatra. 

Persze mindegyiknek más az oka, lehet, hogy egyeseknél csak a jó emlékek, de számomra ezek a párok kiemelkedőek és fontosak. És persze ma be fog ütni a tipikus "olyaaaan cukiiik"- effektus is, úgyhogy sajnálom, ez ma egy ilyen fangirlölős poszt lesz, akinek ez nem annyira jön be, attól most sajnos el kell, búcsúzzunk. De azért próbálom normál keretek között tartani a rajongásomat, és értelmes mondatokba összeszedni, miért is ideáljaim ezek mind. 

Akkor kezdjük is. Nem toplista, csak random sorrend, és persze megértem, ha te valakiket esetleg nem szívlelsz, van ilyen. Csapjunk is bele!

 

Hector Rivera & Imelda Rivera (Coco, 2017)

Életed szerelme vagyok?

Igen, és akkor kezdjük is egy mesebeli párosítással, merthogy nem lennék én, ha Disney/Pixar- szerelmespárból nem lenne több is a listán. (Mentségemre szóljon, tényleg csak a kihagyhatatlan kedvencek kaptak rajta helyet!) Na, de miért is vannak itt? Ők azok, akiknek a szerelme mindent átélt. Szenvedélyt, boldogságot, haragot, csalódottságot, fájdalmat, újra egymásra találást. Elveszítették egymást, mégpedig nagyon úgy tűnt, hogy örökre. Imelda mérges volt Hectorra, mert azt hitte, elhagyta a családját, Hector pedig szomorú volt, amiért elveszítette a családját. Az, hogy Imelda új életet kezdett, azért történt, mert Hectort akarta feledni. De ahogyan azt ő is kimondta, a zenész mindig is élete szerelme volt. És bár sok mindenen mentek keresztül, a szerelmük mindent túl élt, és szó szerint a haláluk után (még hozzá nem is kevéssel) találtak újra egymásra. Mindent átvészelő, lobogó szerelem, ami egyszerre nyugodt és zakatoló. Tökéletes.

maxresdefault_3.jpg

 

 

Carl Fredricksen & Ellie Fredricksen (Fel, 2009)

Nem beszélsz valami sokat... Kedvellek

Tudom, tudom, sablon, de hát akkor is örök klasszikus. A gyerekkori barátságból szövődő, sírig kitartó szerelem az, amit úgy igazán akar mindenki magának, és ami csak nagyon keveseknek adatik meg. Ugyan ez így túl idealisztikusan hangzik, és nem reálisan, azért azt se vegyük el, hogy nem csak azt láthattuk, hogy az ő életükben minden csupa cukormáz. Két ember, akik ilyen hűen, kitartóan és meginoghatatlanul szerették egymást, gyerekük azonban sosem lehetett. Majd persze a másik elvesztése, ami egy ilyen kapcsolat esetében - gondolom én - a világ legmegpróbáltatóbb dolga lehet. A Fel első pár perce tulajdonképpen bemutatta azt a tökéletes, de nem hibátlan kapcsolatot, amit mindenki a magáénak akar, amiben barátság, tisztelet, egymás iránt való rajongás, érdeklődés, és közös megöregedés is helyet kap. Nem igazán van ennél szebben megrajzolt szerelmi történet, animációk világában meg aztán igazán.

552501463_1280x720.jpg

 

Maxon Schreave & America Schreave (Párválasztó- sorozat, 2012-2016)

America, én veled mindent akarok. Akarom az ünnepeket és a születésnapokat, a szorgos időszakokat és a lusta hétvégéket. Szeretném mogyoróvajas ujjacskák nyomát látni az íróasztalomon. Kellenek nekem a családi viccek, a viták, minden. Azt akarom, hogy közös életünk legyen.

Na, már a fenti idézet sok mindent elmond. Én kifejezetten szeretem a romantikus regényeket, és a koromból kifolyólag persze ifjúságiakat olvastam főként, és hát kortárs, romantikus, ifjúsági irodalomban szerelmespárok terén a Maxon-America páros mindenképpen kiemelkedő. A könyvsorozat első három részében szépen végigkövethetjük kettejük rögös útját, ahogyan kétségek közt őrlődve egymásra találnak, miközben amúgy végig tudják, hogy szeretik a másikat. Majd az utolsó két részben, ha csak a háttérben ugyan, de láthatjuk, milyenek lettek ők, amikor végre megnyugodtak, családot alapítottak, és egymást támogatva vezetnek egy országot. Maxon tipikusan az a srác, akit mindenki akarna (nem csak, mert herceg), valódi rajongással van America iránt. America pedig másképpen, de rengeteg módon bizonyítja az ő elkötelezett szerelmét. Egészen biztosan sírig tartó szerelem, négy gyerekkel, és az egész azzal kezdődött, hogy America a Párválasztó első éjszakáján jól leszólta Maxont, pár nappal később pedig ágyékon rúgta. Khm. Romantika.

large.jpg

 

 

Gomez Addams & Morticia Addams (Addams family, 1991)

Egy nap nélküled, az volna csak a szenvedés.

Hát... IGEN! Valószínűleg sokat elmond rólam, de sebaj, bevallom: ha ez egy toplista volna, egészen biztosan Morticia és Gomez állnának a listám élén. Mondjuk a sorozatot nem láttam, szóval csak a filmbeli verziójukról nyilatkozom, de az egyszerűen... Aww. És igen, itt jön a rajongás. Jó, persze, mindketten pszichopaták és teljesen lököttek, meg alapvetően karikatúrák, de akkor is egyszerűen tökéletesek. Lábjegyzet magamnak: ha találsz egy Gomezhez hasonló agyamentet, menj hozzá, és mindenképpen legyen három gyereketek, akik folyamatosan kinyírják egymást, mármint szó szerint. Három gyerek, jó sok együtt töltött év, a szenvedélyük mégsem csökkent, a kapcsolatuk tulajdonképpen forr a tűztől. Az egyik legimádnivalóbb dolog a világon az, ahogyan Gomez pont akként az istennőként bánik Morticiával, aki ő valójában. Szerelem első látásra, házasság, három gyerek, végtelen szenvedély, határtalan rajongás, végül pedig a haláluk után az élettelen testük egymás mellett rothad majd el és rohad egy örökkévalóságig... És ez utóbbit nem én mondtam, hanem ők.

12-reasons-gomez-and-morticia-addams-have-the-lov-2-22428-1439482857-8_dblbig.jpg

 

 

Tiana & Naveen (A hercegnő és a béka, 2009)

Az álmom nem volna teljes, ha te nem lennél velem.

Visszakanyarodtunk a mesékhez. Tianáékat azonban semmiképpen sem hagyhattam ki. Nem az a "meglátlak, beléd szeretek, szipcsi-szupcsi" tipikus mesepár, mert bár persze a másfél órás filmben viszonylag hamar egymásba szeretnek, azért előtte még utálják egy kicsit egymást, ami nem meglepő, hiszen meglehetősen ellentétes személyiségek. De az, amiért nekem kiemelkednek a többi Disney- hercegnős párocska közül, az két ok egészen pontosan. Az első, hogy mindketten tanultak a másiktól, és valamilyen szinten jobb emberré tették egymást. Tiana kevésbé volt már görcsös, és rájött arra is, hogy talán nem is az a valódi álma, amit egész életében kergetett, és amiért egész életében dolgozott, időt és energiát nem kímélve. Ami persze egy szuper dolog, és nem véletlenül ő az egyik kedvenc Disney- hősnőm, viszont élet az ilyen? Na, ugye. Naveen pedig félretette korábbi léha életmódját, és azon kívül, hogy a szoknyavadászatot befejezte, még a henyélést is abba hagyta, és elkezdett dolgozni. Tiana hőn vágyott étterméért közösen tettek végül. A másik ok pedig, hogy egymásért mindent feladtak. Bármilyen hülyén is hangzik, amúgy az nagyooon romantikus, hogy inkább békák maradtak, csak együtt lehessenek. Fontosabbak voltak egymásnak, mint bármilyen pénz és kényelmes élet vagy álmaik étterme. Mert az igaz szerelem áladozat.

tiana-naveen-s-wedding-naveen-and-tiana-18354992-896-504.jpg

 

 

Zörgőfürge & Belle (Egyszer volt, hol nem volt, 2011-2018)

És néha a legjobb csésze csorba.

Na, most. Tudom, tudom, tudom, hogy ezt a kapcsolatot sokak toxikusnak látják, és kábé Belle- ék a legkevésbé kedvelt OUAT- párosuk. Tudom. Szerintem akkor is rajta van a helyük ezen a listán. Hogy miért? Mert bár a kapcsolatuk valóban nem indult könnyen, végül mindenen túllendültek, és egy idő után már nemcsak Belle látta az embert a szörny mögött, hanem az elő is bújt, és boldogan éltek, míg Belle meg nem halt. És aztán újra, amikor Zörgő is meghalt. A szerelmük eleje szerintem gyönyörű volt, mondjuk ezt egy Szépség és a szörnyeteg- rajongótól halljátok, szóval talán annyira nem meglepő. Aztán mondjuk az évadok során egy picit engem is kezdtek idegesíteni, például a szelencés esetnél vagy amikor Zörgőfürge foglyul ejtette Belle- t a Jolly Rogeren... Szóval, igaz,  hogy voltak érthetetlen pillanataik, meg persze volt olyan, hogy legszívesebben megfojtottam volna a Zordont, de végül is, nem is igazán ő tehetett róla, hogy fogalma sem volt, hogyan kell jól szeretni. Mert persze mindent szeretetből csinált, csak néha a dolgok... Na, mindegy, szóval néha inkább ne tett volna semmit! De végül is, a sok dráma után csak révbe értek, közösen utaztak, rengeteg élményt gyűjtöttek, Zörgőfürge végre elszakadt a sötét mágiától, és a szerelmet választotta, felnevelték a fiukat, és pár évig valóban boldgok voltak. Afféle ideális pár lettek a végére, még ha nem is úgy indult. És talán a fejlődés az, ami ide juttatta őket, bár amúgy csak a második kedvenc párosom a sorozatból (Regina és Robin már csak a Királynőnk miatt is nyertek). De a szerelmi sztorijuk mindenképpen kiemelkedő, utálja felőlem a rajongók nagy része.

emilie-de-ravin-robert-carlyle-once-upon-a-time-abc.png

 

 

Adam Wilde & Mia Hall (Ha maradnék, 2009)

 Adammel lenni olyan volt, mint repülni tanulni.

Egy újabb könyves párosítás, bár ezúttal a mű filmes verziót is kapott. A Ha maradnék életem egyig legjobb olvasmányélménye (egyben Gayle Forman pedig a kedvenc írónőm, ő egy csoda, akinek minden műve egy gyönyörűen komponált, egyszerre drámaian megrázó, de mégis kikapcsolóan szórakoztató élmény), és ebben, bár nem első sorban, de azért az igen hangsúlyos szerelmi szál is szerepet játszik. Adam és Mia a lehető összes dolgoban eltérnek egymástól; Adam lázadó rockzenész, Mia összeszedett csellós. És talán pont azért annyira szép a történetük. Ők tipikusan az a páros, akik képesek lennének egymásért BÁRMIT feladni. Nos, nem akarom elspoilerezni a törétnetet, de minden, még a legfontosabb döntések meghozatalában is egymást helyezték előtérbe. Mia a végső döntését is elég nagy részben Adamért tette meg. A második részben ugyan látjuk a szétválásukat, de ők együtt alkotnak tökéletes szimfóniát, őket nem lehet örökre elválasztani. A filmes verzió egyébként nem annyira jó, ha érdekel a történetük, mindenképpen a könyvet olvasd el. Ha nem, akkor marad a vászon... Ott nem olyan drámai, de ők ketten természetesen ott is nagyon jól működnek, és mondjuk ha olyantól kérdeztem, aki csak a filmet látta, annak tetszett az is.

mia-and-adam-mia-hall-and-adam-wilde-37672107-636-382.jpg

 

 

Megara & Herkules (Herkules, 1997)

Tudod, milyen őrült az ember, ha szerelmes.

 Újabb mesés párosítás, esküszöm, utoljára. De megint csak, ezt a nevetségesen alulértékelt párost nekem mindenképpen ki kellett emelnem. Disneyhez képest ők sem két perc aatt szerettek egymásba, na jó, Herkules Megbe talán igen, de a kisasszony nem igazán akart szerelembe esni, próbált is ellenkezni, de a szív az bizony nem így működik. Azon túl, hogy Herkules naivitása és Meg szúróssága remekül kiegészíti egymást és nagyon cuki együtt, de ez még mindig a kevésbé fontos pontja a kapcsolatuknak. Mármint abból a szempontból, hogy miért is vannak a listámon. Gyeremekeim, ők ketten... Mindketten feláldozták az életüket a másikért. Szó szerint. Meg meghalt, Herkules meg alámerült a Holtak folyójába vagy mibe, az igaz, végül emiatt lett isten, de hát ő ezt előre ugye nem tudhatta. Végül pedig lemondott az egész istenségről, hogy a hölggyel maradhasson, aki pedig beletörődött volna, ha a szerelme az Olümposzt választja helyette. Áldozatok a szerelmért? Hát nem is kicsik.

966250_1330780015464_full.jpg

 

Pár egyéb említés, akiket nem fogok körülírni...

... Mert lusta vagyok, meg a fentiek fontosabbak, de azért annyit megérdemelnek, hogy szót ejtsek róluk: Anne Shirley & Gilbert Blythe (Anne a Zöld Oromból- sorozat), Alec King & Janet King (Váratlan utazás), Hófehérke & Bájos/David (Egyszer volt, hol nem volt), Budai Rebeka/Bexi & Nagy Márk (Bexi- sorozat), Brian Oliver/Cinder & Ellamara (Cinder és Ella), Tarzan & Jane (Tarzan), Johnny & Baby (Dirty Dancing), Esmeralda & Phoebus (A Notre Dame- i toronyőr), Regina Mills & Robin Hood (Egyszer volt, hol nem volt), Alice/Tilly & Robin/Margot (Egyszer volt, hol nem volt), Aranyhaj & Nyálas Eugén (Aranyhaj és a nagy gubanc).

 

Nos, már tulajdonképpen ennyi lett volna, ezek a párosok jutottak eszembe, akiket MINDENKÉPPEN meg kellett osztanom veletek, mert egyszerűen olyan elolvadósan imádom őket, bár persze az ezekhez hasonló kapcsolatok (meg úgy általánosságban a párkapcsolatok, hehe) nekem örökké elérhetetlenek lesznek, de sebaj. Ha tetszett, nem tetszett, egyetértesz, nem értesz, azt oszd meg velem egy komment formájában. Vagy írhatsz e-mailt is a fashionandbooksbusiness@gmail.com címre, illetve bár haldoklik, de Instagram- oldalam is van @fashionandbooksblog néven. Legközelebb találkozunk, addig is szép napot!

A bejegyzés trackback címe:

https://fashionandbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr4514760798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.